Foto-Video-Audio — May 29, 2020 at 6:12 pm

Un nou obiectiv interschimbabil cu zoom standard

by

S1_S-R2060_slant_KPanasonic prezintă un nou obiectiv interschimbabil cu zoom standard, LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) bazat pe sistemul L-Mount pentru camerele digitale mirrorless full-frame din seria LUMIX S. Destinată în special uzului profesional, seria LUMIX S urmărește captarea expresiei fotografice fără compromis prin intermediul camerelor și obiectivelor sale de înaltă calitate.  

Noul LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 este un obiectiv cu zoom standard, compact și ușor care acoperă o varietate de distanțe focale de la superangularul de 20mm la distanța focală de 60mm pentru utilizări variate, inclusiv pentru peisaje și instantanee. Unghiul foarte larg permite realizarea cu ușurință a fotografiilor în spații închise, în încăperi cu dimensiuni limitate, iar capacitatea remarcabilă de focalizare de la 0,15m (mărire maximă 0,43x) se dovedește adecvată pentru diferite stiluri de fotografie. Noul LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 permite de asemenea realizarea înregistrărilor video de înaltă calitate, grație unui mecanism care elimină efectul de ”focus-breathing”, o problemă majoră a tuturor obiectivelor interschimbabile concepute pentru fotografia statică.

Cuprinzând 11 de elemente în 9 grupuri, utilizarea a 2 lentile asferice și a 3 lentile ED (Extra-low Dispersion) suprimă atât aberația cromatică axială cât și aberația cromatică la mărire. Cu aceste lentile asferice este corectat și astigmatismul, pentru o performanță de înaltă rezoluție. În plus, o lentilă UHR (Ultra-High Refractive Index) asigură o calitate uniformă a imaginii din centru spre margini, contribuind la reducerea dimensiunilor obiectivului.
Datorită greutății compacte, de circa 350g, LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 garantează o mobilitate remarcabilă. Pentru un plus de mobilitate, designul robust, rezistent la praf/stropi* face față condițiilor dure de utilizare, cum ar fi temperaturi scăzute, de până la minus 10 grade. În plus, stratul pe bază de fluorură aplicat pe elementul frontal are proprietăți anti-aderente pentru apă și ulei. Diametrul filtrului este de 67 mm, cu o diafragmă cu apertură circulară și 9 lamele.

Panasonic și sistemul L-Mount se angajează în dezvoltarea obiectivelor L-Mount pentru extinderea gamei și pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților.