Guvernare/Licitatii — July 21, 2020 at 4:22 pm

ADR promovează platforma Ghișeul.ro

by

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a organizat marți, 21 iulie a.c., o videoconferință în vederea demarării unei ample campanii de promovare, în rândul administrațiilor publice locale, a platformei Ghișeul.ro, cel mai de succes portal de plăți din România.

ghiseul-logoÎn cadrul evenimentului au participat aproximativ 70 de primari din județul Cluj, la care s-a alăturat președintele Consiliul Județean Cluj, Alin Tișe. În acest context, Clujul și-a asumat obiectivul de a fi primul județ din România care va avea toate primăriile înrolate în platforma Ghișeul.ro.
Cu acest prilej, ADR a prezentat avantajele portalului de plăți, atât pentru primăriile din România, cât și pentru cetățeni, astfel încât din ce în ce mai mulți români să beneficieze de acest serviciu public, care oferă posibilitatea plăților rapide și sigure la bugetele locale, eliminând mersul la ghișee. În comparație cu luna iunie a anului trecut, platforma a înregistrat o creștere de 1358% a încasărilor și de 490% a numărului de plăți, numărul utilizatorilor ajungând la 687421.

Având în vedere contextul actual generat de pandemia de COVID-19 și interesul ridicat al populației de a-și plăti online impozitele şi taxe, precum și amenzile contravenţionale, ADR își propune ca obiectiv înregistrarea în Ghișeul.ro a tuturor primăriilor municipiilor României, a minim 50% din numărul total de unităţi administrativ-teritoriale orăşeneşti şi comunale, precum și introducerea de noi tipuri de taxe.

,,Ghișeul.ro reprezintă unul dintre instrumentele care pot aduce o schimbare la nivelul interacțiunii românilor cu administrațiile publice locale. Nu ne vom opri până când și ultima comună din România le va oferi locuitorilor posibilitatea de a-și plăti taxele online. Misiunea noastră este de a le face oamenilor viața mai ușoară prin intermediul serviciilor publice online și, în acest sens, este necesar să beneficiem de avantajele care se produc odată cu transformarea digitală a instituțiilor publice”, a declarat Sabin Sărmaș, Președintele ADR, în cadrul conferinței.