IoT powered by ALLIED TELESIS — October 24, 2018 at 2:34 pm

Utilizarea IoT în cadrul transformării digitale accelerate

by

Manager industrial engineer using tablet check and control automation robot arms machine in intelligent factory industrial on real time monitoring system software. Welding robotics and digital manufacturing operation. Industry 4.0 concept

IoT poate conduce la schimbarea într-o organizație, furnizând date într-o gamă largă de activități operaționale. Dar această schimbare poate necesita integrarea acestor date în sistemele utilizate pentru deciziile cheie. Experții au prezis că lumea va avea până la 50 de miliarde de dispozitive conectate până în 2020.

În timp ce o mare parte a evoluției din industrie a fost axată în jurul aplicațiilor pentru consumatori, cum ar fi casa inteligentă, IoT are o istorie surprinzător de lungă în cadrul companiilor. Informațiile IoT pot oferi o perspectivă asupra sănătății echipamentelor, a stării activelor, a locației actuale a unui dispozitiv conectat și a altor puncte individuale de date. Dar, pentru a oferi avantajele transformării digitale, trebuie să fie integrată cu sistemele operaționale, iar în majoritatea întreprinderilor înseamnă software de planificare a resurselor întreprinderii (ERP).

Disponibilitatea acestor tehnologii permite realizarea de noi modele de afaceri, care ar avea, în mod firesc, un impact asupra sistemului operațional de înregistrări precum ERP. Proiectele IoT pot oferi modele de afaceri întregi noi, cum ar fi „produs-ca-un serviciu” sau „putere de oră”, astfel încât oamenii potriviți trebuie să fie implicați în evaluarea oportunității și dezvoltarea de idei pentru a se potrivi priorităților organizației, bugetelor și culturii.

Potrivit unui sondaj recent al factorilor de decizie din 200 de companii IoT din America de Nord, 84% dintre respondenți au declarat că ERP-ul lor nu a fost integrat cu datele IoT în organizația lor. De fapt, pentru multe organizații care rulează aplicații ERP vechi, este posibil să nu existe un loc logic pentru ca datele IoT să locuiască în sistemul ERP, sau sistemul ERP ar putea să nu fie suficient de flexibil pentru a utiliza datele într-un mod semnificativ. O barieră non-tehnică este că organizațiile nu au reușit să identifice cum să interpreteze punctele de date IoT în moduri care sunt semnificative pentru procesele lor de afaceri, sau care procese de afaceri sunt cel mai bine poziționate pentru a fi transformate de IoT. Odată ce există claritate cu privire la aceste aspecte, cantitatea de integrare a sistemelor care funcționează în integrarea IoT-ERP poate fi, de asemenea, prohibitivă pentru multe companii, în special pentru cele care execută aplicații ERP mai vechi bazate pe arhitecturi mai vechi. Dar rezolvarea acestor probleme va aduce avantaje semnificative. Mai departe urmărim câteva exemple de utilizare a cuplului IoT- ERP cu succes.

Furnizorul de tehnologie pentru automatizarea industrială Rockwell Automation utilizează IoT pentru a ajuta clienții săi să le conecteze echipamentul industrial la cloud. Ca urmare, acești clienți sunt capabili să analizeze mai bine datele lor operaționale, îmbunătățind suportul decizional atât pentru utilizatorii tehnologici operaționali, cât și pentru utilizatorii IT.

Un OEM din domeniul aerospațial principal integrează informațiile de sănătate ale sistemelor de la aeronavele individuale cu sistemele folosite de echipajul de teren. Aceste informații de diagnosticare pot fi transmise în timp real în timp atât pentru sistemele de întreținere, cât și pentru lanțul de aprovizionare, iar fiecare dintre aceste sisteme operaționalizează aceste date pentru a planifica mai bine întreținerea și pentru a maximiza timpul în care activul critic este în aer.

Antreprenorul internațional de foraj, Songa Offshore, folosește caracteristicile aplicației sale pentru a capta o multitudine de date senzoriale din mai multe active diferite pe platformele petroliere offshore. Prin integrarea acestor date cu sistemele sale operaționale, spre deosebire de utilizarea pur și simplu pentru diagnosticare, Songa este capabilă să reducă orele de neplanificare, împreună cu timpul necesar fiecărei platforme pentru a rămâne în șantierele de reparații.

În viitor, integrarea IoT și ERP va deveni mai importantă pentru mai multe sectoare industriale. Nu este deloc surprinzător să găsim conectivitate sub formă de soclu Internet sau WiFi, în dispozitive electronice de consum, console TV, audio, jocuri, controlul luminii și încălzirii, telefoane, computere, imprimante, camere de securitate și așa mai departe. Același lucru se va aplica echipamentelor industriale. Sistemele de afaceri vor putea să descopere, să conecteze și să gestioneze automat aceste dispozitive. Serviciul de teren și gestiunea activelor sunt beneficiile mici. Transformarea se poate datora conectivității mașinilor pe care producătorul le vinde clienților săi, mai degrabă, decât conectivitatea mașinilor pe care le utilizează în fabricile proprii.