NEW TECHNOLOGY — May 3, 2022 at 10:08 am

Cum poate revoluționa Edge Computing afacerile?

by

Datele sunt motorul pentru IoT în era digitală. Sunt colectate, trimise și procesate cantități masive de date, permițând companiilor să acționeze mai inteligent și mai rapid și să ia decizii mai bine informate.

Two connected metal gears showing the word edge computingTrimiterea tuturor acestor date către rețelele cloud tradiționale, pe de altă parte, poate provoca latență. Edge computing câștigă teren datorită nevoii tot mai mari de a muta o mare parte din procesare mai aproape de senzorii IoT înșiși pentru a reduce latența și a crește eficiența.

Edge computing permite fiecărui dispozitiv, de la un laptop la un senzor IoT până la un echipament conectat la internet, să proceseze o parte din date local, mai degrabă decât să le trimită înapoi în cloud. Latența rețelei poate fi redusă, iar senzorii pot partaja și primi mai eficient datele de operare critice care conduc operațiunile de afaceri, aducând puterea de calcul cât mai aproape posibil de aprovizionarea dispozitivului și utilizarea eficienței datelor.

Beneficiile Edge Computing
Cele mai importante beneficii ale edge computing pentru organizații vor fi viteza fulgerătoare și latența redusă. Este nevoie de mult timp pentru a muta cantități mari de date într-o rețea. Edge computing aduce calculul mai aproape de utilizator, rezultând viteze de transfer de date mai rapide.

Unele dintre beneficiile edge computing includ:

Mentenanță predictivă
În industriile în care activele de mare valoare pot duce la pierderi masive dacă eșuează, soluțiile edge computing au devenit foarte populare. Companiile pot să livreze rapoarte în câteva secunde, ceea ce anterior ar fi durat săptămâni.

Asistență pentru forța de muncă remote
Aplicațiile Edge pot beneficia de trecerea de la modelele de la birou la modelele de lucru de oriunde. Companiile caută modalități de a oferi angajaților un sistem pentru a accesa sistemele corporative pe măsură ce se deplasează către o forță de muncă de la distanță.

Moduri în care o soluție edge computing poate ajuta o echipă distribuită includ:

• Oferă densitate și flexibilitate de calcul
• Scăderea volumului de date mutate în rețea
• Abordarea cerințelor de reglementare
• Reducerea redundanței datelor
• Adopție IoT mai ușoară
• IoT și-a găsit un loc în lumea afacerilor, în primul rând în unitățile de producție și industriile care se bazează foarte mult pe dispozitivele conectate. Cheltuielile întreprinderilor pentru sistemele IoT sunt în creștere constantă. Companiile care doresc să-și extindă capacitățile de calcul pentru a include IoT în procesele lor au nevoie de un centru de date dedicat.

Tehnologia Edge Computing instalată în companie face ca adoptarea IoT să fie foarte accesibilă și nu pune aproape nicio presiune asupra lățimii de bandă a rețelei. Companiile care folosesc edge computing pentru a se extinde pe piața IoT pot face acest lucru fără a suporta costuri semnificative de infrastructură.

Cheltuieli IT reduse
Cheltuielile întreprinderilor pentru soluții cloud sunt în creștere în întreaga lume. Angajații lucrează din ce în ce mai mult de acasă, iar mai multe date sunt stocate și procesate în cloud din cauza pandemiei.

Când datele sunt mutate mai aproape de marginea rețelei, trimiterea lor în cloud este redusă, permițând companiilor să-și reducă costurile IT. Pe lângă scăderea costurilor, serviciile Edge computing ajută companiile să crească veniturile, oferind viteza de transmisie a datelor și rețeaua de care au nevoie pentru a testa noi modele de afaceri.

Rolul Edge Computing în modernizarea afacerilor
Datele sunt un motor al transformării digitale, în special pentru implementarea IoT și a inteligenței artificiale (AI). Edge computing permite algoritmilor de învățare automată care se bazează pe cantități mari de date recente și relevante să acceseze acele date fără latență.

Companiile pot lua decizii în cunoștință de cauză, cu acces mai rapid la date, iar ajustările fluxurilor de lucru și proceselor pot fi făcute din mers cu senzori IoT. Datele care ajută la automatizarea sarcinilor pot fi procesate și accesate cât mai aproape de sursă.

Datorită stabilității și fiabilității edge computing, companiile pot lua și automatiza decizii bazate pe date. Latența redusă poate ajuta orice situație care necesită o analiză imediată a datelor, cum ar fi oprirea unei mașini înainte ca aceasta să se supraîncălzească, rezultând timpi de răspuns mai rapizi.

Edge computing poate reduce, de asemenea, costurile de calcul pentru companii și poate fi o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de a asigura acuratețea, viteza și calitatea datelor. Companiile pot procesa datele mult mai eficient, trimițând date doar pe distanțe scurte și completând o mare parte a procesului de calcul într-o manieră descentralizată.

Deoarece datele brute sunt gestionate la marginea rețelei, cerințele privind puterea de calcul și lățimea de bandă sunt reduse, rezultând costuri mai mici. Abilitatea de a procesa, analiza și sorta datele înainte de a le trimite poate economisi în mod semnificativ resursele de rețea și de calcul atunci când gestionați cantități masive de date produse de senzori într-un cadru industrial.

Concluzie

Multe companii nu sunt conștiente de impactul pe care edge computing îl poate avea asupra operațiunilor lor. Edge computing poate fi personalizat pentru a satisface nevoile specifice ale unei organizații, de la furnizarea de analize a datelor în timp real până la reducerea defecțiunilor sistemului.

Acum este timpul ca companiile să impulsioneze adoptarea edge computing pentru a rămâne competitive în era post-cloud, datorită capacităților sale inovatoare.