NEWS — October 9, 2019 at 5:30 am

România are în continuare deficit de specialiști IT

by

România are printre cei mai mulți ingineri per capita și depășește țări precum SUA, India, China sau Rusia. Cu toate acestea, statisticile arată că ne lipsesc anual peste 15,400 de profesioniști IT.

Young woman programming at her home officePentru a găsi o soluție, Codecool – prin intermediul Brainspotting – a discutat cu peste 45 de companii – lideri în domeniul IT și a efectuat un studiu care identifică principalele bariere și provocări cu care se întâlnesc companiile din segmentul IT când vine vorba de recrutarea de personal, dar și oportunitățile care se întrevăd. Printre companiile care au răspuns inițiativei Codecool se numără: eMag, Finastra, Luxoft, GoPro, Garmin, Playtika, Raiffeisen Bank, IBM România, DB Global Technology.

În continuarea inițiativei studiului, Codecool, start-up-ul de educație IT din Budapesta intrat în februarie 2019 pe piața din România, a început cursurile de programare în noul său sediu din București – cursurile sunt deschise tuturor celor care sunt interesați de programare sau vor să facă o reconversie profesională.

Cei care își doresc o carieră în IT sau o reconversie profesională se pot înscrie pe www.codecool.com/ro, achitarea cursurilor efectuându-se abia după ce cursanții se angajează în primul lor job de junior full-stack developer.

Citiți și:

Codecool lansează platforma codecool.com/ro

Codecool lansează cursul de Junior Front-End Developer