Transport/Travel — October 31, 2018 at 11:17 am

Optym ajută la optimizarea programului de zbor easyJet

by

Soluția Amadeus SkySYM by Optym va permite companiei easyJet să construiască programe de zbor mai realiste și să îmbunătățească performanța încadrării în timpii de zbor stabiliți.

imgPlanificarea corectă a orarelor de zbor în cadrul rețelelor complexe de rute ale liniilor aeriene nu este o sarcină simplă. Planificatorii de rețea trebuie să ia în considerare o gamă largă de factori care ar putea afecta aceste orare. Cu toate acestea, atunci când companiile aeriene reușesc să-și optimizeze orarul de zbor, pot reduce costurile și pot îmbunătăți experiența clienților reducând întârzierile zborurilor. În multe cazuri, ele pot, de asemenea, să deblocheze milioane de dolari ce pot fi obținute din venituri incrementale.

Amadeus și Optym anunță că easyJet a ales soluția avansată de simulare a rețelei Amadeus SkySYM by Optym pentru a îmbunătăți fiabilitatea programelor sale de zbor. SkySYM este unul dintre cele cinci module oferite ca parte a pachetului Amadeus SKY Suite by Optym, după ce Amadeus și Optym au format un parteneriat în 2016. Parteneriatul combină expertiza tehnică și investițională a companiei Amadeus cu cea mai importantă suită de planificare și programare a rețelei disponibilă în industrie și oferită de Optym, care pune la dispoziția companiilor aeriene servicii de planificare a orarelor de zbor și a rețelelor.

SkySYM este singura tehnologie disponibilă pe piață care poate simula orarele companiilor aeriene în faza de planificare pentru a îmbunătăți fiabilitatea programelor și pentru a asigura derularea fără probleme a operațiunilor în ziua zborului. Soluția funcționează prin simularea programărilor planificate în condiții reale prin factori de modelare, cum ar fi fluxurile de aeronave și pasageri, activitățile de întreținere, evenimentele de control al traficului aerian, modelele meteorologice și întârzierile echipajului și ale bagajelor. De asemenea, poate ajusta automat orarul zborurilor pentru a îmbunătăți performanța de încadrare în timp.

Pentru easyJet, implementarea soluției va continua să conducă la performanțe excelente de încadrare în timp, prin modelare și predicție. De asemenea, va oferi companiei aeriene o mai mare flexibilitate și oportunități de venit, permițându-i să experimenteze noi programe și să se adapteze rapid circumstanțelor în schimbare.

”Fiecare companie aeriană dorește să creeze programe de zbor optime care să maximizeze profiturile și să fie mai fiabile. Rezultatele noastre arată că sistemul prevede indicatori de performanță la încadrarea în timp (on-time performance – OTP) cu o precizie mai mare de 95% și îmbunătățește OTP cu până la 4%, cu un impact minim asupra profiturilor din rețea. Totul este imposibil până când cineva dovedește contrariul,” spune Renzo Vaccari, vicepreședinte Airline Solutions al companiei Optym. ”Suntem mândri că aducem o altă companie aeriană la bordul parteneriatului Amadeus-Optym în urmă căruia aceasta va obține mai multă valoare din programul său de zbor și așteptăm cu nerăbdare să ne extindem acoperirea pentru ca și mai mulți clienți din rândul companiilor aeriene pentru a-i ajuta să dezvolte sistemele de planificare a rețelelor aeriene și a orarelor de zbor ale viitorului.”

Andrew Salt, Network Optimisation Manager la easyJet, a comentat: ”SkySYM este un produs bine dezvoltat și matur care satisface nevoile echipei de planificare a rețelei și programării orarelor de zbor la easyJet și suntem încântați să dezvoltăm parteneriatul cu Optym și Amadeus cu acest produs. Suntem încrezători că vor aduce o valoare semnificativă afacerii noastre, în același timp menținând și îmbunătățind calitatea programelor pe care le punem la dispoziția clienților noștri.”

Manuel Midon, Head of Airlines, Northern & Western Europe la Amadeus, a declarat: ”Este fantastic să ne extindem relația cu easyJet prin soluția Amadeus SkySYM by Optym. Vom colabora strâns cu compania aeriană în timpul implementării soluției, ceea ce poate contribui la asigurarea unei experiențe și mai bune a clienților și în același timp la creșterea veniturilor incrementale. Acest contract arată modul în care Amadeus înțelege nevoile clienților noștri, indiferent de mărimea sau tipul transportatorului, și îi poate ajuta să își îndeplinească obiectivele de afaceri prin soluțiile noastre.”