Foto-Video-Audio — February 21, 2017 at 6:19 pm

Hollywood-ul în casa dumneavoastră

by

Cel mai precis și avansat procesor video de până acum împreună cu contrastul fără egal și culorile profesionale ale tehnologiei OLED vă aduc Hollywood-ul în casa dumneavoastră.

Panasonic-TX_65EZ_1000E-2
Panasonic-TX 65EZ 1000E

Panasonic anunță extinderea gamei sale OLED TV 4K Pro HDR Ultra HD. După lansarea, în luna ianuarie a acestui an, a modelului EZ1000 de 65 de inci, care i-a captivat pe cei prezenți la CES, în Las Vegas, Panasonic are plăcerea de a anunța o versiune de 77 de inci a modelului EZ1000 și o a doua serie de televizoare OLED pentru anul 2017, EZ950, care vor fi disponibile cu ecrane de 65 și 55 de inci.

Modelele de nivel profesional EZ1000 și EZ950 sunt caracterizate de contrastul total și potențialul de culoare al celei mai noi tehnologii de ecran OLED, cu niveluri de negru fără precedent, precum și cele mai fidele culori, rezultând imagini de o precizie extraordinară și de o frumusețe spectaculoasă. Ambele modele sunt dotate cu noul chipset Panasonic Studio Colour HCX2 avansat care livrează cele mai fidele culori obținute vreodată pe televizoarele pentru acasă, folosind o tehnologie care anterior era disponibilă numai pe monitoarele profesionale de zeci de mii de dolari. Cu EZ1000 și EZ950, Panasonic a revoluționat tehnologia TV pentru a oferi imagini de o precizie extraordinară, care redau, mai mult ca niciodată până acum, exact ceea ce a dorit regizorul.

Pentru a reda sunete de cea mai bună calitate, „difuzoarele cu lame dinamice” ale modelului EZ1000 au fost optimizate de către inginerii celebrului brand audio al companiei, Technics. Pe de altă parte, modelul EZ950 oferă o calitate audio excepțională cu ajutorul difuzoarelor puternice de 40W, iar suportul său modern, inspirat din ultimele tendințe în designul de interior, este o adevărată declarație de stil.

Modelul EZ1000 de 65 de inci și modelul EZ950 de 65 și 55 de inci vor fi disponibile în Europa începând cu iunie 2017, iar modelul EZ1000 de 77 de inci va ajunge în magazine în toamnă.

Hollywood-ul în casa dumneavoastră

Integrate în clasa 4K Pro HDR, modelele EZ1000 și EZ950 valorifică forța elementelor dezvoltate recent, cu care se combină pentru a se transforma în cele mai spectaculoase televizoare produse vreodată. Acestea includ panouri HDR OLED de ultimă generație, un procesor nou Studio Colour HCX2 foarte avansat (care poate furniza cea mai precisă gamă de culori de până acum) și niveluri de luminozitate maximă, de aproximativ două ori mai ridicate decât cele ale televizoarelor OLED convenționale, care se combină cu nivelurile zero de negru pentru a produce game dinamice care le depășesc cu mult pe cele necesare pentru acreditarea HDR Premium.

Pentru a maximiza întregul potențial al acestor componente, Panasonic a implicat personalul experimentat de la Hollywood pentru a optimiza procesarea ecranelor. Este pentru prima oară când ecranele TV de calitate profesională sunt disponibile consumatorilor casnici.

Panasonic TV EZ950 roomModelele EZ1000 și EZ950 includ noua funcție pentru accentuarea luminozității HDR concepută pentru a optimiza calitatea imaginii HDR în încăperi luminate puternic. Scenele întunecate, care pot fi dificil de vizionat în aceste condiții, sunt optimizate pentru a spori luminanța în zonele cu luminozitate redusă, permițând astfel telespectatorilor să vizioneze secvențele preferate chiar și într-un mediu cu mai multă lumină.

Modelul de top EZ1000 dispune și de un filtru Absolute Black (Negru Absolut), potrivit în special pentru încăperi luminate puternic. Filtrul absoarbe lumina ambientală pentru a elimina reflexiile și a asigura cele mai pure și mai precise niveluri de negru.

Procesorul Studio Colour HCX2

Reprezentând nivelul de top al deceniilor de activitate în domeniul producției televizoarelor cu plasmă și a echipamentului profesional de transmisie și realizare a filmelor, care respectă calitatea de referință Panasonic, noul procesor Studio Colour HCX2 4K furnizează o precizie fără precedent pentru o gamă diversă de culori și claritate pentru niveluri de negru excepționale precum și o luminozitate revoluționară a panoului HDR OLED. Fiecare pixel OLED își generează propria lumină, reproducând astfel detalii în zone întunecate, o sarcină foarte dificilă din cauza trecerii considerabile de la stins (nivel zero de negru) la aprins (altă nuanță de negru). Prin aplicarea proceselor de producție a ecranelor cu plasmă, perfecționate de-a lungul zecilor de ani, inginerii Panasonic au reușit să îmbunătățească în mod semnificativ calitatea, în special în zonele aproape negre.

Calibrat fin de către profesioniștii de la Hollywood pentru a furniza imagini de o calitate care să redea în mod fidel viziunea producătorilor de film, procesorul Studio Colour HCX2 4K a fost îmbunătățit pentru a gestiona gama extraordinar de bogată, de un miliard de culori, oferită cu ajutorul tehnologiei OLED. O componentă esențială a procesorului este sistemul de corectare a culorii, care înglobează principiile sistemelor profesionale 3D Look Up Tables. O caracteristică unică este reprezentată de faptul că, pentru fiecare pas de luminozitate, există o bază de date completă a culorilor stocată pe chipset care dă siguranța că sunt afișate în permanență cele mai fidele culori, chiar și în cazul celui mai dificil material. EZ1000 și EZ950 pot afișa aproape întregul spectru de culoare DCI, esențial pentru producerea unei imagini autentice cu domeniu dinamic ridicat (HDR).

EZ1000 are specificații de o calitate atât de înaltă, încât poate fi folosit chiar și pe post de monitor profesional. Coloriștii profesioniști pot încărca și folosi propriile Look Up Tables prin intermediul porturilor USB, în timp ce ecranul dispune și de setările de calibrare Imaging Science Foundation (ISF) și este compatibil cu software-ul de calibrare CalMAN de la Portrait Displays — încă o dovadă a calității extraordinar de precise a imaginii oferită de EZ1000. Nu trebuie doar să ne credeți pe cuvânt că această combinație fără precedent dintre panou și procesare oferită de EZ1000 și EZ950 poate produce imagini ireal de precise. Panasonic a solicitat o certificare completă de la grupul independent THX, asigurând faptul că viziunea regizorului va fi experimentată așa cum și-a propus acesta.

De asemenea, Panasonic va solicita pentru EZ1000 certificarea„ Ultra HD Premium” de la organizația Ultra HD Alliance. Pentru a obține această certificare, ecranul trebuie să corespundă multor specificații obligatorii privind contrastul, luminozitatea, rezoluția și culorile, definite de Ultra HD Alliance ca fiind necesare pentru o experiență HDR precisă și spectaculoasă.

Construit pentru HDR-ul de azi și mâine

Cu o precizie extremă a culorilor, cu negrul mult mai profund, cu detalii fără precedent în zone ale imaginii care sunt aproape negre și nivelul înalt de luminozitate OLED, modelele EZ1000 și EZ950 sunt echipate extraordinar de bine pentru a gestiona contrastul extrem și cerințele de culoare extreme HDR. Îndeplinind criteriile stricte de rezoluție, adâncime a biților și spațiu de culoare, ambele modele sunt compatibile cu HDR10, standardul industrial minim pentru ecrane cu domeniu dinamic ridicat. HDR 10 este o caracteristică obligatorie pentru tot conținutul Blu-ray UHD și este utilizat de multe servicii de streaming, precum Netflix și Amazon Video. În plus, datorită compatibilității cu Hybrid Log Gamma (HLG) HDR (dezvoltat de BBC și NHK din Japonia), Panasonic își prezintă fără echivoc angajamentul față de cea mai nouă tehnologie care va fi principiul de bază pentru transmisiunile TV în viitor.

Îndeplinirea cerințelor HDR pentru gameri

Pe măsură ce HDR câștigă teren pe consolele de jocuri 4K, modul de joc 4K HDR, cel mai rapid oferit de Panasonic până acum, îndeplinește cerințele celor mai experimentați amatori de jocuri. Timpul de răspuns al ecranului pentru EZ1000 și EZ950 a fost redus substanțial pentru a îmbunătăți performanța în timpul jocului pentru jocurile 4K HDR, în special pentru cele în care există mișcări accelerate, care necesită timp rapid de reacție.

Sistem de operare de ultimă generație

Seriile EZ1000 și EZ950 sunt compatibile cu streamingul conținutului 4K HDR de la Netflix, Amazon și YouTube.

EZ1000 este prevăzut și cu un nou sistem inteligent My Home Screen 2.0 conceput pentru a oferi utilizatorilor o experiență foarte plăcută și intuitivă pentru toate sursele de conținut disponibile în prezent telespectatorilor.

Noua funcție include foldere favorite pentru utilizatori multipli, un buton My App pe telecomandă, care poate fi personalizat pentru acces mai rapid la conținutul preferat, și o aplicație Media Player care acceptă conținutul 4K HDR10 și conținutul HLG.

Modelele destinate pieței din Europa Continentală acceptă tehnologia IP&TV pentru conversia transmisiilor în date care pot fi transmise către celelalte dispozitive.

Seriile EZ1000 și EZ950 includ protocolul simplu pentru descoperirea dispozitivelor Control4 și sunt în curs de așteptare pentru certificarea Connects with Control4. De asemenea, ambele serii vor fi trimise la Creston pentru a obține certificarea Crestron.

Design avansat

EZ1000 și EZ950 au fost proiectate în conformitate cu designul Panasonic Art & Interior. Inspirate din principiile de bază ale designului de interior, acestea combină un design elegant cu materiale premium pentru a crea o estetică ce pune în valoare și mai mult chiar și cele mai stilate case.

Ambele modele au fost fabricate cu finisaje negre metalice și fără nicio îmbinare vizibilă pentru a crea un aspect natural, elegant. Modelul de top EZ1000 combină în mod perfect forma și funcția datorită sistemului de sunet cu difuzor cu lame dinamice integrat în suport, astfel încât ecranul pare să plutească în mod magic deasupra boxei.

Difuzor cu lame dinamice – Optimizat de Technics

Imaginile uluitoare redate de televizorul EZ1000 nu au reprezentat singurul obiectiv asupra căruia s-a concentrat compania Panasonic. Dorind să ofere cel mai bun sunet pe un televizor OLED, Panasonic a dezvoltat difuzorul cu lame dinamice: un sistem audio incredibil de subțire care include nu mai puțin de 14 unități de difuzoare (opt woofere, patru difuzoare de medii și două tweetere, plus un radiator pasiv quad pentru a amplifica sunetele joase). În acest scop, inginerii celebrului brand audio Technics au fost implicați în fiecare etapă a dezvoltării difuzorului cu lame dinamice, de la proiectarea mecanică și a circuitelor electrice până la optimizarea sonică.