Productie — October 22, 2020 at 5:54 pm

Grupul Wilo – transformarea digitală ca oportunitate de sustenabilitate și lecția învățată în context pandemic

by

Digitalizare WILOGrupul Wilo, unul dintre liderii globali ai sectorului pompelor de înaltă tehnologie, prezent în România din 1998, se pregătește pentru „Globalizare 2.0” pentru un viitor sustenabil, intens digitalizat, de ajutor comunității. În vara acestui an, Wilo a finalizat construcția noului sediu al companiei în România, o clădire inteligentă care va funcționa ca Hub Regional, de unde operațiunile vor fi gestionate pentru 10 țări din Europa de Est.

Wilo aduce viitorul. Mai flexibil. Mai digitalizat. Mai simplu ca niciodată.

„Lider mondial în dezvoltarea industriei de pompe, Grupul Wilo se angajează să eficientizeze sistemele de management al apei și să îmbunătățească standardele globale de trai, obiectiv pe care îl considerăm esențial într-un moment în care ne confruntăm cu schimbări extreme de climă”, explică Oliver Hermes, Președinte și CEO al Grupului Wilo.

Eficientizarea este un cuvânt-cheie și în context pandemic, când avem nevoie mai mult ca oricând de modele antreprenoriale care pot face față provocărilor actuale cu inovații tehnologice și soluții pragmatice.

„Investițiile durabile și inovația în transformarea digitală vor ușura calea către o economie neutră din punct de vedere climatic și vor face companiile mai puternice decât erau înainte de criză. Prin urmare, vedem transformarea digitală ca un factor cheie și nu doar ca un megatend”, completează Oliver Hermes într-un comunicat al Wilo Group.

„Luăm o poziție hotărâtă în problemele de protecție a mediului, energie și resurse eficiente, precum și transformare digitală. De altfel, digitalizarea facilitează calea către o economie cu un impact cât mai redus asupra mediului și de aceea ar trebui să fie văzută ca o oportunitate pentru a pune accentul pe sustenabilitate. Cu Wilo, tehnologiile complexe devin soluții ușor de utilizat, eficiente energetic și conectate în mod inteligent”, declară Gabriel Niță, Managing Director Wilo România & Moldova.

Wilo Assistant – Întreaga lume a pompelor într-o aplicație
Pompele sunt responsabile pentru aproximativ 10% din energia consumată global. Prin simpla înlocuire a tehnologiilor depășite, Grupul Wilo ar putea salva până la 246 TWh – echivalentul consumului înregistrat de 80 de centrale pe bază de cărbuni. Iar întreaga lume a pompelor moderne, performante, economice, fiabile și inteligente, atât de necesare pentru încălzirea clădirilor, a apei, pentru rezerva de apă sau pentru canalizare, este accesibilă și cu rezultate măsurabile, prin Wilo-Assistant.

În acest an, aplicația Wilo-Assistant se bucură de un nou design și o interfață mai intuitivă, cu funcții noi și nenumărate posibilități de conectare. Acum livrează întregul sortiment de tehnică de pompare de înaltă eficiență pe smartphone-urile și tabletele tehnicienilor din domeniile sanitar, încălzire și climatizare și ale proiectanților echipamentelor aferente clădirilor.

Suntem în era internetului de mare viteză, iar performanța se susține prin felul în care soluțiile pe care le avem la îndemână fac față tuturor provocărilor. Instalatorii lucrează de multe ori în subsoluri sau camere tehnice unde accesibilitatea ar putea pune probleme; nu și cu aplicația Wilo-Assistant, disponibilă și fără o conexiune activă la internet. Descoperă lista de funcții ale aplicației de la Wilo, de la ghid interactiv de înlocuire a pompelor de circulație și de apă caldă menajeră până la Augmented Reality, pe wilo.ro.
Aplicația Wilo-Assistant este disponibilă pentru descărcare în Google Play și în App Store.

Digitalizare pentru accesibilitate garantată, formare continuă și responsabilitate față de mediu
„În această perioadă plină de provocări sociale și economice, ne asumăm cu toată seriozitatea misiunea de a continua proiectele strategice demarate în România din devotament pentru partenerii și clienții Wilo. Mai mult, ne confirmăm angajamentul față de mediu, clienți și de nevoile din piață prin funcționalitățile disponibile în hub-ul din Otopeni, dotat cu linii de asamblare pentru grupuri de pompare apă rece, pentru stingere incendiu în conformitate cu normativul de siguranță la foc a construcțiilor cu indicativul P118, hidrofoare și pompe submersibile. Toate sunt produse conform directivelor Europene aflate în vigoare”, spune Gabriel Niță, Managing Director Wilo România & Moldova.

„Aducem digitalizarea în inima politicii de business prin inițiative de formare și instruire a instalatorilor, proiectanților și operatorilor de apă desfășurate în siguranță, la distanță, respectând măsurile împotriva răspândirii efectelor infecției COVID-19. Suntem în plină pregătire a webinariilor Wilo Experts Club, lucrăm continuu la optimizarea aplicațiilor noastre, care vin în ajutorul partenerilor Wilo, oferim pe site informații complete despre produsele Wilo recent lansate, venim în întâmpinarea nevoilor clienților noștri cu promoții, oferte de preț și cadouri”, explică Mariana Corlaci, Marketing Manager Wilo România. „În acest moment suntem în plină organizare strategică a activităților pe care le vom desfășura în clădirea inteligentă din Șoseaua Odăi, nr. 24 din Otopeni, de la cele comerciale și de comunicare de rutină, la demonstrații și traininguri creative și eficiente, atât de importante pentru inovația ce caracterizează inițiativele, produsele și serviciile Wilo”, completează managerul de marketing al Wilo România.

Din toamna acestui an, Grupul Wilo se numără printre cei 50 de lideri mondiali ai protecției mediului selectați în baza celor 17 principii de sustenabilitate ale Națiunilor Unite, pentru proiectul „50 Sustainability & Climate Leaders”. „Sărbătorim această distincție primită din partea Națiunilor Unite reconfirmându-ne zi de zi angajamentul pentru furnizarea de soluții moderne, ecologice, conectate digital”, anunță Gabriel Niță, Managing Director Wilo România & Moldova.