Securitate — April 20, 2016 at 9:08 pm

Ce e nou la Enterprise Vault™ 12?

by

veritas_enterprise_vaultEnterprise Vault™ oferă companiilor vizibilitate completă asupra informațiilor de business, reduce costurile de backup şi stocare păstrând în acelaşi timp informaţiile importante, transformă procesul de identificare și clasificare a datelor într-o operaţiune restrânsă, repetabilă şi sigură. În ansamblu, Veritas Enterprise Vault™ este o platformă de arhivare menită să întrunească cerințele tot mai ample din mediul de business privind gestionarea volumelor de date ale unor departamente cum ar fi business, juridic şi informatic, sprijinind organizaţiile să descopere şi să gestioneze mai bine informaţiile nestructurate, precum şi să stocheze informaţii în mod inteligent.

„Organizaţiile au nevoie din ce în ce mai mult să păstreze anumite informaţii şi să elimine altele, atât din rațiuni de business intelligence, cât și din nevoia de a îndeplini anumite cerinţe administrative și de reglementare. Această nevoie nu este nouă, însă companiile au început să o exprime abia de curând, astfel că avem de-a face cu o creştere rapidă a cererii de soluţii de arhivare a informațiilor din mediul de business, cum este Veritas Enterprise Vault™. Tendința este vizibilă inclusiv în România, unde ne propunem să furnizăm în continuare clienţilor soluţii care să valorifice puterea informaţiilor fie că sunt stocate în facilități interne sau în platforme cloud. Piaţa românească reprezintă o oportunitate excelentă pentru dezvoltarea Veritas şi o cale de a creşte cota de piață în regiune”, a declarat Vasile Aniculăesei, manager de teritoriu, Veritas.

Piaţa de arhivare a datelor, estimată la 1,92 miliarde de dolari în 2014 la nivel global, are un potențial ridicat de creștere în următorii ani, urmând să înregistreze creșteri anuale de aproximatuv 9,1% până în 20191, conform estimărilor companiei de cercetare de piață Gartner. Luând în considerare faptul că piaţa este în continuă schimbare şi se dezvoltă datorită creşterii volumului de date, a oportunităţilor apărute odată cu nevoia tot mai extinsă de management al informaţiilor şi de analiză a volumelor mari de date, Veritas a continuat să îşi îmbunătăţească platformele şi soluţiile existente şi să creeze unele noi, pentru a putea ţine pasul cu cele mai recente tendinţe din domeniu.

Enterprise Vault™ 12 introduce un cadru nou şi centralizat de management al datelor, de înaltă performanţă şi extrem de flexibil, care simplifică distingerea informaţiilor importante sau reglementate de cele neesenţiale, şi ştergerea celor din urmă. Folosind fie tehnologia Veritas în curs de brevetare, fie un motor de căutare compatibil, Enterprise Vault 12 reuşeşte să organizeze în mod automat toate conţinuturile, incluzând email-uri, fişiere, SharePoint, mesagerie instant şi social media. În plus, utilizatorii care au cantități foarte mari de informaţie deja arhivată pot avea acum posibilitatea de a o reorganiza într-un mod care îi ajută să îşi ajusteze mai bine păstrarea de informaţii pe termen lung. Aceasta permite organizaţiilor să transforme arhivarea într-o parte componentă a unei strategii de afaceri coerente.

Alte noi funcţii ale Enterprise Vault™ 12 includ:
Intelligent Review – simplifică supravegherea conţinutului arhivat, prin prioritizarea articolelor relevante pentru revizuire şi eliminarea articolelor irelevante, folosind un motor aflat în permanentă optimizare.
Gated Deletion – îmbunătăţeşte conformitatea cu standardele privind managementul informațiilor, garantând ştergerea datelor arhivate numai dacă acestea îndeplinesc politicile de retenţie curente. Organizaţiile pot executa acum o verificare a politicilor, înainte de expirare sau de ştergerea de către utilizator.
Image OCR (recunoaşterea optică a caracterelor) – permite căutarea şi descoperirea de imagini arhivate prin extragerea textului încorporat din imagini, pentru indexare şi clasificare.
Transfer cu costuri zero de la licenţa Data Classification Services la licenţa Enterprise Vault Retention, care include Clasificare, Reclasificare şi Gated Deletion.