Retail / Horeca — June 20, 2018 at 8:39 am

Fujitsu anunță sistemul blockchain pentru un sistem de premiere în retail

by

retailFujitsu a dezvăluit intenția de a utiliza blockchain pentru a crea un sistem de recompense sau premiere, cel mai probabil cupoane și puncte de loialitate, pentru piața internă de vânzare cu amănuntul. Sistemul bazat pe cărți distribuite se numește Fujitsu Intelligent Society Solution Blockchain Asset Service și este operat printr-o platformă cloud. Sistemul vizează operatorii de retail, în special piețele alimentare, atracțiile turistice și centrele comerciale.

Cu noul serviciu, clienții vor putea să gestioneze și să colecteze timbre digitale prin scanarea codurilor QR în zonele dedicate din cadrul magazinelor, pentru a răscumpăra beneficiile și cupoanele. Săptamâna trecută, Fujitsu a spus ca datele despre comportamentul consumatorilor, precum și informații precum varsta si sexul, ar fi colectate si stocate pe blockchain pentru a fi folosite în analiza necesară serviciului.

Comercianții care adoptă platforma pot implementa serviciul pentru a se conecta cu diverse promoții și evenimente. Serviciul este conceput pentru siguranța clienților, iar oricine este familiarizat cu blockchain, sau nu, este capabil să acceseze platforma cu ușurință. Fujitsu a lucrat până acum cu Taiwan FamilyMart și orașul Chiba pentru a testa sistemul de premiere digitală. Compania a colaborat, de asemenea, cu IOTA și a înființat un Blockchain Innovation Center în Belgia, care promovează inovația în cadrul industriei, reprezentând intențiile companiei de a folosi blockchain pentru a aborda aspecte sociale mai largi, inclusiv funcțiile smart city.

La începutul acestui an, Fujitsu a anunțat evoluțiile privind verificarea inteligentă a contractului bazată pe Ethereum. Noii algoritmi ai companiei sunt destinați să detecteze 100% din riscurile asociate acestor contracte inteligente, cu câteva excepții. Fujitsu a explicat că planul este de a dezvolta în continuare aceste tehnologii de verificare pentru a construi un blockchain mai sigur și un mediu contractual inteligent. Potrivit companiei, Fujitsu va continua să se concentreze asupra blockchain Ethereum, însă Linux Hyperledger Fabric este de asemenea în raza de interes de viitor.