Networking — April 29, 2016 at 12:18 pm

Noi soluţii de reţelistică pentru campus şi centre de date

by

45568985.cmsDell pregăteşte organizația viitorului prin noile soluţii de reţelistică pentru campus şi centre de date

  • Extinderea soluţiei One Network pentru campus prin intermediul noii oferte cablate şi wireless de gestiune în cloud sprijinite de Dell şi Aerohive
  • Deschidere mai largă către Open Networking – comunitatea open source prin intermediul SONiC, al noilor parteneri de ecosistem şi al studiilor de caz
  • Livrarea noilor sisteme rack pentru centre de date, proiectate ca să accelereze trecerea serverelor şi stocării de date către conectivitatea 10G

Divizia Dell Networking a lansat noi capabilităţi pentru mediile de tip campus şi centre de date, incluzând lansarea de noi soluţii cablate şi wireless gestionate în cloud şi sprijinite de Dell şi Aerohive, noi repere Operating System 10 şi platforme rack pentru centrele de date.

Tendinţele majore de pe piaţă, precum cloud şi echipamentele definite software generează un peisaj IT care se schimbă dinamic, atât în zona de campus, cât şi în cea de centru de date“, a spus Tom Burns, vicepreşedinte şi general manager, Dell Networking and Enterprise Infrastructure. “Aceste soluţii noi de la Dell Networking ajută clienţii noştri să străbată aceste schimbări cu ajutorul unor arhitecturi pregătite pentru viitor, al tehnologiilor open şi al eficienţei de inspiraţie hiper-scale.

Extinderea viziunii Dell One Network – o nouă soluţie cablată/wireless gestionată în cloud pentru campus şi sprijinită de Dell şi Aerohive

Clădind pe baza viziunii sale One Network pentru zona de campus, Dell Networking a colaborat cu Aerohive pentru a furniza o nouă soluţie gestionată în cloud, care integrează şi gestionează infrastructuri cablate şi wireless. Această soluţie co-branded incorporează switch-urile Dell din seria N şi punctele de acces Aerohive în cadrul HiveManager NG de la Aerohive – o soluţie de generaţie următoare bazată pe cloud. Această soluţie simplifică mult accesul utilizatorului final, fixând un nou standard pentru convergenţa reţelelor cablate şi wireless prin aducerea managementului de clasă enterprise în cloud-ul public sau privat.

Cu o interfaţă personalizabilă axată pe utilizator, HiveManager NG permite vizualizări de nivel mai înalt sau mai profund ale tuturor aspectelor dispozitivelor de reţea Dell şi Aerohive, incluzând aplicaţii, utilizatori, gestiune de politici şi statut porturi switch. Prin simplificarea managementului reţelelor cablate şi wireless, Dell a extins soluţia ProSupport în scopul dotării utilizatorilor cu un singur punct de contact pentru toate problemele de suport legate de reţeaua unificată. Prin intermediul tehnologiei SupportAssist, ProSupport oferă suport proactiv şi predictiv automat pentru prevenirea şi rezolvarea problemelor.

Movement Mortgage este una din companiile private de credit ipotecar cu cele mai mari rate de creştere din Statele Unite, şi are peste 2000 de angajaţi în cadrul unui număr de peste 300 de filiale de pe întreg cuprinsul ţării. “În mod indiscutabil, platforma wireless unificată instalată pentru toate operaţiunile şi filialele noastre a dus la creşterea eficienţei şi productivităţii angajaţilor noştri, precum şi la uşurarea operaţiunilor pentru personalul nostru IT“, a declarat Will Simons, IT Director, Movement Mortgage.

Astfel de repere demonstrează viziunea comună Dell şi Aerohive legată de IT-ul gestionat în cloud, care furnizează mai multă lejeritate în termeni de operaţiuni, configurări, monitorizare şi depanare pentru toate elementele reţelelor clienţilor. “Noi credem că managementul în cloud are oportunitatea de a transforma modul în care clienţii noştri îşi deservesc proprii clienţi”, a spus David Flynn, CEO, Aerohive Networks. “Suntem onoraţi să extindem managementul în cloud de clasă enterprise pe care îl folosesc clienţii Aerohive ca să gestioneze punctele noastre de acces la switch-urile Dell. HiveManager NG stabileşte un standard pentru construcţia şi gestiunea de reţele.”

Dell lărgeşte universul Open Networking – comunitate şi capabilităţi noi

Ca lider în zona Open Networking, Dell merge înainte cu dezvoltarea sistemului său de operare OS 10 prin construcţie de comunitate şi proiecte de integrare, inclusiv prin Open Compute Project (OCP) Software pentru Open Networking în Cloud (SONiC) şi prin partenerii Ansible, F5 şi Silverpeak. Aceste noi colaborări din ecosistemul OS10 şi studiile de caz demonstrează flexibilitatea şi adaptabilitatea software-ului Open Networking:

  • Dell OS10 şi OCP SONiC – Într-un efort conjugat alături de Microsoft Azure şi alţi lideri din industrie, Dell a adus contribuţii fundamentale la nou anunţatul efort SONiC. Obiectivul este de a face open source toate componentele de care este nevoie pentru construcţia unui software pe deplin funcţional. SONiC reprezintă o colecţie de pachete/module software care pot fi instalate prin Linux pe un switch de reţea care, astfel, devine un router complet funcţional. Dell a integrat cu succes software-ul său de bază OS10 pentru a servi drept element fundamental pentru SONiC.
  • Ansible – De la instalarea de aplicaţii şi până la orchestrarea multi-nivel, soluţia Ansible Tower de la Red Hat activează automatizarea la nivel de întreprindere prin adăugarea de capabilităţi de control, securitate şi delegare.
  • “Cum OS10 rulează într-un mediu nativ Linux, integrarea lui cu Ansible Tower reprezintă o mutare îndrăzneaţă. Clienţii pot acum să instaleze rapid şi facil switch-urile Dell în mediul lor IT automatizat, fapt care îi ajută la reducerea costurilor operaţionale, simultan cu activarea agilităţii de tip server în managementul configurării.” – Tim Cramer, Senior Director Ansible Engineering, Red Hat.
  • F5 – Împreună cu OS10, F5 oferă o încărcare balansată peste clustere de tip activ-activ în cadrul serviciilor de reţea pentru instalări scalabile.
  • “Nivelul ridicat de programabilitate al sistemului Dell OS10 permite realizarea de soluţii unicat ale partenerilor pentru universul reţelei din centrele de date. Optimizarea OS10 pentru infrastructura Application Delivery Controller de la F5 nu numai că oferă o integrare mai strânsă între reţea şi elementele de procesare date, dar reduce şi costurile operaţionale legate de energie şi răcire.” – Jeff Bellamy, Senior Director Business Development, F5 Networks.
  • Silver Peak – Silver Peak furnizează interconexiuni optimizate SD-WAN între centrul de date şi filiale peste cloud-urile publice şi private.
  • “OS10 reprezintă viitorul open networking în centrul de date. Integrarea directă dintre Edge Connect SD-WAN de la Silver Peak şi OS10 ilustrează valoarea software-ului de tip open şi uşurinţa cu care clienţii pot combina cele mai bune soluţii în infrastructura lor de reţea.” – Rolf Muralt, vicepreşedinte, Product Management.

Noi platforme rack pentru centrul de date

Dell a lansat noi platforme rack optimizate pentru accelerarea instalărilor 10G, în scopul fructificării celor mai noi caracteristici tehnologice bazate pe siliciu. Analiştii din industrie prevăd o migrare semnificativă către 10G în următorii patru ani, pe măsură ce clienţii din zona enterprise încep să renunţe la viteze 1G în centrele lor de date.

Construite pentru nevoi diferite, echipamentele S4048T-ON şi S6010-ON împart atribute comune, printre care se numără:

  • Sunt proiectate ca să satisfacă cerinţele de procesare de nivel enterprise, mid-size şi high-performance;
  • Sunt conforme ONIE pentru a furniza clienţilor cloud şi Web 2.0 un mediu Open Networking cu sisteme de operare complet testate şi validate de terţi;
  • Caracteristici avansate pentru VXLAN, tabele mai mari şi buffering extins faţă de alte modele Dell;
  • Ambele tipuri de switch-uri vor începe să fie livrate la mijolcul lunii mai.

S4048T

  • Dell Networking S4048T este un switch special proiectat 10Gbase-T pentru conectivitate servere şi echipamente de stocare bazată pe cupru, pentru a oferi clienţilor protecţie a investiţiei efectuate.
  • Switch-ul suportă numeroase configuraţii de porturi de mare capacitate într-un factor de formă compact, 1RU.

S6010

  • Dell Networking S6010-ON este proiectat pentru medii solicitante de tip centru de date, în scopul furnizării de densitate şi punct de preţ optime.
  • Dell S6010-ON furnizează performanţe de linie într-un cadru de switching fără blocaje, cu un buffering de pachete de date îmbunătăţit şi cu o suprasubscriere redusă.

Citate

Aerohive şi Dell au depus eforturi pentru a furniza o soluţie cu adevărat unificată. Această integrare în HiveManager NG nu doar că oferă clienţilor capacitatea de a monitoriza, dar şi pe aceea de a configura şi declanşa instalări fără atingere manuală din cloud. Este integrarea de management cablat şi wireless de cloud cea mai unificată din câte am văzut până acum.” – Zeus Kerravala, analist principal, ZK Research.

10GE, în special 10G Base-T, va cunoaşte un grad intens de adoptare în organizații pe măsură ce clienţii îşi vor actualiza serverele la 10 GE, căutând în acelaşi timp protecţie pentru infrastructura lor 1 GE existentă. Dell’Oro Group prevede că livrările de 10G Base-T aproape că vor fi de patru ori mai mari în 2017, alimentând o mare parte din creşterea 10 GE în următorii doi ani.”– Alan Weckel, Ethernet Switch Analyst, Dell’Oro Group.