Bizpoint — January 14, 2019 at 2:46 pm

Autoritățile americane doresc să limiteze utilizarea echipamentelor Huawei și ZTE în cadrul companiilor americane

by

SUAPreședintele Statelor Unite, Donald Trump, are în vedere o comandă executivă pentru a declara o urgență națională împiedicarea companiilor americane să utilizeze echipamente de telecomunicații fabricate de Huawei și ZTE din China.

Acesta ar fi ultimul pas al administrației Trump de a elimina Huawei și ZTE, două dintre cele mai mari companii de echipamente de rețea din China, din piața americană. Statele Unite afirmă că cele două companii lucrează la cererea guvernului chinez și că echipamentul lor ar putea fi folosit pentru a spiona americanii.

Ordinul executiv, care a fost luat în considerare pentru mai mult de opt luni, ar putea fi emis încă din prima parte a lui 2019 și ar îndruma Departamentul de Comerț pentru a bloca companiile americane să cumpere echipamente de la producători de telecomunicații străini care prezintă riscuri semnificative de securitate națională.

În timp ce comanda este puțin probabil să numească efectiv Huawei sau ZTE, o sursă a spus că este de așteptat ca oficialii de la Commerce să o interpreteze drept autorizare pentru limitarea răspândirii echipamentelor făcute de cele două companii.

Textul ordinului nu a fost finalizat. Ordinul executiv va invoca Legea privind puterile economice internaționale de urgență, o lege care dă președintelui autoritatea de a reglementa comerțul ca răspuns la o urgență națională care amenință Statele Unite. Huawei și ZTE au negat în trecut acuzațiile că produsele lor sunt utilizate pentru a spiona.