COMUNICATE — November 10, 2022 at 5:29 pm

APPCR își oferă expertiza autorităților de profil interesate, pentru actualizarea normativelor folosite în proiectarea, instalarea, exploatarea rețelelor și circuitelor în construcții

by

Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR) își arată deschiderea de a susține autoritățile competente în actualizarea normativelor tehnice și este pregatită să pună la dispoziția autorităților interesate, întreaga expertiza de care dispune. Despre disponibilitatea de colaborare și dialog a Asociației a vorbit recent Eusebiu Muthi, membru în Consiliul Director al APPCR, în cadrul unei conferințe dedicate siguranței clădirilor la incediu în România.

Eusebiu Muthi_membru APPCR„În cadrul Asociației, suntem 7 firme producătoare de cabluri și produse conexe acestora. Avem o cifră de afaceri totală de peste 750 mil. euro și un număr de angajați direcți de peste 2.900 de persoane. În numele Asociației pe care o reprezint astăzi, afirm intenția noastră de a ne oferi sprijinul autorităților Guvernului României și suntem gata să semnăm protocoale cu ele, în acest sens. Avem know-how tehnic în spate și putem contribui la actualizarea legislației într-un mod adecvat cerințelor realităților zilelor noastre”, a declarat Eusebiu Muthi.

În prezent, siguranța construcțiilor moderne necesită îndeplinirea unor standarde actualizate în ce privește specificațiile sistemului de cabluri utilizat, subliniind importanța unei strânse colaborări între legiuitori, comunitatea de experți, și companii.

„Lipsa acestor cerințe din normativele relevante pune în pericol viața și siguranța utilizatorilor, intrucât genereaza riscuri majore de accidente, precum incendii, dar și electrocutări, înteruperi ale alimentării cu energie electrică, inclusiv pentru obiective critice de tipul spitale, gări, aeroporturi”, a semnalat reprezentantul APPCR.

Analizele oficiale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență arată că, doar în 2021, România s-a confruntat cu 30.597 incendii (în medie, 84 pe zi), soldate cu 1.083 de victime. Din totalul incendiilor, excluzând incendiile de vegetație, fiecare al treilea incendiu a fost cauzat de defecțiuni la instalațiile electrice.