EDUCATIE / JOB — April 29, 2016 at 3:11 pm

AsoclicK – Din solidaritate pentru educatie

by

 

untitled

500 de calculatoare complete reconditionate de Ateliere Fara Frontiere vor dota organizatii non-profit si institutii educationale si sociale din toata tara. Astfel, se urmareste dotarea cu echipamente IT a circa 60 de organizatii. Termenul limita pentru inscrierea proiectelor pe www.educlick.ro este 10 iunie 2016.

„Pentru Kaufland Romania, a fi o companie responsabila implica asumarea rolului de partener social in comunitatile in care activeaza. Sustinand proiecte precum AsoclicK, reusim sa ajungem mai aproape de persoane care au nevoie de sprijin si promovam utilizarea si familiarizarea cu PC-urile in toate zonele tarii”, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, Responsabil CSR Kaufland Romania.

Etapele de desfasurare «Asoclick –Din solidaritate pentru educatie»:

1. Propuneti un proiect de educatie care pentru o buna desfasurare dovedeste ca are nevoie de echipamentele informatice solicitate.
2. Completati acest proiect pe formularul personalizat: http://www.educlick.ro/formular-asoclick cu informatii despre organizatie pana pe data de 10 iunie 2016.
3. Dupa finalul inscrierilor un juriu, format din reprezentanti ai Kaufland Romania si ai asociatiei Ateliere Fara  Frontiere, experti tehnici si presa, va analiza toate proiectele si pe baza unor criterii obiective, va decide care sunt organizatiile castigatoare.

Contextul proiectului

Proiectul AsoclicK este un demers ce are ca obiectiv general reducerea decalajului informatic si sprijinul unei educatii echitabile in Romania, si are ca obiective specifice:
•  identificarea structurilor non-profit din Romania (ONG-uri, institutii de invatamant si institutii sociale) care au nevoie de calculatoare ca mijloc de educatie sau integare sociala si/sau profesionala.
•  selectionarea si echiparea celor mai bune proiecte cu materiale IT revalorizate, modernizate si dotate cu software-ul potrivit, astfel incat initiativele lor sa devina realitate.
•  consolidarea capacitatilor structurilor laureate cu scopul de a facilita activitati de educatie sau de predare bazate pe TIC (Tehnologia Informatiei si Comunicarii)

AsoclicK, un proiect de solidaritate digitala

Asoclick este un proiect de donatii IT organizat de asociatia Ateliere Fara Frontiere, cu sprijinul Kaufland Romania. Acest program faciliteaza accesul copiilor si tinerilor la educatie digitala, prin dotarea proiectelor educationale asociatiilor si institutiilor cu echipamente IT, si integreaza socio-profesional 25 de persoane pe piata muncii, prin reconditionarea echipamentelor IT in cadrul Ateliere Fara Frontiere.
Din 2008 pana in prezent, 1972 de proiecte au fost dotate cu un total de 9696 echipamente IT prin intermediul programul Educlick, ajutand astfel la alfabetizarea digitala, formarea si educarea a peste 300 000 de beneficiari din toata tara.

Partenerii proiectului «Asoclick – Din solidaritate pentru educatie»:

Kaufland Romania Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine in 7 tari. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii non-guvernamentale, regionale sau nationale si urmarim implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Pe langa educatie si evenimente culturale, sprijinim proiectele sociale si cele dedicate protectiei mediului inconjurator.
Informatii suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro.

Asociatia Ateliere Fara Frontiere promoveaza si activeaza inca din 2008 modelele economiei sociale, o economie care functioneaza „cu si pentru oameni”. Astfel, prin programe de tipul EduClick, Remesh si Bio&Co, asociatia a integrat pe piata muncii si a oferit asistenta sociala si civica la peste 150 de persoane. Informatii suplimentare pot fi accesate pe www.atelierefarafrontiere.ro.