Business — March 24, 2021 at 5:31 pm

Noi beneficii pentru rețeaua Veeam de parteneri premium în EMEA

by

propartner_logoVeeam Software, liderul în soluții backup care oferă Cloud DataManagement, și-a îmbunătățit programul ProPartner pentru partenerii premium din EMEA cu o investiție suplimentară de mai multe milioane de dolari. Aliniată la strategia de business pentru 2021 a Veeam privind canalele de distribuție, noua ofertă va recompensa partenerii care demonstrează competențele de bază și va consolida rețeaua comună de reselleri, furnizori și integratori; va permite partenerilor să valorifice adoptarea rapidă de către piață a licențelor de tip subscripție; și oferă soluții care extind și îmbunătățesc ofertele partenerilor Veeam pentru clienți.

Prin modelul său de afaceri, care este 100% bazat pe parteneri, Veeam deservește toți clienții săi prin intermediul rețelei sale ProPartner. Veeam recunoaște că trecerea la arhitecturile cloud și tranziția spre cheltuielile operaționale (OpEx) și la sistemele IT bazate pe subscripție determină schimbări substanțiale. Companiile moderne au nevoie de mai mult decât implementare și solicită consiliere strategică, niveluri mai ridicate de calitate a serviciilor și consultanță permanentă. Pentru a-și sprijini partenerii în satisfacerea nevoilor în continuă schimbare ale clienților, pentru a accelera creșterea afacerilor sale și a-și consolida veniturile, Veeam oferă competență, simplitate  și consecvență, astfel încât partenerii să poată asigura succesul clienților săi, iar aceștia să-și îndeplinească obiectivele de afaceri. De la introducerea  noilor competențe  în semestrul II din 2020,  43 % dintre  partenerii  participanți și-au  convertit  deja  punctele  câștigate  în reduceri atractive, ceea ce le sporește rentabilitatea.

„Realizăm 100% din vânzările noastre prin intermediul partenerilor, iar aceștia sunt esențiali pentru accelerarea transformării noastre spre cloudul hibrid. Ne angajăm să investim continuu în partenerii noștri, ajutându-i să-și extindă propriile oferte adresate clienților și să își sporească profitabilitatea”, a declarat Daniel Fried, General  Manager (GM) și  Senior  Vice  Prezident (SVP), EMEA &  Worldwide  Channels, Veeam. „Pe măsură ce clienții se concentrează pe maximizarea profiturilor cu ajutorul transformării digitale și pe reducerea riscurilor prin adăugarea de măsuri mai robuste de protecție a datelor și de securitate cibernetică, serviciile IT pe bază de subscripție vor deveni standardul în această industrie. Clientul va fi întotdeauna elementul cheie. Deciziile și investițiile pe care le face el se bazează în cele din urmă pe consultanța și acțiunile intermediarilor. Veeam permite partenerilor săi să ofere servicii cu valoare adăugată, dincolo de simpla implementare a acestora, și să ofere produse care iau în calcul nevoile clienților într-un mod care este viabil din punct de vedere comercial și care ajută la construirea unor relații mai puternice și pe termen lung.”

„Veeam are un model de afaceri care se bazează 100% pe distribuitori, o experiență dovedită a inovației, cel mai robust ecosistem de parteneri și acreditări de piață pentru a oferi companiilor cele mai avansate instrumente de protecție a datelor. În această perioadă de incertitudine economică, continuăm să ne bazăm pe partenerii noștri pentru a oferi soluții personalizate, sigure și la costuri avantajoase pentru a ajuta clienții să își protejeze datele, indiferent unde se află acestea, și să valorifice puterea acestor date. Vom continua să ne consolidăm partenerii de pe canalul de distribuție și îi vom ajuta să ofere mai multă valoare adăugată clienților lor”, a spus Dan Popa, Senior Territory Manager România, Bulgaria și Albania la Veeam Software.

Îmbunătățirile principale aduse Programului Veeam ProPartner pentru parteneri includ:

Întărirea rețelei de parteneri
Pentru a atinge obiectivul strategic de consolidare a rețelei sale de parteneri de nivel1, Veeam extinde gama de beneficii pentru resellleri, parteneri și integratori prin programul său ProPartner. Aceasta va include măsuri suplimentare concepute pentru a ajuta partenerii Gold și Platinum să crească marja de profit atunci când vând produsele Veeam, precum și stimulente mai atractive de înregistrare a ofertelor pentru a recompensa performanța și loialitatea partenerilor.

Optimizare pentru licențierea de tip subscripție
Clienții caută din ce în ce mai mult să utilizeze servicii IT prin intermediul modelelor de licențiere pe bază de subscripție și de cheltuieli operaționale, plătind  pentru serviciile pe care le folosesc, mai degrabă decât să facă cheltuieli inițiale substanțiale. Veeam își sprijină astfel partenerii, permițându-le să genereze marje mai mari de profit atunci când vând servicii pe bază de abonament.

Parteneriat întărit
Veeam oferă suport suplimentar pentru reselllerii cu valoare adăugată (VAR) care doresc să adopte un model de revânzare hibrid prin parteneriatul cu furnizorii de servicii și cloud –  adăugând  unele dintre serviciile noastre cloud în portofoliul lor pentru a satisface mai bine cererile clienților și de a genera un flux de venituri suplimentare.

Recompensarea loialității și performanței
Veeam a introdus două noi acțiuni în programul ProPartner  pentru partenerii premium: recompensarea partenerilor folosind instrumentele oferite prin intermediul Centrului de Marketing Veeam și a celor care promovează oferte pentru  produse  specifice  din portofoliul strategic Veeam.

Veeam investește, de asemenea, în reselllerii și distribuitorii săi prin intermediul programului Management prin Obiective (MBOs), care recompensează partenerii de top performanți pe baza unor măsurători legate de performanță.
Veeam introduce și o nouă categorie de parteneri care vor fi compensați,  printre altele,  pentru contribuția lor la dezvoltarea de noi oferte, printr-un program de plată a influencerilor.

Programul modernizat este construit având în vedere nevoile clienților finali și va dota partenerii cu mijloacele necesare pentru a răspunde cerințelor clienților legate de transformarea digitală, protecția datelor și securitatea cibernetică. În plus, Veeam va oferi beneficii suplimentare și protecție partenerilor, și va recompensa resellerii și distribuitorii săi de top.

„Creșterea cheltuielilor pentru transformare digitală reprezintă o oportunitate pentru parteneri, dar îi provoacă în același timp să susțină o gamă mai largă de soluții și modele de consum de servicii. Pe măsură ce rolul resellerilor evoluează, iar aceștia furnizează mai multe servicii și devin partenerii de transformare digitală de facto în mintea clienților lor, producătorii trebuie să reimagineze modul în care implică și recompensează partenerii. Veeam înțelege cultura parteneriatelor și a recunoscut această schimbare de a-și dezvolta programul ProPartner pentru partenerii pemium pentru a recompensa loialitatea și a-i dota cu instrumentele și expertiza necesare pentru a crea relații strategice cu clienții lor” —  Chris Webber, director de cercetare, Alianțe strategice, IDC

„Parteneriatul nostru cu Veeam continuă să ofere cu adevărat valoare reală prin extinderea oportunităților noastre de vânzări prin soluții comune cu alți furnizori, creșterea profitabilității și permițându-ne să sprijinim cu succes vânzările pe bază de abonament. Cum piața se îndreaptă spre un model pe bază de abonament, este minunat să vedem că Veeam recompensează partenerii pentru menținerea acestei afaceri în direcția cea bună și sprijinirea retenției clienților. Suntem hotărâți să investim în parteneriatul nostru cu Veeam și să profităm de sprijinul oferit resellerilor din rețeaua sa ProPartner, cum ar fi ar fi posibilitatea de a ne perfecționa echipa de vânzări care să învețe despre noi soluții de protecție a datelor, precum și de a valorifica recompensele bazate pe loialitate și performanță” —  Joe Hepburn, Head of Data Management, Bytes Software Services Ltd UK, un reselller cu valoare adăugată Platinum Veeam.

„ITEC lucrează cu Veeam ca partener strategic de peste șase ani.  Programul ProPartner pentru reselleri ne-a ajutat să avem echipele de vânzări și cele tehnice complet echipate pentru implementarea și sprijinirea produselor Veeam. Programul a continuat să evolueze în timp și oferă actualizări regulate cu privire la foile de parcurs de produs, vânzări și modul în care partenerii Veeam pot crea noi oportunități de a utiliza produsele Veeam atât pentru clienții noi cât și pentru cei existenți. ProPartner a furnizat ITEC resurse de la Veeam pentru a ajuta la dezvoltarea de soluții și sprijinirea asistenței pentru clienți”  —  James  Arscott, Head of Data Centre Services,  ITEC Connect, un resellller cu valoare adăugată Silver Veeam și furnizor de servicii Silver Veeam

Aflați mai multe informații vizitând  https://propartner.veeam.com/partner-levels-program-reselller.