Expert IT — February 13, 2016 at 9:35 am

Asteptari de primavara

by

alexandru-trifu-sales-manager-hypercubicPR-istic vorbind inceputul de an ne aduce un entuziasm molipsitor si cu totii ne dorim sa dureze pe tot parcursul acestuia. Toate companiile de profil isi anunta obiectivele marete de business – cresteri de personal, marirea portofoliului de clienti si mai ales cifre de afaceri cu multe zerouri, per total pluteste o stare de plenitudine / tabloul optimist este unul complet.

Pragmatic vorbind, realitatea ne contrazice si ne restabileste prioritatile printr-un curs euro care se depaseste pe el insusi in fiecare zi, un an electoral si o presiune constanta asupra tarifelor. Toate aceste ingrediente inhiba entuziasmul partenerilor de afaceri generand un val de retentie, de parca toti s-au hotarat sa nu mai cumpere nimic, doar vor sa vanda. Se produce un ambuteiaj psihologic care duce catre un diagnostic malign – disperarea de a vinde ceva cu orice pret, doar target-ul sa fie atins. Aceasta instabilitate poate fi controlata doar livrand calitate la un tarif corect si dand dovada de solicitudine fata de client.

Hypercubic IT Outsourcing promoveaza cultura serviciilor superioare, transparente, optimiste si independente. Odata cu aceasta promovare trebuie sa aiba loc si o educare a pietei de servicii de outsourcing IT, pentru ca serviciile inseamna sa creezi valoare pentru altcineva. Si cum altfel poti crea cu adevarat valoare, decat fiind agrenat in realitatea business-ul autohton. Cunoastem tipologia fiecarui domeniu de activitate si reusim sa aliniem obiectivele de IT celor de business.

Cu toate astea, nu ne-am putut abtine si am rascolit un pic cifrele, rezultatul final fiind o posibila crestere de aproximativ 40%, iar formula prin care vom reusi sa egalizam cele doua planuri expuse mai sus este urmatoarea: 17% se va datora generarii de noi oportunitati de colaborare, 13% se va datora vanzarii de servicii suplimentare si echipamente, catre portofoliul existent, iar 10% va proveni din zona de cloud & ERP si virtualizare.

Asteptarile noastre vizavi de partenerii nostri, actuali sau potentiali, sunt fermitate, analiza calitativa si echitate financiara.
Asteptarile noastre vizavi de noul an sunt continuarea trendului ascendent, stabilitatea politica si economica si consolidarea pozitiei fruntase in piata serviciilor de externalizare IT.
Asteptarile noastre vizavi de competitorii nostri se rezuma de fapt la un singur lucru – sprijin in crearea unui mediu competitv de business.

de Alexandru Trifu, Sales Manager Hypercubic