Productie — August 5, 2020 at 9:39 am

Platforma SIMATIC RTLS permite fabricilor să simuleze riscurile la care se supun angajații

by

Pandemia a arătat destul de clar că în curând va exista o nouă normalitate pentru producători. Ca atare, producătorii se confruntă cu o serie de provocări, deoarece încep procesul de repornire a operațiunilor obișnuite. În timp ce își dau seama de această nouă realitate operațională, producătorii trebuie să ia în considerare măsuri suplimentare ale siguranței angajaților, inclusiv stabilirea unor medii de producție și a unor fluxuri de lucru care să răspundă cerințelor de distanțare fizică.

Combinând hardware și software dovedit, Siemens a creat o nouă soluție care permite companiilor să modeleze rapid și eficient modul în care angajații interacționează între ei, linia de producție și designul uzinei. Noua soluție permite, de asemenea, organizațiilor să creeze un sistem digital end-to-end, în scopul de a simula siguranța lucrătorilor, de a opera și de a optimiza aspectele spațiului de lucru și de a valida măsurile de siguranță și eficiență pentru a ajuta liniile de producție pentru viitor.

Cu sistemele SIMATIC de localizare în timp real (RTLS) de la Siemens, companiile pot măsura continuu distanțele dintre lucrători, pot oferi feedback vizual în timp real angajaților cu privire la distanțarea lor față de ceilalți și pot crea un jurnal al tuturor mișcărilor și interacțiunilor în timp. În acest fel, SIMATIC RTLS al Siemens facilitează continuu distanțarea în siguranță, oferind în același timp numeroase avantaje.

simatic-rtls-_-real-time-locating-systemCombinând SIMATIC RTLS al Siemens cu un geam digital din mediul de fabricație real, se permite companiilor să modeleze și să simuleze modul în care angajații interacționează cu echipamentul și reciproc, permițându-le să itereze și să optimizeze siguranța și productivitatea pe termen scurt și să valideze o reproiectare a a întregii operațiuni înainte de a face modificări fizice mai costisitoare.

Prin colectarea datelor în timp real, producătorii au posibilitatea de a conduce ideea de iterare continuă a informațiilor colectate în timpul validării, permițându-le să analizeze. Deci, fie că este vorba de interacțiuni de trafic, flux de materiale sau alți parametri de producție, este posibil să conducă actualizări la linie și să simuleze operațiunile reale. Acest fir digital creează o oportunitate de a identifica problemele pe măsură ce apar, conduce actualizările, precum și oferă o implementare relativ rapidă.

Pentru a implementa această soluție, transponderele SIMATIC RTLS ale Siemens sunt încorporate în ecusoane care sunt purtate ca echipament individual de protecție de către toți angajații. Receptoarele RTLS plasate pe parcursul operațiunii pot urmări și înregistra continuu mișcarea forței de muncă. Când doi angajați se află într-un scenariu de risc (de exemplu, la mai puțin de 6 metri distanță), ecusoanele lor vor afișa un avertisment, avertizându-i asupra situației. Datele colectate de-a lungul timpului pot fi analizate pentru a identifica „punctele fierbinți” în care apar frecvent scenarii de risc. Astfel de situații devin ușor acționabile prin intermediul digital twin, care este oferit de software-ul Siemens Tecnomatix Process Simulate și Plant Simulation. Folosind datele colectate, noi machete de fabricație sau fluxuri de lucru pot fi simulate până când unul este determinat să ofere rezultatele dorite, care pot fi apoi implementate în operația fizică.

Dincolo de acest lucru, producătorii pot adăuga trasabilitate soluției prin soluțiile on-premise ale Siemens sau o aplicație precum cea de încredere de tracabilitate a Siemens pe MindSphere, sistemul de operare IoT deschis, bazat pe cloud de la Siemens, care ajută la o analiză rapidă și completă a contactelor în cazul nefericit al unei boli reale la locul de muncă. Toată mișcarea și contactul cu angajatul afectat pot fi vizualizate, permițând notificarea rapidă a celor care au intrat în contact strâns și igienizarea selectivă a mediilor fizice expuse.