Cloud Computing / Edge, Data Center / Storage — May 6, 2019 at 8:08 am

Dell Technologies transformă IT-ul de la zona edge până la mediul cloud

by

dell  Datele reprezintă noua valută – iar companiile doresc şi au nevoie de transformarea operaţiunilor, aplicaţiilor şi proceselor de afaceri, pentru a extrage maximum de valoare din acele date. Studiul Dell Technologies arată că firmele care eşuează în tentativa de transformare digitală nu vor mai fi competitive pe piaţă.

În cadrul Dell Technologies World 2019, Dell Technologies a prezentat soluţii noi şi moderne pentru peisajul IT – de la zona edge la zona de centre de date şi la medii de cloud public şi privat. Aceste tehnologii noi pot alcătui baza de care clienţii au nevoie pentru a crea, procesa, transporta, stoca, proteja şi consuma date – oriunde s-ar afla ele.

“Sunt cele mai interesante vremuri pe care le-am trăit în cei peste 30 de ani de activitate în universul tehnologic”, a spus Jeff Clarke, vicepreşedinte, Products & Operations, Dell Technologies. “Este o lume digitală. Nivelul la care organizaţiile vor ajunge să fructifice capitalul lor de date va determina învingătorii şi învinşii din economia digitală. Scopul portofoliului nostru Dell Technologies  – de la zona edge la zona core şi la mediul cloud – este a ne ajuta clienţii să inoveze, să abordeze aceste provocări disruptive cu curaj şi să câştige.”

Călătoria datelor începe din zona edge
Pe baza anunţului Dell Technologies legat de noua sa soluţie Unified Workspace, o experienţă PC unică Dell şi VMware axată pe setarea facilă cu instrumente superioare de management cloud, compania şi-a dus capabilităţile edge la pasul următor al călătoriei datelor – adică la nivelul enterprise edge sau al sucursalei.

Noua soluţie Dell EMC SD-WAN Edge powered by VMware
Dell Technologies dispune de capabilitatea de a transforma zona wide area network (WAN) edge, ajutând clienţii să-şi modernizeze cu adevărat reţelele de arie largă pentru a gestiona cerinţele complexe ale noului univers de cloud hibrid. Noua soluţie Dell EMC SD-WAN Edge powered by VMware este o platformă integrată care ajută la îmbunătăţirea experienţei de achiziţie a clientului prin împachetarea împreună a soluţiei software premiate VMware SD-WAN by VeloCloud sub formă de abonament cu hardware-ul Dell EMC şi un singur număr de suport.

De asemenea, Dell Technologies Consulting Services lansează trei servicii noi pentru clienţi care adoptă tehnologii SD-WAN: Consiliere, Design şi Implementare. Experţii Dell Technologies acţionează ca şi consultanţi pentru a ajuta clienţii să planifice, personalizeze şi scaleze în mod adecvat platforma, furnizând o bază pentru implementarea şi gestionarea cu succes a funcţiilor reţelei virtuale modernizate.

Următoarea oprire a datelor – nucleul ca hub operaţional pentru medii hibride cloud
Pentru zona core a centrelor de date, zonă în care clienţii îşi controlează operaţiunile IT, Dell Technologies lansează noi soluţii şi îmbunătăţiri pentru simplificarea şi grăbirea accesului la date şi aplicaţii.

Portofoliul redenumit Dell EMC PowerSwitch
Distins în 2019 de Gartner Peer Insights cu distincţia Customers’ Choice pentru Data Center networking, portofoliul de switch-uri open networking este redenumit ca Dell EMC PowerSwitch. Acest nou nume reflectă organizaţia modernă, care suportă volume masive de trafic de date în toate zonele de tip edge, core şi cloud.

Dell EMC PowerSwitch S5200-ON, prima familie de switch-uri purtând noul nume al portofoliului, furnizează o performanţă de până la 2,5 ori mai bună ca modelele anterioare şi include prima versiune cu lăţime înjumătăţită proiectată pentru medii HCI. Disponibil în noi variante cu 12 şi 24 de porturi, produsul oferă conectivitate de densitate joasă, eficientă economic şi de înaltă performanţă, şi este ideal pentru modernizarea, automatizarea şi transformarea reţelelor pentru implementări edge, stocare date şi HCI.

Începând de acum, Dell EMC PowerSwitch S5248-ON va suporta mai multe implementări HCI performance-intensive şi mission-critical, fiind gestionat de VxRail cu integrare SmartFabric Services. Pentru VxRail, Dell EMC SmartFabric Services automatizează până la 98% din paşii necesari pentru proiectarea, validarea şi implementarea ţesăturii reţelei. Dell EMC PowerSwitch S5248, primul switch 25GbE certificat pentru SmartFabric Service, permite reţelei să ţină pasul cu nevoi mai mari I/O de procesare şi stocare.

Noi adăugiri şi actualizări la portofoliul de infrastructuri hiper-convergente1
Aplicaţia Dell EMC VxFlex, un nou sistem revoluţionar, se alătură portofoliului Dell EMC de soluţii hiper-convergente pentru a ajuta clienţii să-şi modernizeze infrastructura cu un factor de formă mai mic şi mai economic, care poate fi scalat pe măsura creşterii nevoilor. Această adăugire vine ca rezultat al alinierii de către Dell EMC a sistemelor sale HCI integrate cu sistem de operare VxFlex sub un nume comun – VxFlex – care include atât noua aplicaţie VxFlex cât şi rack-ul integrat VxFlex (anterior VxRack FLEX).

Familia Dell EMC VxFlex oferă clienţilor, nu neapărat axaţi exclusiv pe VMware, opţiuni suplimentare pentru sistemul de operare şi abilitatea de a suporta aplicaţii şi baze de date de mare performanţă. Prin extinderea noului portofoliu VxFlex cu o aplicaţie, clienţii care îşi doresc o experienţă revoluţionară dar poate nu au nevoie de un rack integrat VxFlex, dispun acum de opţiunea unei soluţii mai mici cu aceleaşi beneficii de scalabilitate masivă şi rezistenţă fără compromisuri, împreună cu opţiuni flexibile de networking.

Rack-ul integrat VxFlex va fi îmbunătăţit cu componente de sistem pentru performanţe mai bune, automatizare şi securitate, astfel permiţând clienţilor să îndeplinească cerinţele de scalabilitate şi management ale unui centru de date modern. Întreaga familie VxFlex, care include şi Dell EMC VxFlex Ready Nodes, va beneficia de noul sistem de operare Dell EMC VxFlex OS 3.0 pentru o eficienţă mai bună a stocării de date.

“Transformarea IT este o prioritate în cadrul sistemului Universităţii North Texas pe măsură ce vom vom ajunge să furnizăm campusurilor, colegiilor şi departamentelor noastre o experienţă reală de servicii IT diseminate”, a spus Rama Dhuwaraha, Associate Vice Chancellor and CIO, University of North Texas System. “Cu ajutorul Dell EMC am dobândit nivelul necesar de automatizare şi colaborare. Ne modernizăm mediul de lucru cu rack-uri integrate VxFlex în centrele noastre de date şi cu capabilităţi VxFlex Manager de orchestrare şi management pentru a satisface nevoile clienţilor noştri, pentru a crea servicii noi şi pentru a oferi flexibilitatea şi scalabilitatea necesare pentru satisfacerea nevoilor de viitor ale Universităţii.”

Dell EMC extinde capabilităţile de orchestrare VxRail oferind acces timpuriu la VxRail Analytical Consulting Engine (ACE)
Dell EMC oferă acum acces timpuriu la VxRail Analytical Consulting Engine (ACE) ca parte a VxRail HCI System Software pentru a colabora cu clienţii şi a le permite acestora să-şi facă auzite vocile în timpul pregăririi lansării oficiale. Această nouă platformă centralizată de colectare şi analiză date ajută clienţii să-şi menţină stiva de echipamente HCI operând la performanţe de vârf şi pregătite pentru încărcări viitoare de lucru prin folosirea de capabilităţi machine learning pentru realizarea de prognoze de capacitate şi de auto-optimizări. Activă peste întreaga stivă de echipamente HCI, soluţia ACE efectuează măsurări şi diagnoze de la distanţă pentru a ajuta IT-ul să automatizeze managementul de zi cu zi şi să ia decizii informate. Pe măsura trecerii timpului, ACE continuă să înveţe, observând tendinţele din utilizarea resurselor, managementul uman şi altele, astfel asigurând un mediu de operare de mare performanţă bazat pe analiza de date şi pe bune practici.

VxRail HCI System Software este noul nume al puternicelor capabilităţi de orchestrare în scop de automatizare, integrare, management, analiză şi extinderi, exclusiv pentru medii VxRail. Indiferent că sunt implementate ca parte a unei strategii de modernizare a centrelor de date sau ca bază pentru medii cloud hibride, ele ajută IT-ul să automatizeze implementarea, să furnizeze managementul complet al ciclului de viaţă şi să faciliteze adăugarea de puncte de integrare cheie upstream şi downstream.

Noul server Dell EMC DSS 8440 stimulează fluxurile de lucru de tip machine learning, cu procesare intensă de date
Dell Technologies lansează noul Dell EMC DSS 8440 server, un echipament cu 2 socket-uri şi formă 4U proiectat pentru aplicaţii de machine learning şi alte fluxuri complexe de lucru, care necesită cele mai ridicate nivele de performanţă de procesare date.

Cererea de capabilităţi de procesare machine learning alimentate de dezvoltarea de aplicaţii native cloud care procesează volume masive de date este în creştere. Dell EMC DSS 8440 foloseşte un amestec versatil şi echilibrat de acceleratoare, venind cu 4, 8 sau 10 NVIDIA® Tesla® V100 GPUs, şi magistrală I/O de mare viteză cu stocare locală extinsă pentru furnizarea de performanţe crescute pentru fluxuri de lucru cu procesare intensă a datelor, cum ar fi procesele de modelare, simulare şi analiză predictivă în medii ştiinţifice şi inginereşti.

Oferind performanţe eficiente pentru încadrări obişnuite, DSS 8440 este ideal pentru aplicaţii de instruire machine learning reducând timpul necesar învăţării de modele machine learning şi de obţinere a rezultatelor. Permite clienţilor să scaleze cu uşurinţă accelerarea şi resursele în ritmul cerut de afacere. Arhiectura deschisă a serverului DSS 8440, bazată pe ţesătura standard PCIe, permite personalizarea planificată a componentelor interne precum acceleratoare, opţiuni de stocare şi carduri de reţea.

Clienţii pot obţine maximul de la produsele şi soluţiile Dell EMC cu serviciile ProConsult, ProDeploy şi ProSupport Plus
Dell Technologies oferă cele mai bune servicii menite să reducă timpul de obţinere a valorii şi maximizării productivităţii de-a lungul ciclului de viaţă al produsului. Începeţi cu ProConsult Advisory Services, care oferă clienţilor o evaluare completă a mediului lor curent şi a obiectivelor de transformare împreună cu un plan de acţiune şi un itinerar de parcurs pentru atingerea unor rezultate competitive de afaceri. Experţii Dell EMC oferă timpi de instalare cu până la 66% mai mici cu ajutorul ProDeploy2 şi o rezoluţie cu până la 48% mai rapidă a problemelor de primă severitate cu ajutorul ProSupport Plus3. Combinaţia de servicii core Dell EMC şi opţiuni specializate cum ar fi Residency Services şi Data Migration oferă clienţilor flexibilitate şi posibilitate de alegere a felului în care planifică, configurează, suportă şi îşi optimizează infrastructura.

Disponibilitate:
•    Dell EMC SD-WAN Edge powered by VMware este aşteptată în iulie 2019
•    Seria Dell EMC PowerSwitch 5200 este disponibilă de acum
•    Sistemele integrate Dell EMC VxFlex, incluzând noua aplicaţie şi rack-ul integrat redenumit, precum şi îmbunătăţirile pentru VxFlex Manager vor fi disponibile din iulie 2019
•    Dell EMC VxFlex OS 3.0 este disponibil de acum pentru VxFlex Ready Nodes şi va fi disponibil pentru aplicaţia şi rack-ul integrat VxFlex din iulie 2019.
•    Accesul timpuriu Dell EMC VxRail ACE pentru clienţi va debuta în mai 2019.
•    Serverele Dell EMC DSS 8440 vor fi disponibile la nivel general din al doilea trimestru 2019.

Citiți și:

Dell EMC își ajută clienții să-și protejeze mai bine datele și aplicațiile într-o lume multi-cloud

Dell EMC avansează în operaţiunile cloud hibrid şi din centrele de date moderne pentru medii VMware

Dell EMC actualizeaza portofoliul de servere