NEW TECHNOLOGY — September 19, 2016 at 9:26 am

Asseco SEE pune accent pe soluţiile de automatizare a proceselor utilizând tool-uri de Robotic Process Automation

by

Soluţiile de tip RPA (Robotic Process Automation) încep să se impună în ultima vreme ca urmare a nevoii tot mai stringente de automatizare a proceselor și a taskurilor repetitive în aplicații. Este motivul fundamental pentru care Asseco SEE, unul din cei mai importanţi integratori IT la nivelul regiunii Europei de Sud-Est, a decis să pună accent pe promovarea și implementarea unor astfel de soluţii.

Soluţia RPA propusă de Asseco SEE pe piaţă aparţine Kofax, un producător cu care compania internațională are încheiat de multă vreme un parteneriat ajuns la nivelul Platinum. “Practic, această soluţie se adresează la ora actuală multor industrii care vor să beneficieze de pe urma automatizării proceselor, integrării sistemelor sau eliminării activităților umane,” spune Mihai Babescu, Solution Sales Business Automation în cadrul Asseco SEE. “Vorbim aici de industria financiară, de cea de asigurări, de comerţul cu amănuntul, de logistică, şi aşa mai departe.”

“Botezată” Kapow, platforma Kofax de integrare şi automatizare reprezintă cea mai rapidă şi mai eficientă cale de culegere şi furnizare informaţii, în special din aplicații şi portaluri web către aplicaţiile de tip line of business. Informaţiile care anterior erau de neobţinut, de nefolosit sau prea costisitoare pentru a fi integrate devin acum consumabile în scopul creşterii productivităţii şi al obţinerii de informaţii valoroase pentru luarea deciziilor.

kapow
Ce face, practic, Kapow? “Kapow conectează aplicaţii web, locale, informații din fișiere, email sau multiple alte surse externe de date, precum site-urile şi portalurile web, care pot fi dificil de integrat şi generează legături esenţiale între informaţiile existente într-o organizaţie şi deciziile care trebuie luate,” spune Mihai Babescu.

Soluţia Kofax furnizează un mediu de dezvoltare integrat vizual pentru construcţia facilă de procese de automatizare a integrării de date şi a robotizării, prin intermediul cărora se preiau, transformă şi livrează date de oriunde, inclusiv din site-uri şi portaluri web dinamice, sisteme IT mai vechi, sisteme „green screen”, baze de date şi fișiere locale. Toate acestea sunt efectuate în condiţii solide de guvernanţă şi de monitorizare operaţională pentru gestionarea fluxurilor de integrare şi de automatizare.
În plus, soluţia furnizează rezultate fără a fi nevoie de construcţia de interfeţe suplimentare în sisteme. Poate cea mai importantă consecinţă este aceea că se pot accesa şi integra în mod automat date legate de piaţă, competiţie şi clienţi din diverse surse externe în cadrul aplicaţiilor de tip line of business în scopul luării de decizii rapide şi informate. O altă consecinţă importantă este aceea că dezvoltarea de procese de automatizare de tip robotic pentru rularea automată de integrări complexe se face fără nevoia scrierii de cod, care implică timp şi bani consumaţi. Un “robot software” este un sistem care reproduce acțiunile unei ființe umane în interfața unei aplicații informatice. De exemplu, introducerea datelor într-un sistem, sau chiar un întreg proces de afaceri end-to-end, ar fi o activitate tipică pentru un software robot. Robotul software funcționează peste interfața cu utilizatorul (UI) în același mod în care ar face acest lucru un om. Aceasta este o abatere semnificativă de la formele tradiționale de integrare IT, care au fost istoric bazate pe interfețele de programare a aplicațiilor (sau API-uri), adică se evită forme de comunicare machine-to-machine, bazate pe straturi de date ce operează la nivelul unui layer arhitectural de sub UI.

mihai-babescu-asseco-see-romania
Mihai Babescu, Solution Sales Business Automation în cadrul Asseco SEE

“Platforma Kapow este pregătită pentru integrare în orice mediu IT deoarece suportă o varietate largă de standarde recunoscute mondial,” adaugă Babescu. “Designul integrat al soluţiei include proiectarea, rularea şi instrumentele de suport, la care se adaugă ecranele de monitorizare a performanţei roboților de automatizare, un scheduler de operaţiuni şi posibilităţile de afişare a surselor şi a datelor țintă.”

Soluţia dispune de capabilităţi de citire şi scriere pentru baze de date Oracle, DB2, SQL Server, MySQL, PostgreSQL, Sybase, NoSQL, Mongo DB, precum şi pentru cadrul de lucru Hadoop/Hbase.
În acelaşi timp, soluţia oferă suport pentru tipuri multiple de date în formate diferite, precum şi suport pentru explorare vizuală a datelor. Instalarea soluţiei este flexibilă şi scalabilă. Fluxurile de integrare date pot fi rulate on-premise sau în cloud. Platforma dispune de instrumente avansate de securitate, bazate pe accesul condiţionat de rolul jucat de utilizator. Furnizează alerte şi înregistrări istorice complete legate de orice fel de tranzacţie efectuată. Autentificarea accesului la aplicații şi servicii web se face prin user ID şi parolă, NTLM, Oauth sau certificate digitale.
Nu în ultimul rând, platforma include o consolă de management pentru managementul şi monitorizarea producţiei. Platforma lucrează cu instrumente de management SNMP-based existente precum IBM Tivoli, HP OpenView, Oracle Enterprise Manager şi CA Unicenter.