EDUCATIE / JOB — July 23, 2020 at 2:01 pm

myViewBoard Classroom, noua normalitate din educație

by

(Main) myViewBoard Classroom pressphoto-1ViewSonic a lansat myViewBoard Classroom. Creată ca platformă educațională online în cadrul ecosistemului myViewBoard, myViewBoard Classroom este o soluție axată pe nevoile reale ale profesorului de a preda și nu pe filosofia conform căreia tehnologia dictează ritmul în vremurile educației hibride, prin asistarea pedagogilor. Lansarea myViewBoard are loc pe fondul tentativelor de redeschidere a școlilor, cu rolul de a da o formă noii realități. Indiferent dacă profesorii se află în casă, predau de acasă sau interacționează cu elevii în ambele moduri, tehnicile de învățare hibridă vor continua să joace un rol important în noua normalitate din domeniul educației.

 “Pandemia a schimbat pentru totdeauna lumea în care trăim și a afectat toate aspectele vieții. În domeniul educației, profesorii oscilează acum între sălile de clasă virtuale și cele fizice, însă majoritatea instrumentelor de care dispuneau pentru învățarea de la distanță atunci când s-au închis școlile nu pot fi utilizate și în sălile de clasă fizice când este necesar”, a spus Hasan Koçyiğit, Manager Regional pentru Europa Centrală și de Est în cadrul ViewSonic. “Am făcut din dezvoltarea de instrumente pentru predare hibridă, care să asigure o tranziție rapidă între spațiile virtuale și cele fizice, misiunea noastră, pentru a le putea asigura profesorilor posibilitatea de a continua să își inspire și stimuleze elevii, cu lecții antrenante, indiferent de locație.”

myViewBoard Classroom este un instrument dezvoltat pentru colaborare, ce asigură furnizarea de conținut educațional pentru învățare vizuală, vizând clase întregi, predare individuală sau grupuri de elevi. Soluția este ideală pentru predarea tradițională, în fața clasei, dar și pentru concepte moderne, precum clase flipped, pedagogie blended sau învățare online. Datorită abilității de a ghida colaborări de grup, posibilității de a administra o clasă virtuală cu ajutorul instrumentelor pentru video-conferințe și participării securizate a utilizatorilor, myViewBoard Classroom creează mediul captivant pentru colaborări de succes.

myViewBoard Classroom include o tablă digitală, care facilitează pregătirea și prezentarea conținutului în timp real. Profesorii decid când elevii pot pune întrebări sau comenta, dar și ce utilizatori pot afișa ecranul în fața întregii clase, pentru prezentare. Participarea elevilor la lecție este încurajată prin ridicarea mâinii folosind funcția push-to-talk și prin instrumente de scriere de la distanță. Discuțiile independente de grup sunt și ele posibile, permițând realizarea de comentarii și teste în timp real. Iar o funcție pentru lățime de bandă redusă garantează că toate instrumentele funcționează optim, chiar și atunci când conexiunea la Internet este mai slabă.

Din dorința de a susține școlile în timpul epidemiei, ViewSonic oferă soluția myViewBoard în mod gratuit școlilor K12, liceelor și universităților încă din martie 2020. Iar în urma feedbackului pozitiv din partea școlilor și profesorilor, ViewSonic a decis ca toate școlile să primească acces la myViewBoard Entity pentru totdeauna*.

Mai multe despre myViewBoard Classroom puteți afla de la link: https://myviewboard.com/products/classroom. Pentru mai multe informații despre ViewSonic, vizitați pagina ViewSonic.com și urmăriți pe Facebook, YouTube și Twitter.

 

Citiți și:

Noul proiector ViewSonic Smart LED X100-4K vine în Europa

Monitor ViewSonic cu ecran tactil si tehnologie PCAP pentru sali de clasa si lucru in echipa

ViewSonic extinde ecosistemul myViewBoard cu noi soluții