NEW TECHNOLOGY — August 30, 2021 at 12:04 pm

O colaborare pentru lucru mai bun de la distanţă

by

Fujitsu şi Microsoft, doi giganţi ai universului tehnologic, au început recent un program extensiv de cercetare privind modalităţi de păstrare a productivităţii în condiţii de lucru la distanţă, având în vedere efectele pandemiei sanitare. Cercetările se concentrează mai ales asupra posibilităţilor de evoluţie a aplicaţiei Microsoft Teams, în contextul dezvoltării de către Fujitsu a conceptului de întreprindere adaptivă.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplashStudiile efectuate până acum la nivel global arată că trei sferturi din angajaţii care lucrează de la distanţă au sentimentul că apropierea de familie le-a îmbunătăţit starea generală, iar 40% dintre ei au raportat mai puţine întreruperi în cursul zilei de muncă, mulţi dintre aceştia socotind flexibilitatea crescută a muncii drept un beneficiu considerabil. Iar pentru că există şi aspecte negative, 60% din angajaţii de la distanţă au afirmat că se simt mai puţin conectaţi decât înainte de pandemie.

Ca atare, cele două companii sunt angajate ca, împreună, să îmbunătăţească modul în care aplicaţia Microsoft poate contribui la starea de bine a angajaţilor de la distanţă. Iar în acest sens au fost dezvoltate câteva caracteristici care sunt deja puse în aplicare în cadrul aplicaţiei.

Together Mode este o caracteristică ce adresează direct oboseala generată de apelurile video. Foloseşte tehnologia de segmentare AI pentru plasarea digitală a participanţilor la video conferinţe într-un decor comun, fapt care determină participanţii să se simtă ca şi cum ar sta în aceeaşi încăpere.

O altă caracteristică nouă este Dynamic View. Ea foloseşte IA ca să optimizeze în mod dinamic conţinutul diseminat. În acelaşi timp, oferă acces la controale noi de personalizare a modului de interacţiune video, cum ar fi minimizarea conţinutului diseminat în conferinţă pentru a se putea vedea audienţa căreia prezentatorul i se adresează.

Breakout Rooms este o caracteristică perfectă pentru conferinţele de dimensiuni mai mari. Cu această caracteristică, organizatorii conferinţei pot diviza participanţii în grupuri mai mici pentru facilitarea şedinţelor de brainstorming sau a discuţiilor de grup. Prezentatorii pot naviga printre grupuri şi pot închide camerele separate pentru a reuni pe toată lumea în cadrul conferinţei principale.

Live Transcription este o caracteristică ce permite transcrierea discursurilor participanţilor în text. Textul apare lângă imaginile din conferinţă în timp real şi include numele vorbitorului şi ora la care are loc discursul.

O caracteristică ce va deveni valabilă în scurtă vreme este Virtual Commute. Bot-ul Virtual Commute a fost special dezvoltat pentru a introduce şi scoate treptat oamenii din starea mentală de lucru, oferind astfel o barieră mentală între viaţa profesională şi cea personală.

Nu în ultimul rând, o caracteristică precum Microsoft Shifts va permite angajaţilor de la distanţă să-şi gestioneze programele pentru nevoi flexibile. Caracteristica va oferi un control mai bun asupra sarcinilor de muncă şi se va constitui într-un ghid virtual de programare a acestor sarcini.

Pentru a afla mai multe despre modul în care Fujitsu poate ajuta în noul context vizitează Fujitsu Work Life Shit.