Data Center / Storage — August 21, 2017 at 7:20 am

Fujitsu aduce inovatii portofoliului de servere pentru a raspunde cerintelor de calcul ale unei noi lumi digitale

by

9ae00f67-7547-411f-b02d-878f061140bbFujitsu a anuntat faptul ca noua serie de servere PRIMERGY este disponibila – este vorba de serverele Fujitsu dual- si quad-socket, precum si de cele octo-socket, sisteme de business pentru situatii critice PRIMEQUEST, concepute pentru procesoare Intel® Xeon® Scalable. Acestea combina performante exceptionale, optiuni de configurare flexibile si modele de sisteme optimizate pentru a raspunde cerintelor de calcul in continua schimbare, necesare in era digitalizarii, inclusiv analize avansate si inteligenta artificiala. Cu cele mai recente modele de servere, Fujitsu ofera un set complet de servere optimizate pentru volumul de lucru, care pun bazele ideale pentru construirea unor centre de date sigure, agile, cu multe cloud-uri: arhitectura IT pentru o lume digitala orientata spre om.

Reprezentand unul dintre cele mai mari progrese ale platformei din ultimii zece ani, cele mai recente inovatii in materie de servere au ca flagship multi-nodul Fujitsu Server PRIMERGY CX400 M4, care ofera putere de calcul specifica incarcarii intr-un mod compact si modular. PRIMERGY CX400 M4 combina densitatea si eficienta serverelor de tip blade cu simplitatea si eficienta costurilor sistemelor bazate pe rack, fiind o platforma versatila, orientata spre viitor, ideala pentru construirea de sisteme integrate si tehnologii software. Este ideal pentru infrastructuri de servere modulate si cu densitate optimizata in medii virtuale, pentru retele si medii de stocare de inalta performanta.
Dispunand de noile procesoare Intel® Xeon® Scalable, intreaga noua generatie de sisteme de servere Fujitsu Server PRIMERGY si PRIMEQUEST Business Model sunt concepute pentru performante exceptionale si securitate hardware imbunatatita. Construite pentru furnizarea de servicii de date de incredere, noile modele aduc imbunatatiri importante in tehnologiile de in/out, de memorie, de stocare si de retea. Pe langa performanta si eficienta lor, serverele de generatie urmatoare sunt optimizate printr-un set de functii care se potrivesc cu cea mai larga gama de aplicatii dintr-o multitudine de industrii, inclusiv procese de afaceri si baze de date, sisteme, medii cloud si virtuale, precum si aplicatii bogate in date, cum ar fi analizele de date in timp real, realitatea virtuala sau inteligenta artificiala.

Olivier Delachapelle, Director Business Enterprise, Category Management Data Center Fujitsu EMEIA, a spus cu aceasta ocazie: “Tehnologia digitala este acum in centrul atentiei majoritatii companiilor, deoarece acestea folosesc un set de tehnologii conectate individual, cum ar fi cloud, mobile, Internet of Things si analiza datelor. Acest lucru necesita noi cerinte de calcul si performanta, care influenteaza in mod semnificativ infrastructurile existente ale centrelor de date. Si pentru ca toate companiile trebuie sa adune, sa proceseze si sa stocheze din ce in ce mai multe date, e nevoie sa se actioneze mai repede, cu mai multa flexibilitate si agilitate. Serverele sunt o parte cruciala a acestei transformari digitale. De aceea am dezvoltat noile linii de sistem PRIMERGY si PRIMEQUEST – pentru a oferi un portofoliu cuprinzator de sisteme de servere puternice pentru toate scenariile de utilizare, dimensiunile companiei si volumul de lucru – sisteme care sunt usor de manevrat, indiferent de performantele pe care le aveti. Alegerea acestor sisteme de noua generatie este o garantie ca sunteti pregatiti pentru viitorul digital.”

Jennifer Huffstetler, Senior Director, Data Center Product Management Intel, a declarat: “Combinatia dintre tehnologia Intel si cea Fujitsu are ca rezultat produse care permit clietilor nostri comuni sa urmareasca transformarea digitala. Procesoarele Intel Xeon Scalable ofera niveluri sporite de performanta, scalabilitate, agilitate si securitate, pentru a accelera transformarea digitala.”
Sistemele de generatie noua ofera avantaje tehnologice multiple
Caracteristicile tehnice includ module imbunatatite de memorie DDR4 si pana la 6 TB capacitate, in sistemele quad-socket si optiuni de configurare flexibile, pentru a sprijini mixarea si potrivirea unitatilor de stocare cu o capacitate enorma si cele mai avansate unitati de procesare grafica (GPU), pentru a sustine cele mai exigente cerinte de calcul, hiperspatiu si un centru de date al companiei. Conectivitatea este asigurata prin LAN la bord pentru Ethernet, precum si DynamicLoM pentru cerinte extinse.
Serverul PRIMEQUEST impinge nivelul de performanta al SAP HANA pana la 12TB din baza de date in memorie.

Caracteristicile integrate de management permit departamentelor IT sa implementeze, sa monitorizeze si sa sustina serverele de la distanta, in timp ce noul Manager de Software Infrastructure (ISM) 3 Fujitsu ServerView® permite o functionare consolidata si eficienta a infrastructurilor convergente si a echipamentelor care functioneaza in centre de date si servere.

Preturi si disponibilitate
Noua gama de servere dual- and quad-socket PRIMERGY x86 si sisteme de server RIMEQUEST de tip octo-socket sunt disponibile in intreaga lume prin Fujitsu si partenerii de distributie. Preturile variaza in functie de regiune, model si configuratie.