Securitate — June 18, 2018 at 11:39 am

Controlul ușilor cu conectare la rețea

by

Axis A1601Companiile care au nevoie de soluții de control al accesului cu un nivel sporit de complexitate, indiferent că este vorba despre funcționalități avansate, număr mare de uși sau număr mare de utilizatori, începând de acum au o nouă variantă la îndemână.Axis și partenerii săi pot rezolva toate aceste cerințe, ca urmare a lansării modulului de control al ușilor cu conectare la rețea, AXIS A1601.

Datorită capabilității de a gestiona un număr mare de uși și de a procesa rapid până la 70.000 de utilizatori, AXIS A1601 este soluția perfectă pentru instalări avansate, de mari dimensiuni și distribuite pe mai multe zone. Construit pe standarde deschise, modulul de control al ușilor A1601 se integrează cu ușurință alături de alte componente, printre care și cu controlerul deja existent în portofoliu Axis, A1001, împreună completănd portofoliul de soluții pentru organizații de orice dimensiuni.

Fiecare organizație are cerințe specifice în ceea ce privește sistemul de control al accesului, iar complexitatea acestuia se amplifică pe măsură ce afacerea crește. Prin complexitate se înțelege implementarea mai multor nivele de securitate în aceeași clădire sau locație, gestionarea sau procesarea a sute sau chiar mii de date de acreditare și integrarea de elemente hardware și software de la diferiți producători hardware și software.

Modulul de control al ușilor cu conectare la rețea AXIS A1601 este un dispozitiv inteligent și independent, care se instalează la nivelul fiecărei uși pentru a asigura cea mai bună scalabilitate în materie de control al accesului. Iar pentru că se bazează pe standarde deschise și pentru că respectă standardul ONVIF, profilurile A și C, AXIS A1601 le permite utilizatorilor să combine cele mai bune elemente hardware și software disponibile pe piață și să integreze soluțiile de control al ușilor cu alte sisteme, precum cele de supraveghere video, de detecție la intruziune, de sonorizare prin rețea sau sistemele de pontaj (TNA – Time and Attendance Systems).

AXIS A1601 folosește un procesor puternic, optimizat pentru prelucrarea bazelor de date cu un foarte volum. Fiind superior modelului deja existent A1001, noul controler A1601 dispune de mai multă capacitate de stocare și memorie, două relee configurabile, patru porturi I/O digitale monitorizate. Proiectat pe aceeași platformă utilizată de camerele de rețea Axis și construit pentru a se integra în sistemele de securitate cu conectare la rețea, AXIS A1601 este alimentat prin standardul PoE+, oferind partenerilor posibilitatea de instalare facilă cu optimizare a cablării pentru alimentarea încuietorilor, a cititoarelor și a altor dispozitive auxiliare. Dacă conexiunea controlerului cu serverul a fost întreruptă, AXIS A1601 poate gestiona în continuare bazele de date în modul de lucru deconectat.

Pia Hantoft, Global Product Manager, Soluții de Control al Accesului, în cadrul Axis Communications, comentează: “AXIS A1601 este cel mai avansat și mai complex modul pentru controlul ușilor din întreg portofoliul Axis, completând oferta noastră destinată organizațiilor de orice dimensiune. Flexibilitatea de care dă dovadă AXIS A1601 îi permite să fie integrat cu ușurință alături de alte elemente hardware și software furnizate de parteneri, ceea ce îl transformă în soluția ideală pentru organizații din orice domeniu, de la afaceri până la educație și retail. Prin abilitatea de a genera reguli de tipul ‘dacă A are loc, atunci B se aplică’, controlerul le oferă utilizatorilor libertatea de care au nevoie pentru a personaliza aplicațiile, astfel încât să respecte cerințele.”

AXIS A1601 va fi disponibil începând cu luna iulie a anului 2018, prin intermediul canalului de distribuție Axis.