Securitate — September 12, 2016 at 2:35 pm

Pozitionarea solutiilor UTM de la WatchGuard in cadranul Gartner

by

Dispozitivele pentru gestionarea in mod in unificat a amenintarilor furnizeaza organizatiilor: mici, medii si mari multiple functii de securitate pentru retea sub forma unui singur dispozitiv. Clientii solutiilor UTM (Unified Threat Management) trebuie sa evalueze performanta, securitatea, practicabilitatea, si suportul oferit de aceste produse inainte achizitionarii unei astfel de solutii.

Prognoze Pentru Viitor

Pana in 2020 50% din organizatiile mici si medii vor cere de la platformele lor UTM capabilitati de gestionare a retelelor wireless cu scopul impunerii politicilor de securitate.

Pana in 2020 pietele pentru solutii firewall destinate organizatiilor mici si mijlocii si solutiile firewall pentru organizatii mari vor fi doua piete distincte.

Descrierea Pietei

WatchGuard Firebox M300
WatchGuard Firebox M300

Gartner defineste piata pentru solutii UTM drept produse de securitate pentru retea folosite de organizatii mici si mijlocii. Organizatiile de nivel mediu au in jur de 100 pana la 1000 de angajati. Furnizorii de platforme UTM adauga in continuu noi functii pentru securizarea retelei astfel acestea devin o solutie de securitate compusa:

• Enterprise firewall

• Intrusion prevention systems (IPSs)

• Remote access

• Secure web gateway

• Secure email gateway

Consolidarea securitatii de obicei inseamna compromiterea performantei. Aceste sacrificii sunt acceptate de organizatiile mici si mijlocii deoarece securitatea este critica.

Functii precum gestionarea prin navigator web, configurare simpla, raportare integrata si software localizat nu reprezinta puncte de interes pentru organizatiile de nivel mare, dar aceste functii sunt foarte apreciate de organizatiile mici si mijlocii. Gartner observa cerinte foarte diferite de la organizatiile mari fata de cerintele organizatiilor mici si mijlocii. Organizatiile de nivel enterprise cer capabilitati de securitate complexe si optimizate pentru diferite cerinte customizate.

Organizatiile mici cu sub 100 de angajati simt presiunea bugetului mult mai rau decat organizatiile mari. Majoritatea deciziilor de achizitie a sistemelor de securitate sunt luate in functie de factori non- tehnici si foarte rar de comparatii intre capabilitatile diferitelor solutii.Din aceste motive Raportul Gartner se focalizeaza pe produsele UTM folosite de organizatiile mici si mijlocii.

Sediile companiilor mari au diferite cerinte pentru securitatea reteleor fata de cerintele organizatiilor medii, chiar daca un singur sediu al unei companii mari este de aceasi marime cu o firma mijlocie. Firmele mari folosesc produse de securitate de nivel scazut cu scopul garantarii interoperabilitatii si obtinerii de reducerii de la furnizorii de firewall. Datorita acestor motive, Gartner include sediile de tip “branch” ale companiilor mari in piata furnizarilor de firewall-uri nu in piata UTM-urilor.

Organizatiilor cu arhitectura distribuita geographic , ce include sedii autonome precum :francizele de retail, pot avea pana la 1000 de angajati dar doar o mica parte este conectata la infrastructura IT. La fel ca organizatiile mici si mijlocii aceste sedii se confronta cu probleme de buget si echipe IT cu un numar redus de oameni.Multi furnizori de solutii UTM au adaugat functii cerute de astfel de sedii cu scopul reorientarii catre piata organizatiilor mari fata de piata traditionala a organizatiilor mici si mijlocii.

Organiziiile mici si mijlocii si cele mari ce include un numar mare de sedii autonome trebuie sa priveasca cu scepticism mesajele si promisiunile facute de furnizorii de sisteme UTM in legatura cu beneficiile consolidarii exaggerate. Clientii pentru sisteme de securitate trebuie sa evalueze dispozitivele UTM in functie de capabilitatile, performanta, suportul si securitatea ce pot fi oferite de dispozitivele UTM ce le pot fi folositoare.

291814_0001

 

WatchGuard este un furnizor de solutii de securitate pentru retea cu sediul in Seattle. Compania s-a format acum 20 de ani si este pozitionata excellent in piata solutiilor de securitate de tip UTM. Watchguard furnizeaza portaluri pentru email securizate, solutii UTM si AP-uri wireless gestionate de la distanta. Linia de solutii de securitate Firebox UTM include 14 dispozitive fizice ( inclusiv dispozitive cu capabilitati wireless, FTM si solutii UTM virtuale).
WatchGuard ofera si o solutie pentru raportare si monitorizare bazata in cloud (Watchguard Dimension). WatchGuard API Blocker este o solutie completa bazata in cloud ce are capabilitati de “sandboxing” .Aceasta solutie este disponibila pentru toate dispozitivele prin subscriptie. Watchguard a lansat pe piata dispozitive Firebox destinate clientilor de categorie mica si mijlocie (SMB). Noile solutii includ: o harta pentru implementare in mod wireless, detectarea accesului neautorizat, mitigarea efectelor “ botnet” si securitate pentru dispositive mobile.
Recent WatchGuard a achizitionat tehnologiile de le compania Hexis Cyber Solutions. Tehnologia HawkEye G este o tehnolohie pentru detectarea amenintarilor si gasirea unui raspuns adecvat. Prin integrarea acestei tehnologii produsele WatchGuard vor avea capabilitati mult mai performante in domeniul securitatii.
WatchGuard este evaluat pe piata drept o companie vizionare datorita faptului ca poate sa raspunda rapid cerintelor schimbatoare ale pietei si clientilor de nivel mediu. WatchGuard este o firma care satisfice cerintelor clientilor de orice categorie:mici, mijlocii si de nivel enterprise ce au nevoie de anumite solutii de securitate, console de gestionare sau vizibilitate din cloud.
Puncte Forte
  • WatchGuard furnizeaza capabilitati de tip “sand-Boxing ( API Blocker)” bazate in cloud. De asemenea sistemul de raportare este integrat direct in panoul centralizat din cloud.
  • Clientii Watchguard si partnerii raporteaza ca solutiile UTM Watchguard au o performanta crescuta chiar atunci cand sunt folosite cu toate capabilitatile active.
  • Clientii Watchguard mentioneaza ca suportul oferit de companie este excelent si raspunde repede la diferitele probleme ce pot aparea.
  • Instrumentul pentru raportare Watchguard Dimension include si o harta interactiva folosita pentru identificarea rapida a problemelor ce pot aparea in retea.