Evenimente — May 10, 2018 at 11:58 am

Soluții de supraveghere și securitate pentru mediul industrial

by

ELKOSmartSecurityELKO Romania a organizat seminarul ”Smart Security” dedicat soluțiilor de securitate inteligente pentru mediul industrial. Evenimentul s-a desfășurat la ELKO Demo & Training Center, fiind organizat în parteneriat cu Axis Communications, producător de echipamente video de rețea.

ELKO Romania se implică în distribuirea și promovarea unei game vaste de echipamente și soluții de securitate, care sunt folosite de obicei ca elemente din sisteme de securitate integrate. Evenimentul a pus în valoare soluții din domeniul supravegherii și securității în mediul industrial, participanții aflând informații valoroase despre produsele și soluțiile Milestone, Allied Telesis, Eaton, Sieza, OPTEX și 2N.

Camerele de supraveghere video AXIS sunt renumite la nivel mondial pentru calitatea, performanțele și totodată diversitatea lor, care le recomandă practic pentru instalări în orice mediu și pentru monitorizarea oricărui tip de obiectiv. Dintre obiectivele care necesită supraveghere video, o categorie aparte o constituie fabricile, depozitele, centrele de producție și, în general, orice locație din segmentul industrial care, pe lângă monitorizarea fără întrerupere, presupun anumite cerințe specifice mediului de activitate de care aparțin. Pentru acestea, Axis Communications oferă un portofoliu generos de echipamente ce combină tehnologia camerelor IP cu detectoarele de mișcare, tehnologie radar, tehnologie laser sau chiar soluții de detecție termică. Dintre acestea, în cadrul seminarului ELKO au fost prezentate camerele termice din seria Q19, destinate supravegherii și securizării perimetrelor speciale, detectorul cu tehnologie radar și conectare la rețea D2050-Ve şi difuzorul de exterior cu conectare la rețea C3003-E, acesta putând fi folosit cu succes pentru descurajarea prin mesaje audio a potențialilor intruși. A fost prezentată și noua serie de camere tip dome Q61, prevăzute cu sistem de focalizare laser, tehnologie Sharpdome cu funcție Speed Dry pentru un maximum de calitate și fidelitate, chiar și pe timp de ploaie, și suport pentru conținut video la rezoluții de până la 4K UHD.

Milestone Systems este liderul global al industriei de platforme IP software deschise pentru management video, tehnologia Milestone diferențiindu-se prin integrarea majorității echipamentelor de pe piață. Platforma este ușor de gestionat, fiabilă și flexibilă, așa cum s-a dovedit în mii de instalări la clienți din peste 100 țări. În cadrul seminarului ELKO vor fi aduse în atenția publicului noutățile și funcțiile suplimentare oferite de soluția XProtect VMS R1 2018, care se poate folosi de puterea de procesare a mai multor acceleratoare grafice pentru decodarea video, pentru a furniza astfel performanțe fără precedent în domeniu. În plus, noua versiune a sistemului de video management (VMS) Xprotect include instrumente puternice pentru protejarea confidențialității persoanelor și oferă suport DLNA, permițând astfel afișarea conținutului filmat de camerele de supraveghere direct pe televizoare inteligente. Mai mult, soluția XProtect VMS R1 2018 a fost concepută astfel încât să poată fi instalată și configurată extrem de rapid.

Allied Telesis oferă de aproape 30 ani soluții inteligente de conectivitate pentru orice domeniu de activitate, de la companii și până la proiecte de infrastructură reprezentative, implementate pe tot cuprinsul globului. Cu o gamă complexă de produse în portofoliu, compania are o ofertă bogată destinată mediului industrial, pentru care dezvoltă și produce echipamente IoT, switch-uri Layer 2 și Layer 3 și convertoare media. În cadrul seminarului ELKO au fost prezentate echipamentele de rețea produse de Allied Telesis pentru mediul industrial, precum și integrarea lor cu camerele de supraveghere video AXIS.

Toate echipamentele implicate în supravegherea și securizarea unui obiectiv depind, mai presus de orice, de alimentarea cu energie. De aceea, de pe agenda seminarului organizat de ELKO Romania nu poate lipsi Eaton – lider în dezvoltarea de soluții complete de gestionare a energiei electrice. La ora actuală, producătorul are în portofoliu soluții utilizate pentru alimentarea oricărui tip de dispozitiv sau echipament, de la soluții de iluminat și servere, până la sisteme automatizate, pompe industriale și chiar noduri de infrastructură energetică. În acest context, cu o fiabilitate demonstrată în toate domeniile în care activează, Eaton reprezintă cea mai bună alegere pentru a gestiona alimentarea cu energie a sistemelor de supraveghere și securitate din mediul industrial.

Cu o experiență de peste 25 ani în domeniul sistemelor de securitate și o prezență în peste 40 țări, Sieza produce echipamente de protecție a perimetrului ce pot fi implementate în scenarii diverse – de la centre comerciale și apartamente, până la uzine și instalații militare. În plus, compania colaborează cu Axis Communications la dezvoltarea de noi tehnologii. Produsele Sieza sunt recomandate în sistemele de securitate și supraveghere din mediul industrial iar, în cadrul seminarului ELKO, a avut loc o demonstrație de utilizare practică.

OPTEX dezvoltă și produce mai multe tipuri de detectoare pentru segmentul industrial, bazate pe tehnologii de detecție diferite, în funcție de scenariul de utilizare. Iar, ca nouă filosofie, pentru a obține cea mai bună securitate, producătorul recomandă proiectarea unor sisteme de securitate cu mai multe niveluri de protecție – de la cea perimetrală, până la cea a clădirilor și bunurilor. Despre importanța acestei implementări a unui sistem de detecție pe mai multe niveluri și despre beneficiile pe care le obține utilizatorul odată cu el s-a discutat în cadrul seminarului organizat de ELKO Romania.

Securizarea zonelor cu trafic, unde accesul este permis numai personalului autorizat, reprezintă o altă provocare, iar mediul industrial nu face excepție. Pentru astfel de situații, ELKO Romania distribuie și promovează soluții de control al accesului și comunicații IP SIP dezvoltate și produse de 2N – companie europeană de talie mondială, specializată în dezvoltarea și fabricarea de soluții de comunicare utilizate în peste 125 de țări din toată lumea, în prezent membră a grupului Axis. Eficiența și avantajele implementării unor astfel de soluții au fost demonstrate în cadrul seminarului ELKO, dedicat utilizării în mediul industrial.

.