Data Center / Storage — December 5, 2019 at 1:41 pm

Rezolvarea dicotomiei centrului de date

by

Pe măsură ce trecem la un viitor cu energie regenerabilă, este din ce în ce mai clar că noile tehnologii stau în centrul succesului nostru. Poziția centrului de date în mediile noastre digitale îi oferă o oportunitate unică de a folosi această energie pentru rețea, îmbunătățind în același timp funcționalitatea și  performanța generală a companiei.

Black businessman working in server roomTehnologia UPSaaR permite organizațiilor să profite de investițiile UPS existente, ajutând furnizorii de energie să echilibreze cererea de energie durabilă. Prin desfășurarea activităților de răspuns la cerere, inclusiv timp de utilizare și echilibrarea randamentului, managerii de centre de date pot economisi costuri de energie. Există, de asemenea, potențialul de a crea noi fluxuri de venituri prin reglementarea frecvenței. Reacționând la variabilitatea în timp real a frecvenței rețelei (precum și la corectarea modificărilor în timp real ale echilibrului cererii și ofertei), centrele de date pot returna capacități energetice la rețea fără a compromite sarcinile critice.

De exemplu, un pilot recent de UPSaaR al companiei norvegiane de centre de date Basefarm a descoperit că, pe lângă funcția sa principală de a proteja sarcinile critice, UPS-urile erau capabile acum să ofere o capacitate de 1,5 MW. Un centru de date ar putea câștiga 50.000 de Euro per MW de energie alocată pentru sprijinul rețelei pe an, în funcție de piața locală.
Răspunsul în frecvență înseamnă, de asemenea, că rețeaua nu mai depinde de modelul tradițional al unei „conducte” al unei instalații de generare doar într-o singură direcție. În schimb, creează o relație bidirecțională ajutând operatorii de rețea să gestioneze frecvența și să o mențină în limitele sale strânse de reglementare și operaționale. Acest control este esențial pentru funcționarea stabilă a rețelei.

Devenind un erou energetic

De ce este atât de important ca managerii centrelor de date să adopte această tehnologie? Electrificarea crescută a societății înseamnă că avem nevoie de o modalitate de a echilibra cererea în creștere de energie, inclusiv în timpul vârfurilor și în timpul cu consum scăzut, cu urgența crescândă pentru adoptarea de surse regenerabile.

Poate cel mai important, răspuns la frecvență activat de UPSaaR va permite adoptarea accelerată a surselor regenerabile de energie în rețea.
Managerii centrelor de date vor putea ajuta frecvențele la cererea de a echilibra rețeaua prin implementarea tehnologiei UPSaaR, asigurându-se că pot răspunde imediat la solicitările de energie la nivel de rețea pentru a menține frecvențele în limitele permise și pentru a ajuta operatorii rețelei să evite întreruperea alimentării cu energie electrică la scară largă.
Fizic, energiile regenerabile sunt o sursă  variabilă, ceea ce înseamnă că utilizarea lor în rețea necesită o gestionare atentă. Aici se poate spori capacitatea electrică mare a unui centru de date prin utilizarea rezervelor sale pentru a răspunde la această variabilitate. Capacitatea de a gestiona perturbațiile bruște din producția de energie face ca întreaga rețea să fie ecologică, deoarece face trecerea către surse de energie regenerabilă mai viabile din punct de vedere al serviciilor și al gestionării riscurilor.

Imaginați-vă nu doar reducerea situațiilor de avarie, ci și reducerea utilizării emisiilor de carbon. Recenta întrerupere a alimentării cu energie electrică din Marea Britanie este un exemplu perfect. Acest lucru a fost cauzat de două generatoare care nu au funcționat. Perturbarea rețelei ar fi putut fi compensată și întreruperea ar fi putut evitată cu aceeași tehnologie care ajută la stabilizarea unei rețele verzi!
Prin participarea la reglementarea frecvenței, centrele de date pot utiliza noi tehnologii pentru a crea o mai mare flexibilitate, încurajând absorbirea surselor regenerabile de energie și sprijinind trecerea  la o economie cu emisii reduse de carbon.

Tehnologia UPSaaR are capacitatea de a schimba opinia despre centrele de date de la un mare consumator la un sprijin energetic, ajutând la stabilizarea rețelei și la susținerea tranziției energetice. Nu numai că există beneficii pentru mediu, dar va permite, de asemenea, companiilor să își opereze centrele de date mai eficient și să crească rentabilitatea investițiilor existente.

de Gabriel Tache, Country Sales Manager, Eaton Romania

Pentru a afla mai multe despre Eaton, vizitaţi www.eaton-electric.ro.