Big Data&Analytics, Data Center / Storage — October 12, 2020 at 2:12 pm

Performanţe constante cu costuri mai mici

by

FujitsuNu este pentru nimeni o noutate faptul că rezultatele bune în cadrul companiilor se obţin pe baza performanţelor bune. Iar obţinerea unor bune performanţe înseamnă, printre altele, şi gestionarea eficientă a costurilor. În acest context, una din zonele esenţiale care apare permanent în cadrul discuţiilor despre bugete este infrastructura IT şi cheltuielile totale cu aceasta.

IT-ul reprezintă la ora actuală un activ esenţial pentru orice firmă din lume. Iar dacă IT-ul înseamnă, cuantificabil direct, o parte importantă a cheltuielilor totale, contribuţia sa directă la venituri şi profituri este dificil de apreciat. Este principalul motiv pentru care factorii de decizie de afaceri din firme (directorii generali, directorii financiari etc.) exercită presiune constantă asupra directorilor IT ca să optimizeze permanent costurile, cu consecinţe imediate asupra costurilor totale de deţinere (TCO) a infrastructurii IT.

Realitatea arată că în zilele noastre chiar şi cele mai modeste medii IT dispun de câteva componente interconectate (servere, reţele, sisteme de stocare date, sisteme de management etc.). Complexitatea acestor medii este generată de inter-dependenţele dintre componente, cu consecinţe asupra dificultăţii tot mai crescute de a întreţine, gestiona şi scala această complexitate. Un rezultat direct al acestei situaţii este acela al existenţei unor active IT sub-utilizate, care ridică nivelul TCO. Ca atare, o soluţie care sprijină iniţiativele de reducere TCO este de cele mai multe ori o soluţie care ajută la scăderea complexităţii arhitecturii IT. Iar aici una din cele mai mari mize este constituită de complexitatea infrastructurii de stocare date.

Ei bine, odată cu creşterea explozivă a volumelor de date nestructurate utilizate, firmele constată tot mai des că au nevoie de o metodă de stocare date care să fie uşor de implementat şi actualizat, şi care să le permită maximizarea capacităţii de utilizare. Sistemele tradiţionale de stocare date, care includ controllere, discuri dure, interfeţe şi alte echipamente precum array-urile de stocare sunt adesea scumpe, complexe şi lipsite de deschiderea necesară la modificări. Ca atare, firmele au nevoie de o arhiectură de stocare eficientă din punct de vedere costrui, care să reducă nivelul de complexitate, care să fie scalabilă şi care să suporte alocarea de resurse pe baza nevoilor de moment.

În acest context, Fujitsu, una din cele mai importante firme globale de soluţii IT, vine cu propunerea soluţiilor de stocare bazate pe servere, care reduc costurile şi complexitatea prin găzduirea mediilor de stocare în interiorul serverelor în loc de array-uri de stocare dedicate. Stocarea de date bazată pe servere foloseşte discuri hardware x86 bazate pe standarde deschise şi ataşate direct serverelor, care includ carduri NVMe şi chiar PCI, şi care stochează date local pe server. Aplicaţiile software care însoţesc aceste echipamente hardware transformă practic serverul într-un array de stocare date complet utilat.

Fujitsu vine ca soluţie globală în acest context cu serverele sale Primergy, dotate cu stocare de date. În cadrul acestei game de produse, firma oferă un portofoliu larg de soluţii de stocare date bazate pe servere, potrivite pentru orice tip de nevoie de infrastructură IT.

Mai mult, prin intermediul sistemului integrat Primeflex de la Fujitsu, orice firmă client poate alege dintre ofertele de top de tip HCI (infrastructură hiper-convergentă) de la Microsoft, VMware şi Nutanix pentru optimizarea infrastructurii de stocare date conform propriilor nevoi.