Transport/Travel — October 31, 2017 at 11:30 am

Fujitsu ajută KLM Equipment Services să dubleze performanța aplicațiilor sale critice

by
Storage-ClusterTehnologia Fujitsu contribuie la menținerea zborurilor la timp pe unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa. KLM Equipment Services BV (KES) a implementat un cluster unificat de înaltă disponibilitate dezvoltat de Fujitsu, tehnologia ETERNUS, pentru a dubla viteza și performanța aplicațiilor critice ale companiei, astfel obținând asigurarea unui serviciu de asistență la sol mai eficient și mai fiabil.
KES operează ca o filială independentă a KLM Royal Dutch Airlines, având baza la aeroportul din Shiphol, aeroportul principal din Amsterdam. Obiectivul KES este reducerea costurilor operaționale, maximizând disponibilitatea echipamentelor, în contextul în care compania nu își poate permite perioade de nefuncționare, deoarece acest lucru are un impact semnificativ asupra operațiunilor aeroportuare de la Schiphol.
Pentru a înlocui o platformă de stocare veche, care a fost afectată de probleme legate de performanță și capacitate, KES a colaborat cu Fujitsu și SELECT Circle Partner SJ-Solutions B.V. pentru a proiecta și implementa două sisteme de stocare Fujitsu Storage ETERNUS DX100 în două locații. Conceput pentru disponibilitatea maximă a datelor și continuitatea afacerii la un preț competitiv, soluția Fujitsu oferă stocări de date performante și scalabile pentru toate funcțiile de bază ale KES, inclusiv gestionarea activelor întreprinderii (EAM), finanțe, planificarea resurselor întreprinderii (ERP) și alte aplicații de birou utilizate de 150 de angajați KES.
Disponibilitatea non-stop este garantată datorită arhitecturii clusterului de stocare ETERNUS cu două dispozitive în oglindă, care permit o recuperare automată completă în caz de dezastru. Dacă un sistem de stocare complet nu reușește, cel de-al doilea preia comenzile în aproximativ cinci secunde.
Pe lângă faptul că asigură fiabilitatea, robustețea și performanța, soluția Fujitsu a ajutat deja KES la reducerea consumului de energie cu 40%, reducând costurile de operare cu energia electrică, costurile de răcire și minimizând impactul asupra mediului.