Evenimente — October 13, 2021 at 3:59 pm

Schneider Electric face apel la acțiuni urgente în procesul de decarbonizare prin accelerarea soluțiilor Net Zero

by

La nivel global, acțiunile climatice urgente pot fi accelerate, astfel încât emisiile de dioxid de carbon (CO2) să fie reduse la jumătate până în 2030, potrivit Schneider Electric, liderul în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei, companie recunoscută ca fiind cea mai sustenabilă din lume în 2021, distincție acordată de Corporate Knights.

Pornind de la Innovation Summit World Tour 2021, președintele și CEO al Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire, militează pentru soluțiile realizabile în vederea atingerii obiectivului Net Zero, soluții prezentate în raportul „The 2030 imperative: A race against time” de la Schneider Electric Sustainability Research Institute.

hq720Turneul anual Innovation Summit World Tour (12 octombrie – 12 noiembrie) al Schneider Electric va aborda provocările climatice globale și va ghida clienții, partenerii, autoritățile de reglementare și factorii de decizie politică cu privire la reducerea rapidă a emisiilor pentru a decarboniza economia mondială în acest deceniu decisiv. Participanții vor experimenta inovația digitală și sustenabilă a Schneider Electric și vor afla mai multe despre Electricity 4.0 și soluțiile de automatizare de ultimă generație.

Nevoia urgentă de a acționa rapid pentru decarbonizare

Discursul lui Tricoire în cadrul Innovation Summit World Tour îndeamnă participanții să adopte măsuri critice de decarbonizare și oferă cercetarea proprie realizată de Schneider Electric ca plan pentru a rămâne pe o traiectorie legată de încălzirea globală cu 1,5 ° C grade. Acest raport detaliază necesitatea reducerii emisiilor cu 30-50 la sută în acest deceniu, comparativ cu nivelurile actuale. Lipsa acestor măsuri face practic imposibilă limitarea creșterii temperaturii la un prag de 1,5 ° C, așa cum este subliniat de Intergovernmental Panel for Climate Change (IPCC).

Informațiile oferite de Schneider Electric Sustainability Research Institute arată cum 10Gt CO2/an pot fi reduse în mod realist și la prețuri accesibile până în 2030. Raportul s-a axat pe un subgrup de emisii globale de gaze cu efect de seră. Din 50Gt CO2e/an, scenariul „The 2030 Imperative” găsește o oportunitate de reducere de 30% (10GtCO2e/y) dintr-o linie de bază de 30GtCO2/y a tuturor emisiilor legate de energie, o accelerare semnificativă față de angajamentele actuale (care se situează în jurul valorii de 3GtCO2e/y, reprezentâd doar 10% din obiectivul de reducere a emisiilor). Cu toate acestea, rămân în jur de 20GtCO2e/y de emisii non-energetice, care nu sunt acoperite în cercetările acestui raport.

Schneider Electric solicită un efort de 3-5 ori mai mare din partea guvernelor și a corporațiilor. Institutul consideră că singura strategie de parcurs realistă pentru succes este aceea de a implementa tehnologii digitale care și-au demonstrate eficiența, alături de o electrificare sporită – cel mai rapid mod de decarbonizare a clădirilor, transporturilor și industriei. Această abordare câștigă timp pentru abordarea ulterioară a sectoarelor în care reducerile se fac cu dificultate. Cercetarea arată în mod clar că rutele alternative de rezolvare pun o presiune prea mare asupra consumatorilor.

„În ciuda elanului crescut în ceea ce privește sustenabilitatea și a numărului tot mai mare de companii care adoptă obiective ambițioase pentru a combate schimbările climatice, această cercetare relevă modul în care trebuie să accelerăm. La Schneider Electric, facem parte din această soluție în mod unic. Pentru a sprijini organizațiile în încercarea lor de a se decarboniza în ritmul lor și de a-și îndeplini angajamentele climatice, accelerăm extinderea operațiunilor noastre globale de servicii de consultanță în materie de sustenabilitate răspunzând cererii tot mai mari de progrese semnificative în ceea ce privește tranziția energetică și obiectivelor de acțiune climatică”, a spus Jean-Pascal Tricoire, președinte și CEO, Schneider Electric. „Organizațiile au nevoie în prezent de un partener de încredere, care îmbină planificarea strategică și stabilirea țintelor cu o experiență dovedită în implementarea soluțiilor pentru a oferi rezultate sustenabile tangibile mai rapid. După ce am depășit cu succes multe provocări legate de sustenabilitate și, făcând acest lucru, am implementat soluții digitale și electrice de nivel mondial în propriile noastre unități, suntem bine poziționați pentru a-i ajuta și pe ceilalți să acționeze mai repede pe mai departe.”

Strategii și soluții pentru decarbonizarea lanțurilor valorice

Bazându-se pe leadership-ul său în materie de sustenabilitate și pe obiectivul puternic stability ca parte a Schneider Sustainability Index 2021-2025, Schneider Electric își accelerează activitatea de consultanță globală în domeniul sustenabilității, având la bază un palmares de 10 ani de succes în domeniul energiei și al serviciilor de sustenabilitate.

În prezent, Schneider Electric este liderul mondial în ceea ce privește eficiența energetică, managementul energiei, aprovizionarea cu energie regenerabilă, raportarea carbonului, evaluarea riscurilor climatice și decarbonizarea lanțului de aprovizionare, oferind software și servicii de consultanță pentru mai mult de 30% din companiile incluse în Fortune 500. Printre clienți se numără Johnson & Johnson, Walmart, Faurecia, Kellogg, Takeda, Velux Group, Unilever și T-Mobile, și multe altele.

Cererea în creștere pentru serviciile de consultanță „obiectiv + acțiune” ale Schneider se află în spatele acestei extinderi, inclusiv:
•    Consultanță în domeniul acțiunilor climatice, servicii de decarbonizare a lanțului de aprovizionare și servicii de evaluare a riscurilor climatice,
•    Servicii de comunicare, inclusiv raportări/evaluări ESG și informații privind reputația și sustenabilitatea,
•    Servicii de circularitate și trasabilitate,
•    Module ESG pentru platforma premiată EcoStruxure™ Resource Advisor, pentru a urmări valorile societății și pe cele de guvernanță.

Parte din soluție, prin inovație

Ca parte a obiectivului său de a stimula inovația sustenabilă și de a construi căi către Net Zero, Schneider Electric ajută clienții din multe sectoare să inoveze și să facă tranziția spre sisteme deschise, interoperabile, digitale și simplificate și moduri mai inteligente de a acționa în business. La Innovation Summit World Tour, Schneider Electric dezvăluie inovația digitală pentru reducerea emisiilor de carbon în case, clădiri, centre de date, rețele electrice și industrii.

Electricity 4.0: alimentarea noii lumi electrice cu energie verde inteligentă
În prezent asistăm la convergența digitalului și electricului cu software-ul. Electricul face energia verde și este cel mai bun vector pentru decarbonizare. Digitalul face ca energia să fie inteligentă pentru a crește eficiența și a elimina reziduurile. Această convergență oferă „Electricity 4.0”, combustibilul pentru o nouă lume electrică.

Industriile viitorului: fiabile și sustenabile, cu automatizări de ultimă generație.
Modificările treptate ale eficienței și agilității pot fi realizate prin inteligență artificială, tehnologie digitală dublă, perspectivă umană susținută de analize avansate și software industrial pentru furnizori-vânzători, inclusiv Performance Intelligence de la AVEVA.

EcoStruxure™ Automation Expert 21.2 oferă instalațiilor de apă și stațiilor de epurare un management complet al ciclului de viață. Primul sistem de automatizare din lume, centrat pe software, integrează fără probleme serviciile IT și OT, pentru a spori securitatea, a crește longevitatea sistemului și pentru a evolua cu ușurință în timp. Ca soluție de automatizare universală, EcoStruxure™ Automation Expert poate fi implementat cu hardware existent. Controlerul virtualizat poate rula pe orice dispozitiv edge Windows sau Linux, oferind marilor companii industriale o flexibilitate fără precedent. O astfel de colaborare digitală are potențialul de a debloca mai mult de 100 de miliarde de dolari pentru industrii.

EcoStruxure Machine crește eficiența pentru constructorii de mașini și le reduce timpul de dezvoltare. Cu noul multifuncțional Lexium MC12 pentru transportul, gruparea și poziționarea produselor, OEM-urile pot obține o productivitate mai mare și o flexibilitate fără precedent, cu economii de până la 40% la costuri și cu instalarea și punerea în funcțiune a mașinilor cu 50% mai rapidă. Combinat cu tehnologia digitală dublă, noul transportator multiplu reduce, de asemenea, timpul de proiectare a mașinii și timpul de introducere pe piață cu până la 30%.