Evenimente — January 31, 2022 at 5:19 pm

Microsoft lansează un index pentru viitorul economic est-european

by

Botezat Digital Futures Index, noul index lansat de Microsoft pentru regiunea Europei centrale şi de Est se doreşte un instrument util pentru organizaţii, entităţi publice şi comunităţi în evaluarea situaţiei lor curente şi a perspectivelor de viitor legate de transformarea digitală.

digital-futures-index„Acest index a plecat de la conceptul că, împreună, putem face regiunea CEE un hotspot digital pentru întreaga lume, în cadrul căruia oamenii, firmele şi comunităţile vor prospera prin inovare digitală, iar baza pentru asta este mediul cloud”, a spus Lenka Cabelova, Communications Director, Microsoft Central&Eastern Europe, în cadrul evenimentului de lansare, desfăşurat online.

Indexul se bazează pe colectarea de informaţii din surse publice de încredere, pe care le combină într-un model unic pentru a analiza dezvoltarea digitală. El ajută la oferirea de informaţii legate de priorităţi şi oportunităţi de investiţii în regiune. În acelaşi timp, indexul generează o hartă a progresului digital pentru fiecare ţară din regiune, astfel încât fiecare ţară să-şi identifice mai bine reperele necesare înaintării pe calea transformării digitale.

„Sursele de informaţii pentru index au fost grupate în cinci categorii”, a adăugat George Coleman, CEO, Current Global, partenerul Microsoft în realizarea indexului. „Este vorba de zona de digital business, zona de digital government & public sector, zona de digital infrastructure, zona de digital sector şi zona de human capital”.

Cele cinci surse generează o hartă de tip pânză de păianjen care, prin comparare cu poziţiile ţărilor socotite drept digital frontrunners în Europa, respectiv Suedia, Danemarca, Finlanda şi Olanda, permit factorilor de decizie din fiecare ţară, comunitate şi firmă să vadă, comparativ, ce puncte forte au fost atinse pe calea spre digitizare şi unde mai sunt lucruri de făcut.

Indexul are ca ţintă patru zone majore de interes pentru întreaga dezvoltare a acestei regiuni europene. Este vorba de zona de dezvoltare economică (individuală, comunitară şi naţională), zona de eficienţă guvernamentală, zona de inovare şi zona de sustenabilitate. Indexul poate fi vizualizat şi analizat pe componente la adresa https://aka.ms/DigitalFutures.