Business — April 5, 2023 at 11:51 am

Profluo ajunge la o investiție totală de 625.000 de euro, la mai puțin de un an de la prima rundă seed

by

Profluo, startup care construiește tehnologie bazată pe machine learning pentru automatizarea procesării de documente contabile, a ajuns la un total al investițiilor de 625.000 de euro la mai puțin de un an după finalizarea primei runde de seed investment.

English version

Alături de Early Game Ventures, principalul finanțator al start-up-ului, s-au alăturat recent o serie de angel investors printre care Bogdan Stanciu și Andreea Pipernea din comunitatea Bravva Angels și Cătălin Madan.

Fondat de specialiști cu experiență în soluții de automatizare a procesării de documente de orice tip, Profluo are un focus puternic pe documentele contabile, reușind să ajungă în prezent la o viteză de procesare de sub 5 secunde pentru fiecare factură, acuratețea procesării automate fiind de 90%.

După ce s-a concentrat inițial pe dezvoltarea produsului, Profluo a reușit în ultimul an să accelereze vânzările. Astfel, în ultimele 7 luni compania și-a crescut veniturile cu 400%, pe fondul triplării echipei de vânzări.

Compania are în plan să dubleze echipa tehnică în acest an și să își concentreze eforturile către a sprijini companiile românești să absoarbă fondurile europene pentru digitalizare. Compania a început deja să încheie parteneriate cu diferite organizații tehnologice cu scopul de a încapsula tehnologia Profluo în soluții de procesare robotizată a facturilor.

Folosind două motoare proprii de machine learning, antrenate pe un număr de peste un milion de documente reale, Profluo nu numai că citește cu lux de amănunte toate detaliile din documente și le validează exact ca un contabil uman, dar poate învăța foarte rapid să propună cum trebuie introduse documentele în orice sistem contabil, fie că este vorba de contabilitate de gestiune, financiară sau managerială.

Tehnologia vine în ajutorul tuturor profesioniștilor care trebuie să proceseze un volum mare de documente, precum contabilii care au de înregistrat manual sute sau chiar mii de facturi în fiecare lună sau gestionarii care introduc în sistemele informatice mișcări de stocuri pe baza facturilor. Cu Profluo, ei scapă rapid de acest volum enorm de muncă de rutină, reducând totodată riscul de a introduce greșit informații importante.

Dan Călugăreanu, Partener Early Game Ventures a declarat:  „Profluo a demonstrat că poate să livreze creștere de calitate, pe fondul unui produs performant și al unei abordări riguroase a pieței-țintă. Ne bucurăm să susținem în continuare creșterea accelerată a companiei și planurile lor de scalare internațională!”

Bogdan_Nafornita_ProfluoBogdan Năforniță, fondator și CEO al Profluo spune: „Ne bucurăm că am atras investitori de calibru în ecosistemul Profluo, confirmându-ne astfel maturitatea tehnologică și progresul comercial de până acum. În același timp, simțim o obligație de onoare în a continua să livrăm ce promitem clienților, partenerilor, angajaților și investitorilor noștri. În acest sens, rămânem concentrați pe dezvoltarea accelerată a produsului și a strategiei comerciale”.

Profluo a fost fondată în 2016, de către Bogdan Năforniță și Cosmin Merișescu, ambii executivi cu experiență remarcabilă în domeniul dezvoltării de sisteme pentru automatizarea proceselor financiar-contabile.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat  cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.