NEWS — June 8, 2017 at 8:00 am

Cisco şi IBM îşi unesc forţele pentru a combate criminalitatea cibernetică

by

cisco ibmCisco şi IBM Security au anunţat că lucrează împreună la adresarea eficientă a problematicii globale reprezentate de ameninţările cibernetice în creştere. În cadrul unui nou parteneriat de colaborare, Cisco şi IBM Security vor lucra împreună la elaborarea de produse şi servicii, precum şi în zona informaţiilor legate de ameninţări, în beneficiul clienţilor.

Soluţiile de securitate Cisco se vor integra cu soluţiile QRadar de la IBM pentru protecţia organizaţiilor în zonele de reţea, puncte de acces şi cloud. De asemenea, clienţii vor beneficia de posibilităţile oferite de IBM Global Services pentru suportul produselor Cisco în cadrul ofertelor de tip Managed Security Service Provider (MSSP). Colaborarea va da naştere şi la o nouă relaţie între echipele de cercetare în zona securităţii informatice IBM X-Force şi Cisco Talos, care vor începe să colaboreze în cadrul cercetărilor pentru obţinerea de informaţii legate de ameninţări şi al coordonării pentru răspuns la incidente majore de cibersecuritate.

Combinaţia dintre cele mai bune oferte de securitate Cisco şi abordarea de tip arhitectură de sistem a acestei companii şi platforma Cognitive Security Operations de la IBM va ajuta clienţii să-şi securizaze organizaţiile mai eficient, de la mediul de reţea la punctele de acces şi la mediul cloud. Ca parte a acordului de colaborare, Cisco va construi noi aplicaţii pentru platforma de security analytics QRadar de la IBM. Primele două aplicaţii noi vor fi proiectate ca să ajute echipele de securitate să înţeleagă şi să răspundă ameninţărilor evoluate şi vor fi disponibile pe IBM Security App Exchange. Aceste aplicaţii vor îmbogăţi experienţa utilizatorilor şi vor ajuta clienţii să identifice şi să remedieze incidentele cu mai mare eficienţă atunci când aceştia folosesc soluţiile Next-Generation Firewall (NGFW), Next-Generation Intrusion Protection System (NGIPS), Advanced Malware Protection (AMP) şi Threat Grid de la Cisco.