Aplicatii, Data Center / Storage — September 11, 2023 at 11:37 am

Monitorizarea și depanarea aplicațiilor fără server

by
Monitorizarea și depanarea aplicațiilor fără server prezintă o mulțime de provocări unice pentru dezvoltatori, așa că este esențial să folosiți cele mai bune practici pentru a menține timpul de funcționare al aplicației.
Internet of things - IOT via communication network service on mobile apps and smartphone and tablet technology for people in digital 4.0 lifestyleMari furnizori de platforme cloud oferă instrumente de monitorizare a aplicațiilor care pot ajuta la identificarea problemelor.
Pași de urmat pentru a menține funcționarea fără probleme a aplicațiilor fără server
• Monitorizați durata timpilor de execuție a funcției
Este esențial să înregistrați și să monitorizați durata timpilor de execuție a funcției, deoarece aceste date vor oferi informații valoroase asupra oricăror blocaje potențiale sau probleme de performanță din aplicațiile fără server. Instrumentele de la platformele cloud pot monitoriza aceste perioade, oferind dezvoltatorilor date utile pe care le pot folosi pentru a-și regla aplicațiile fără server și pentru a le îmbunătăți în timp. În plus, auditurile regulate ale timpilor de execuție a funcției vor ajuta la detectarea rapidă a potențialelor probleme înainte ca acestea să se agraveze.
• Înregistrați ratele de eroare în aplicația Serverless. Erorile pot face ravagii asupra performanței aplicațiilor fără server.
Monitorizarea ratelor de eroare poate identifica orice funcții sau fragmente de cod care necesită depanare. Furnizorii importanți de cloud dispun cu toții de instrumente native de monitorizare care oferă informații importante asupra erorilor aplicației, care pot identifica zonele potențial problematice rapid. Analiza tiparelor de eroare oferă, de asemenea, capabilități predictive valoroase care pot preveni probleme ulterioare, îmbunătățind fiabilitatea generală a aplicației.
• Optimizați resursele din aplicația Serverless
Înțelegerea modului în care sunt utilizate resursele este importantă în diagnosticarea problemelor aplicațiilor fără server, motiv pentru care monitorizarea utilizării CPU și a consumului de memorie este de o importanță vitală. Instrumente precum Microsoft Azure Monitor, Stackdriver de la Google și AWS CloudWatch pot ajuta la analiza consumului de resurse. Urmărirea acestor valori de-a lungul timpului oferă, de asemenea, indicii cheie cu privire la locul în care este nevoie de ajustări de alocare sau de planificare a capacității.
• Reduceți latența cu instrumente de profilare și tehnici de atenuare
Problemele de „pornire la rece” pot crește latența aplicației. Acest lucru afectează negativ performanța aplicației și, în cele din urmă, reduce productivitatea angajaților. Pentru a atenua acest lucru, instrumentele de profilare oferă o perspectivă asupra motivelor pentru care apar problemele de pornire la rece, precum și tehnici eficiente de atenuare, cum ar fi programarea invocărilor regulate pentru a menține funcțiile „calde”. În plus, aceste instrumente permit o optimizare mai cuprinzătoare a aplicațiilor fără server, oferind o perspectivă asupra performanței, dincolo de problemele de pornire la rece.