NEW TECHNOLOGY — April 25, 2017 at 10:47 am

Tehnologie care evaluează digital și antrenează persoanele cu dificultăți de comportament

by

Fujitsu anunță că a dezvoltat tehnologia Guided Play, activând astfel sensibilizarea inteligentă și antrenamentul adaptiv pentru oamenii cu comportamente restrictive si repetitive cum ar fi cei afectați de autism și Alzheimer.

Persoanele care au un spectru de autism prezintă adesea comportamente repetitive. Ca exemplu, un copil cu autism poate alinia jucăriile, stivuii blocuri și obiecte de spin obsesiv. Aceste comportamente pot fi o modalitate de a face față anumitor provocări în viața de zi cu zi, dar pot limita și implicarea indivizilor în alte activități.

Fujitsu 2Comportamentele restricționate și repetitive (RRB) sunt considerate un simptom de bază și o țintă terapeutică a multor afecțiuni neurologice. Recunoașterea precoce și intervenția asupra simptomelor pot îmbunătăți semnificativ prognosticul tratamentului și pot reduce costurile pe termen lung. Tehnologia Guided Play dezvoltată de Fujitsu oferă o evaluare și o intervenție pentru o formă subtilă de insistență RRB asupra identității. Tehnologia utilizează obiecte de zi cu zi, cum ar fi jucăriile, pentru a simți comportamentele repetitive ale copilului și pentru a antrena copilul să joace într-un mod mai flexibil, realizând un pas spre îmbunătățiri în alte domenii de dezvoltare precum abilitățile sociale. Cu ajutorul Guided Play, părinții pot avea o perspectivă mai profundă asupra abilităților copilului lor și pot primi avertismente din timp atunci când există semne de tulburări de dezvoltare cum ar fi autismul. Analiștii comportamentali pot folosi această tehnologie în intervenția comportamentală a pacienților și pot monitoriza progresul tratamentului în mod constant.

Guided Play este una din primele soluții digitale care pot măsura invarianța în manipularea obiectelor și poate oferi intervenții comportamentale utilizând principiile analizei comportamentului aplicat (ABA). Transformă un joc sau o jucărie inteligentă într-o platformă pentru sensibilitatea comportamentală și antrenare. Guided Play introduce un instrument în aparat, care apoi acționează ca un plug-in de detectare și de comunicare. Instrumentul poate fi un senzor wireless încorporat într-o jucărie inteligentă sau într-o componentă software care rulează în interiorul unui joc pe calculator.

Fujitsu 1Această tehnologie a fost lansată ca aplicație “Guided Play”, care este disponibilă gratuit în magazinul de aplicații iOS. Fujitsu desfășoară în prezent studii privind tehnologia cu Centrul pentru Autism și Tulburări înrudite (CARD). Rezultatele anterioare arată că tehnologia captează cu succes profiluri distinctive de comportament la copiii cu autism. Experimentele vor testa în următoarea etapă eficacitatea pentru creșterea variabilității comportamentale a copiilor.