Business — June 29, 2016 at 6:37 am

IBM a finalizat achizitia companiei EZSource

by

Hand with magnifying glass and puzzle isolated on white background

IBM a finalizat achizitia companiei EZ Legacy Ltd. (EZSource), specializate in descoperirea si intelegerea aplicatiilor software, care sprijina dezvoltatorii sa inteleaga si sa vizualizeze aplicatiile pentru a modifica mai usor aplicatiile mainframe.

Aceasta achizitie va permite clientilor sa valorizeze miliarde de linii de cod ale aplicatiilor implementate pe sistemele IBM z pentru a accelera adoptarea mediilor de cloud hibrid de catre companii. De asemenea, va sprijini dezvoltatorii sa identifice si sa modifice parti din aplicatii care se califica in procesul de conectare in mediul cloud prin intermediul interfetelor de programare (API).

Mainframe-ul IBM reprezinta o tehnologie fundamentala in transformarea digitala. In prezent, dezvoltatorii pot aprofunda o multitudine de linii de cod complexe ale aplicatiilor. Tehnologia EZSource permite dezvoltatorilor sa tina pasul mai usor si mai rapid in procesul de intelegere si extindere a acestor aplicatii in ritmul dezvoltarii afacerii”, a declarat Ross Mauri, director general, IBM z Systems.

Compania EZSource ofera un tablou de bord vizual care afiseaza dezvoltatorilor, intr-un mod facil si rapid, aplicatiile care s-au schimbat si determina o accesibilitate mai mare a procesului de actualizare a acestora, prin punerea la dispozitia specialistilor a API-urilor si resurselor de dezvoltare mai eficienta a aplicatiilor software.

“Odata cu integrarea in IBM, abilitatea de a ne extinde expertiza in tehnologie si in ceea ce priveste portofoliul sistemelor z, profitand de implementarea acestora la nivel global, ne va ajuta sa avem mai multi clienti care se afla in procesul de modernizare a infrastructurii IT, a precizat Eran Tirer, CEO, EZSource.

Un numar de aproximativ 80% dintre companii estimeaza ca vor adopta o strategie de implementare a solutiilor de cloud hibrid. Departamentele IT sunt astfel in cautarea celor mai viabile modalitati de a integra aplicatiile care ruleaza pe sistemele enterprise cu noile tehnologii digitale, precum cele mobile si sociale. Un procent de 68 % din aplicatiile IT incarcate la nivel global ruleaza pe sisteme mainframe. Acest procent se adauga celor aproximativ 30 de miliarde de tranzactii comerciale procesate zilnic de sisteme, inclusiv majoritatea tranzactiilor bancare sau bursiere.

Serverul central este coloana vertebrala a unei afaceri. Pe masura ce clientii imbratiseaza transformarea digitala, ei cauta inovatia si valoarea de business in noi aplicatii, utilizand in acelasi timp procesele si activele existente”, a declarat Ross A. Mauri, director general, IBM z Systems.

De peste un deceniu, compania EZSource a sprijinit clientii, inclusiv importante institutii financiare, producatori, companii de transport la nivel mondial si furnizori de software, sa modifice in conditii de siguranta aplicatii, pentru a accelera procesul acestora de transformare digitala.

Achizitia companiei EZSource ajuta clientii sa identifice noi modalitati de modernizare si actualizare a aplicatiilor pe sistemul care reprezinta coloana vertebrala a economiei mondiale.

Punctele forte ale companiei IBM in ceea ce priveste transformarea digitala, API-uri, solutiile de cloud hybrid si solutiile de dezvoltare si operationale (DevOps) dedicate intreprinderilor sunt completate de ofertele companiei EZSource care identifica si analizeaza componentele aplicatiilor si interdependentele acestora, pentru a accelera procesele de planificare si transformare, fara a exista perturbari ale proceselor curente. Solutiile de management a API-urilor oferite de IBM, inclusiv z/OS Connect si IBM API Connect, implementate cu sprijinul tehnologiei oferite de EZSource, ajuta la conectarea serviciilor incepand cu aplicatiile de baza si incluzand noile sarcini de lucru mobile, de cloud, sociale si cognitive.

Un pas important in aceasta evolutie il reprezinta cunoasterea activelor care exista in companie. Ofertele actuale de DevOps ale IBM, cum ar fi IBM Application Foundation Delivery pentru sistemele z si IBM Rational Team Concert, combinate cu tehnologia de identificare a aplicatiilor oferita de compania EZSource, sunt concepute pentru a permite dezvoltatorilor sa mareasca activele mostenite cu aceeasi viteza de crestere a afacerii, dar cu riscuri reduse pentru companie. Solutia EZSource alerteaza dezvoltatorii referitor la numarul de sectiuni de cod care acceseaza o anumita entitate, cum ar fi o baza de date, astfel incat acestia sa le poata verifica cu usurinta pentru a vedea daca sunt necesare actualizari. Fara capabilitatile avansate analitice ale solutiei EZSource, dezvoltatorii ar fi nevoiti sa verifice manual mii sau milioane de linii de cod, in speranta ca le vor identifica pe cele care trebuie modificate, existand riscul aparitiei erorilor la rularea celorlalte aplicatii.