Business — July 7, 2020 at 12:10 pm

VERACOMP este acum distribuitor WALLIX

by

Veracomp, distribuitor consultativ de soluții IT, a semnat recent acordul de distribuție pentru întreaga gamă de soluții WALLIX. Prin adăugarea soluțiilor WALLIX portofoliului său, Veracomp își consolidează portofoliul de soluții pe segmentul securității, în special pe zona soluțiilor de management și control al accesului utilizatorilor la servere, terminale și alte bunuri din rețea în mediile cloud.

WALLIX este unul dintre cei mai importanți producători europeni pe segmentul soluțiilor de management al conturilor cu drepturi speciale (priviledged access management, PAM).

Mircea Telinoiu, Business Development Manager, Veracomp
Mircea Telinoiu, Business Development Manager, Veracomp

Conturile cu acces privilegiat sunt principalele ținte ale atacurilor cibernetice. Hackerii încep prin a încerca să preia controlul unui cont privilegiat și să se folosească de acesta pentru a pătrunde în sistemul informatic pentru obține și mai multe drepturi și pentru a accesa apoi mai multe funcționalități și dispozitive. Scopul lor este de a accesa informații sensibile și / sau de a prelua controlul dispozitivelor, aplicațiilor, bazelor de date și asupra sistemului informatic în ansamblu. Un studiu Forrester indică faptul că aproximativ 80% din atacurile cibernetice reușesc, la un moment sau altul, să pirateze un cont privilegiat. Potrivit analiștilor Gartner, managementul conturilor privilegiate este prioritatea de top în stabilirea strategiei de securitate cibernetică.

“Soluțiile de securitate și networking au fost și rămân nucleul și baza de dezvoltare a portofoliului nostru. Suntem încântați de recentul parteneriat cu WALLIX și avem convingerea că extinderea strategică a portofoliului de soluții vine în sprijinul rețelei noastre de parteneri și, implicit, în avantajul companiilor și organizaților pe care aceștia le deservesc. WALLIX vine deopotrivă cu soluții de cea mai înaltă calitate, dar și cu un model de distribuție compatibile cu standardele pe care VERACOMP le-a promovat dintotdeauna,” declară Mircea Telinoiu, Business Development Manager, Veracomp.

Pawel Rybczyk, Senior Territory Sales Manager CEE & CIS, comentează: “Piața soluțiilor PAM înregistrează o etapă de creștere accelerată, de peste două ori mai mare decât cea a soluțiilor de securitate cibernetică, fiind o oportunitate excepțională de creștere pentru partenerii noștri. Cu expertiza bogată VERACOMP, știm că ne aliem cu cel mai bun partener pentru a pune soluțiile noastre la îndemâna organizațiilor românești.”

WALLIX a avut o dezvoltare remarcabilă în ultimii ani, înregistrând o creștere de 53% a veniturilor globale în 2018. Compania a fost recunoscută, în mod repetat, în FT 1000, un clasament anual întocmit de Financial Times care listează companiile europene cu cea mai mare rata de creștere a veniturilor pe o perioadă de 3 ani și apreciată ca lider global pe piața de gestionare a accesului privilegiat conform raportului KuppingerCole Report Leadership Compass 2020.