Transport/Travel — May 23, 2019 at 8:32 am

Operatorii de transport trebuie să realizeze puterea blockchain

by

2În 1800, locomotiva cu aburi a condus revoluția industrială din Marea Britanie. Și apoi producția în masă de mașini accesibile a deschis noi oportunități pentru transportul de bunuri și oameni. Dar astăzi, lumea este exponențial mai rapidă, și se pare că transportul a fost lăsat în urmă. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de blockchain. Această tehnologie este denumită uneori “registru distribuit”, deoarece înregistrează tranzacțiile într-un mod care nu poate fi schimbat și nu poate fi compromis.

Organizațiile de transport au fost mai lente decât majoritatea celor care au recunoscut valoarea în această tehnologie, dar observăm că absorbția este în creștere, în mare parte datorită creșterii orașelor inteligente. Acest lucru înseamnă că acum este momentul perfect pentru a deschide dialogul în jurul blockchain și potențialul său de a rezolva multe dintre cele mai mari provocări ale sectorului transporturilor.

Orașele inteligente, generațiile noi și diversificate care intră în forța de muncă și în comunități solicită noi servicii inovatoare. Implementând blockchain, în special, în ceea ce privește schimbul de date și serviciile conexe în transport, vor fi deblocate unele dintre aceste servicii inovatoare.

Transportul și industria automobilelor sunt din punct de vedere istoric sectoare cu date valoroase care pot fi analizate pentru a beneficia de o călătorie end-to-end a consumatorilor, de exemplu, un operator feroviar, de exemplu, va putea colecta date despre fiecare pasager: timpul în care călătorește de obicei, unde merge de obicei și ce rute folosește.

Acest tip de informații este de neprețuit pentru alte industrii. O autoritate locală, de exemplu, sectorul de fabricație și comerț cu amănuntul, poate beneficia de această informație pentru a analiza orele de vârf și traseele de vârf pentru a optimiza funcționarea acestora în jurul logisticii, al lanțului de aprovizionare și al întreținerii. Ei ar putea decide apoi să aibă personal suplimentar de servicii în regim de așteptare în timpul acestor ore aglomerate. Un furnizor de servicii publice, planificator urban sau dezvoltator comercial ar putea de asemenea să beneficieze de partajarea sigură a datelor cu ecosistemul extins pentru a furniza valoare pe întreg lanțul.

Între timp, un dezvoltator se poate uita la stațiile care sunt cele mai aglomerate. Ei ar putea alege să construiască un magazin de vânzare cu amănuntul alături de o stație cu un număr foarte mare de pasageri. Retailerul în sine ar putea examina momentele în care pasagerii tind să călătorească pentru a-și adapta ora de deschidere,  de exemplu, dacă o mulțime de oameni călătoresc târziu într-o joi, s-ar putea închide mai târziu în această zi. În mod evident, datele deținute de companiile de transport sunt extrem de valoroase. Și dat fiind că aceste date devin din ce în ce mai comercializate, organizațiile vor trebui să folosească blockchain pentru a-și verifica acuratețea și originile.

Blockchain nu oferă doar termeni de transparență și încredere. De asemenea, va conduce eficiența,  ceva ce prețuiesc operatorii de transport. Acesta poate accelera procesele și reduce costurile, cum ar fi gestionarea lanțului de aprovizionare, contractarea și facturarea. Blockchain poate ajuta, de asemenea, operațiunile viitoare. În decursul următorilor zece ani, ne putem aștepta la o schimbare masivă în sectorul transporturilor către călătorii fără întreruperi până la destinație și la un nivel foarte personalizat de servicii pentru clienți, iar IoT va avea un rol mai mare și mai mare în acest sens.

Pentru a realiza această viziune a viitorului, operatorii de transport trebuie să stabilească un schimb de date de încredere între tehnologiile emergente, de exemplu dispozitive de ultimă generație care utilizează blockchain și un mod sigur și imuabil pentru stocarea informațiilor personale ale pasagerilor.

Prin eliminarea barierelor dintre întreprinderile izolate inițial din toate sectoarele industriale și pentru a începe partaja date neprețuite, aceasta va debloca o nouă propunere de valoare pentru experiența clienților. Întreprinderile ar trebui să se îndepărteze de izolare și să utilizeze modele de operare comerciale inovatoare și disruptive, utilizând tehnologii și servicii emergente conectate. Acesta este locul în care intră blockchain. Vă permite să vă conectați cu pasagerii și cu dispozitivele acestora pentru a oferi cele mai bune servicii posibile, pregătindu-vă pentru viitor în acest proces.

Beneficiile blockchain sunt clare. Operatorii de transport au o ocazie imensă în mâinile lor, iar cel mai important lucru este să începem. În etapele inițiale, veți dori să alegeți o mică provocare în cazul în care blockchain ar putea fi aplicat pentru a îmbunătăți operațiunile sau experiența clienților.

În timp ce blockchain are multe beneficii, are și dezavantajele sale. În prezent, scalabilitatea este o luptă. Și, în timp ce datele deschise urmează să fie modelul viitorului, atitudinile trebuie încă să se schimbe înainte de a ajunge acolo. Dar chiar și în fața acestor provocări, este clar că blockchain reprezintă o oportunitate masivă pentru operatorii de transport. Oferind o singură sursă de adevăr, permite generarea și comercializarea datelor pasagerilor. Și, la fel de important, îi poate ajuta să eficientizeze operațiunile și să se pregătească pentru viitor.

Detalii puteți găsi pe https://www.fujitsu.com/global/solutions/industry/transport/

Citiți și:

Fujitsu și Sony consideră blockchain ca fiind cel mai bun mod de a stoca înregistrările educaționale

Tehnologia blockchain poate contribui la depășirea provocărilor de mediu la nivel global

Fujitsu anunță sistemul blockchain pentru un sistem de premiere în retail