Studii — August 11, 2016 at 12:01 pm

Securitatea rețelei: dedicată sau multifuncțională?

by
Network security
Network security

Companiile medii și mici pot opta pentru soluții multifuncționale de securitate, in defavoarea brandurilor prestigioase, motivul pentru aceasta opțiune fiind cantitatea mai mică de date și lipsa specializării in IT și tehnologii de securitate a rețelelor. Lipsa existenței specialiștilor in IT in cadrul companiilor medii și mici, recomandă utilizarea unor sisteme de securitate care după instalare funcționează pe cont propriu, fără a necesita intervenții dese din partea specialiștilor.

Un studiu realizat de Freeform Dynamics in Marea Britanie, Germania și Franța, arată ca o mare parte a companiilor mici și medii utilizează soluții de securitate compacte, intr-un singur produs, fără a se complica cu aplicații și mai ales echipamente dedicate.

Sistemele de securitate multifuncționale sunt concepute pentru a opera și rula printr-un auto-management al operațiunilor, motiv pentru care după instalare trebuie lăsate să opereze după propriul mod de lucru. Astfel, este eliminată necesitatea unor aplicații dedicate și eventual orientate separat către domenii de securitate, precum securitate web, filtrare, email etc. Totuși, chiar daca sunt preferate soluțiile multifuncționale, studiul arată că administratorii companiilor ar dori sa utilizeze și soluții dedicate, mai ales în contextul creșterii atacurilor cibernetice și a numărului de viruși care circulă în rețeaua globală.

de Andrei Marian