Retail / Horeca — June 26, 2017 at 1:39 pm

O noua solutie de management a depozitelor

by

Entersoft WMSSoluția dedicată gestionării depozitelor, Entersoft Warehouse Management System (WMS), este parte a unui plan de investiţii de 5 milioane de euro, anunţat în urmă cu trei ani.  Un sistem de gestiune a depozitului permite administarea tuturor resurselor, de la spaţiu, până la echipamente, activități, forţă de muncă şi fluxuri de lucru. Piaţa europeană WMS se ridică la peste 500 de milioane de euro (conform Transparency Marketresearch) şi va înregistra o creştere anuală constantă de cca 18% până în 2020.

Soluția Entersoft WMS este dedicată companiilor mari și foarte mari care doresc optimizarea activităților de depozit, printr-o mai bună organizare şi monitorizare a proceselor. Aplicația răspunde cerințelor complexe ale companiilor din domeniile Distribuţie, Producție și Retail, iar printr-o dezvoltare viitoare va oferi și funcţionalităţi specifice afacerilor din Transport și Logistică, un sector de activitate care va înregistra creşteri semnificative în următorii ani.

Avantajele-cheie pe care le aduce Entersoft WMS constau în automatizarea proceselor și fluxurilor de lucru la nivelul depozitelor. Soluția permite:

  • organizarea şi monitorizarea spaţiului ocupat de marfă, inclusiv la nivel de raft;
  • automatizarea proceselor de recepție, depozitare și preluarea coletelor (picking);
  • organizarea livrărilor de produse, pe întreg circuitul logistic: de la furnizori până la clienți;
  • derularea operaţiunilor de inventar general/periodic, și prin intermediul cititoarelor de coduri de bare;
  • optimizarea operaţiunilor de încărcare a mărfurilor și de transportare a acestora.

Entersoft WMS se integrează native cu Entersoft ERP, dar este compatibil și cu alte soluţii de gestiune a resurselor. Entersoft pune astfel accent pe dezvoltarea clienților săi la nivelul competitivității și eficienței, oferindu-le libertatea alegerii celor mai potrivite tehnologii pentru a înregistra beneficii maxime.

Entersoft a derulat deja mai multe proiecte-pilot alături de companii din diverse domenii de activitate la nivel internațional pentru a valida performațele soluției WMS. Printre primii beneficiari se află: Shop & Trade  (comerț cu produse vestimentare), Karamolegkos (industria alimentară), Thalassinos (ambalaje), Viakar (piese de schimb pentru industria auto), Amvyx (GMCG). Numeroase alte proiecte urmează să înceapă în cadrul unor companii de distribuţie, din industria agricolă, construcții navale etc. Lansarea Entersoft WMS va contribui la menţinerea ritmului intens de creştere anunţat anul trecut. În 2016, veniturile Grupului Entersoft au revenit la o creștere cu două cifre procentuale, ajungând la 10,67 milioane de euro, în timp ce profitul înainte de plata taxelor s-a ridicat la 0,98 milioane de euro.