Networking, Retail / Horeca — August 31, 2022 at 6:55 pm

Tehnologia poate să contribuie la limitarea efectelor pandemiei

by

Pandemia a fost un catalizator al tehnologiilor low/no touch, multe dintre acestea fiind acum încorporate permanent pentru a se asigura că sunt respectate liniile directoare privind distanțarea socială și sănătatea publică.

Axis Prevention in 2022Noile variante ale virusului au o răspândire rapidă și provoacă temporar ieșirea din activitate a angajaților. De aceea, este bine să trecem din nou în revistă tehnologiile care pot fi folosite pentru a limita răspândirea virusului în situația în care nu mai sunt în vigoare măsurile de protecție impuse la nivelul întregii societăți.

Cele mai aglomerate zone sunt, indubitabil, magazinele indiferent de dimensiunile lor. În această categorie, utile sunt soluțiile care ajută retailerii la monitorizarea numărului de clienți din magazin. În cazul în care afluxul de persoane este unul important și se ajunge la un număr maxim definit în conformitate cu normele sanitare, principala acțiune ce se poate lua este limitarea accesului de noi clienți în spațiul comercial.

Numărul de persoane din magazin este monitorizat de o cameră de supraveghere video cu aplicație încorporată de numărare a persoanelor. Pe baza numărului înregistrat în timp real, sistemul poate indica clienților să intre în magazin sau să aștepte la intrare prin afișarea de mesaje pe panourile amplasate în zona intrării în magazin. Bineînțeles, aceste soluții au rolul lor important și în prevenirea furtului din magazine și în promovarea brand-urilor și a campaniilor de vânzări prin intermediul semnalizării digitale inteligente.

Deși cumpărătorii se întorc în magazine, așteptările lor s-au schimbat. Opțiuni sporite pentru finalizarea călătoriei clienților, cum ar fi Click & Collect, servicii fără contact și self-checkout, sunt acum văzute ca uzuale și nu lipsesc din marile magazine. Din fericire, automatizarea a devenit mai des folosită în magazine. De fapt, instalarea caselor automate pentru self-checkout a crescut la nivel global în 2020 din cauza reglementărilor privind distanțarea socială și a preocupărilor legate de siguranță.

Sistemele inteligente de supraveghere video sunt esențiale pentru succesul acestor noi operațiuni. Managerii magazinelor pot optimiza aspecte precum plasarea produselor și aspectul magazinului folosind informații despre modul în care clienții se deplasează în magazin, cât timp petrec și unde tind să petreacă mai mult timp. De asemenea, pot fi folosite camere pentru a gestiona stocurile de pe rafturi și pentru a alerta personalul pentru a reumple produsele care se epuizează. În mod similar, accidentele nedorite sau deteriorarea produselor pot fi detectate și personalul poate fi trimis pentru a remedia orice probleme.

Integrarea video cu capabilități audio și analize contribuie, de asemenea, în mod pozitiv la experiență. De exemplu, pot fi utilizate camere pentru a detecta dacă un cumpărător petrece mult timp într-o zonă și pentru a trimite o alertă personalului, astfel încât acesta să poată oferi asistență. Simultan, se poate comunica clientului respectiv un mesaj că ajutorul este pe drum către cumpărătorul care așteaptă.

Controlul numărului de oameni în spații închise este un subiect sensibil și pentru mediile de lucru de birou. Revenirea, cel puțin parțială, a angajaților în sediile companiilor sporește gradul de risc al transmiterii infecției virale. Utilizarea unui sistem de control și monitorizare a accesului prin intermediul cardurilor sau tag-urilor permite obținerea unei imagini clare cu privire la numărul persoanelor în interiorul spațiilor de birou, zonele în care se deplasează, precum și colegii cu care au împărțit încăperea. În situația nedorită a apariției unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a unui membru al echipei, personalul responsabil cu monitorizarea sistemului de control acces poate emite rapoarte utile departamentului de resurse umane. În aceste rapoarte se pot evidenția perioada de prezență a angajatului în birou, persoanele cu care s-a aflat în contact direct sau în aceleași încăperi, astfel încât specialiștii de resurse umane sau liderii de echipă să poată avertiza potențialii contacți pentru a lua măsuri de prevenție și/sau izolare.

Conjugate cu soluțiile de supraveghere video, soluțiile audio sunt la fel de importante și pot ajuta la transmiterea mesajelor de siguranță despre respectarea protocoalelor sanitare și a regulilor de distanțare socială. Oamenii reacționează mult mai rapid la mesajele audio într-o varietate de medii, inclusiv comerțul cu amănuntul, asistența medicală, transportul și zeci de alte tipuri de organizații. De exemplu, o persoană care așteaptă la coadă la o casă de marcat ar putea reacționa mai rapid la un anunț public despre purtarea măștii și distanțarea socială decât dacă informațiile ar fi afișate vizual. Atunci când sunt combinate cu senzori și o platformă de analiză bazată pe informațiile furnizate de camerele video, mesajele publice pot fi declanșate pentru a reaminti oamenilor din interiorul sau din afara unui magazin regulile de distanțare socială atunci când pătrund într-un anumit perimetru.

Urmărirea respectării normelor și regulilor sanitare în spațiile publice și comunicarea avertizărilor sunt esențiale în gestionarea efectelor pandemiei și pot fi susținte de tehnologie. Axis Communications include în portofoliul său produse și soluții destinate a fi integrate în sisteme modulare și scalabile.