Hardware — February 11, 2016 at 6:08 pm

ASUS a lansat proiectorul wireless portabil B1MR

by

proiector-asusASUS a lansat proiectorul wireless portabil B1MR cu iluminare LED. Având o luminozitate de 900 lumeni, generată de o sursă Eco-LED, ASUS B1MR este cel mai luminos proiector din lume cu o greutate sub un kilogram. Construit pentru uzul profesional, noul proiector compact este ușor de transportat. Acesta dispune de tehnologie ASUS Wi-Fi Projection pentru a realiza prezentări și streaming multimedia fără a fi nevoie de cabluri. B1MR are lentile cu unghi larg ce proiectează imagini cu diagonala de 51 inci atunci când este poziționat la un metru distanță față de ecranul de proiecție.

B1MR – Proiectorul Wi-Fi portabil, ce nu are nevoie de cabluri

ASUS B1MR cântărește doar 900g și are o suprafață ce nu o depășește pe cea a unei carcase DVD, fiind ușor de transportat în geantă. B1MR este și mai simplu de transportat, putând fi alimentat cu un adaptor standard de laptop ASUS (≥65W), înlăturând necesitatea unui alimentator suplimentar. B1MR dispune de un adaptor Wi-Fi opțional pentru conexiuni directe către laptop sau către dispozitivele Android și iOS. Această facilitate elimină necesitatea cablurilor, permițând utilizatorilor să realizeze prezentări wireless. Ecranul poate fi împărțit pentru a proiecta imagini din două sau chiar patru surse video.

Sursă de lumină LED și lentile cu unghi larg
ASUS B1MR beneficiază de o sursă de lumină Eco-LED, fără mercur, cu o durată de viață de până la 30.000 de ore, ce reduce costurile de întreținere determinate de înlocuirea lămpilor cu filament. Având o luminozitate evaluată la 900 de lumeni, B1MR oferă imagini vibrante ce acoperă spectrul NTSC în proporție de 100%, la o rezoluție de 1280 x 800 pixeli (WXGA) și o rată de contrast de 10000:1.

Lentilele cu un raport 0.9:1 pot proiecta imagini cu diagonala de 51 inci de la o distanță de doar un metru, B1MR fiind ideal pentru prezentări în spații mici, unde ecranul notebook-ului ar fi singura opțiune. B1MR poate oferi imagini chiar mai mari, diagonala ajungând la 153 de inci atunci când este amplasat la distanța de 3 metri față de ecranul de proiecție.

B1MR poate fi pornit instant și oprit la fel de rapid, fiind gata de utilizare în mai puțin de cinci secunde. După ce acesta este oprit, poate fi împachetat imediat. Piciorul are două reglaje ale înălțimii, instalarea echipamentului fiind mai rapidă decât cea a modelelor cu șurub, în timp ce corecția auto-keystone efectuează ajustări automate pentru a asigura o imagine rectangulară.

Conectivitate extinsă și difuzoare de calitate
O serie largă de intrări video permit conectarea modelului ASUS B1MR la o varietate de surse video, în timp ce portul USB și slotul pentru carduri SD oferă posibilitatea ca proiecțiile să se facă direct de pe unitățile de stocare USB sau de pe cardul de memorie. Având suport pentru cele mai populare formate, cum ar fi documentele Microsoft Office și PDF, B1MR nu mai necesită prezența unui notebook sau a unui alt dispozitiv portabil. Difuzoarele stereo de 2W, încorporate, sunt însoțite de tehnologia audio ASUS SonicMaster, oferind sunetul clar fără a mai fi necesare difuzoarele externe.

Prețuri și disponibilitate
ASUS B1MR va fi disponibil în America de Nord, Europa și Asia-Pacific. Pe piața românească prețul va fi aproximativ 3499 lei (TVA inclusiv).