Big Data&Analytics — August 28, 2023 at 2:20 pm

Modernizarea aplicațiilor ajută organizațiile să protejeze datele importante

by

Pe măsură ce inițiativele de transformare digitală se accelerează în toate industriile, organizațiile se confruntă cu nevoia de a-și actualiza aplicațiile. Limitările unor aplicații vechi pot împiedica eforturile de transformare și pot împiedica îmbunătățirea eficienței, productivității și securității.

cyber security, web development and work in IT conceptInițiativele de transformare digitală pot îmbunătăți experiențele atât ale clienților, cât și ale utilizatorilor, oferind în același timp numeroase beneficii de afaceri.

Cu toate acestea, pe măsură ce organizațiile se angajează în transformarea digitală, ele trebuie să se asigure că datele și sarcinile lor de lucru rămân protejate de amenințările cibernetice care cresc constant ca număr și sofisticare. Modernizarea aplicațiilor oferă mai multe beneficii valoroase pentru atingerea acestui obiectiv.

Un raport din 2022 a constatat că 54% dintre companii au declarat că inițiativele lor de modernizare a aplicațiilor au fost menite să îmbunătățească securitatea.

O abordare DevOps pentru îmbunătățirea securității

Multe organizații își modernizează aplicațiile vechi folosind o abordare DevOps, care reunește echipele de dezvoltare și operațiuni pentru a îmbunătăți viteza, calitatea și securitatea dezvoltării aplicațiilor. Procesele DevOps pot crește viteza, pot scurta timpii de rezoluție, pot îmbunătăți satisfacția clienților și pot stimula inovația. De asemenea, pot reduce riscurile de securitate cu care se confruntă organizațiile care le folosesc eficient.

O altă perfecționare a DevOps este abordarea DevSecOps, în care securitatea joacă un rol fundamental în procesul de dezvoltare. DevSecOps automatizează testarea de securitate a aplicațiilor pe măsură ce acestea sunt în curs de modernizare. Orice probleme de securitate care sunt detectate într-o aplicație trebuie remediate înainte ca aceasta să poată trece la următoarea etapă de dezvoltare sau producție.

Abordarea acestor preocupări la începutul procesului de modernizare vă ajută să vă asigurați că problemele de securitate sunt rezolvate înainte ca acestea să poată duce la o încălcare a datelor.

Obiective de securitate pentru modernizarea aplicațiilor

Proiectele de modernizare a aplicațiilor oferă organizațiilor oportunitatea de a-și îmbunătăți și mai mult postura de securitate prin integrarea cu măsurile de securitate. De exemplu, o aplicație poate fi încorporată în abordarea de securitate zero-trust a unei organizații.

Zero trust necesită ca toți utilizatorii, indiferent dacă sunt din interiorul sau din afara rețelei unei organizații, să fie autentificați, autorizați și validați continuu pentru configurarea și postura de securitate înainte de a li se acorda acces la o aplicație. Adoptarea încrederii zero a crescut brusc în ultimii ani. Un raport recent a afirmat că 55% dintre companii au implementat o inițiativă definită de zero-trust până în 2022.

Pe măsură ce organizațiile se angajează în modernizarea aplicațiilor, ele se pot asigura, de asemenea, că aplicațiile lor funcționează cu soluții de securitate actualizate, inclusiv autentificare multifactorială și fără parolă. Acestea ajută la împiedicarea utilizatorilor neautorizați să obțină acces la aplicații și date. În cele din urmă, beneficiile de securitate ale modernizării aplicațiilor îmbunătățesc performanța și fiabilitatea aplicațiilor, ajutând și mai mult companiile să atingă obiectivul de a îmbunătăți experiența clienților și utilizatorilor.