Securitate — August 20, 2020 at 1:53 pm

Kaspersky ajută universitățile și laboratoarele să-și dezvolte cercetarea în domeniul securității cibernetice

by

Kaspersky a lansat un program de colaborare dedicat, pentru a ajuta instituțiile să fie mai bine pregătite în ceea ce privește înțelegerea celor mai recente și răspândite amenințări de securitate cibernetică din domeniul industrial.

Data encryption digital concept with cyber keyPrin participarea la acest program, instituțiile de învățământ, laboratoarele, departamentele de cercetare, centrele de operații de securitate (SOC) și echipele de răspuns la situații de urgență (CERT și CSIRT) care îndeplinesc criteriile profilului de partener, vor putea îmbunătăți modul în care își desfășoară cercetarea, prin instruirea specialiștilor în domeniul securității cibernetice, utilizând soluția gratuită, Kaspersky Industrial CyberSecurity.

Organizațiile industriale se confruntă în momentul de față cu o provocare – protecția sistemelor de control industrial (ICS) care trebuie să facă față unei game largi de atacuri. De exemplu, soluțiile Kaspersky au ajutat la blocarea fișierelor rău intenționate pentru aproape jumătate (46%) din computerele ICS din întreaga lume în 2019. Astfel, laboratoarele și instituțiile lucrează în permanență pentru a crea metode care să reducă riscurile ce țin de procesele și sistemele industriale și pentru a dezvolta noi cerințe pentru procese industriale sigure. Prin colaborarea strânsă cu furnizorii, cercetătorii care folosesc soluții de securitate dedicate pot oferi rezultate mai bune și pot ajuta organizațiile industriale să detecteze și să se apere împotriva celor mai recente amenințări cibernetice.

Noul program oferă instituțiilor și facilităților de cercetare oportunitatea de a utiliza expertiza Kaspersky și principalele instrumente de securitate cibernetică industrială, pentru a susține atingerea obiectivelor lor de cercetare, dezvoltare și educație. Tehnologiile pot fi utilizate pentru a dezvolta și testa practicile de securitate cibernetică, pentru a analiza atacurile și impactul acestora asupra sistemelor industriale, pentru a dezvolta programe educaționale, îmbunătățind astfel cunoștințele despre OT (tehnologia operațională) a specialiștilor în securitate cibernetică dar și pentru a dezvolta noi politici de securitate cibernetică și standarde ICS.

Ca să se poată alătura programului, organizațiile trebuie să îndeplinească o serie de criterii derivate din profilul de partener, precum capacitatea de a organiza procese industriale prin modelare, existența unor programe educaționale sau de cercetare în domeniul securității cibernetice, cât și a unor experți dedicați pentru dezvoltarea și întreținerea laboratorului.

Oferta include soluțiile Kaspersky Industrial CyberSecurity și Kaspersky Machine Learning for Anomaly Detection, precum și asistență pentru implementare și configurare. Soluția Kaspersky Industrial Cybersecurity permite organizațiilor să folosească aplicații pentru stațiile de lucru ale operatorului, interfețele om-mașină și protecția serverului ICS/SCADA, precum și detectarea atacurilor din rețeaua industrială. Kaspesky Machine Learning for Anomaly Detection va permite detectarea, vizualizarea și interceptarea anomaliilor din telemetria industrială, într-un stadiu foarte timpuriu.

“Pe măsură ce procesele industriale devin mai complexe și mai nuanțate, la fel se întâmplă și cu amenințările cibernetice. Organizațiile își dezvoltă sistemele cu mare viteză, astfel încât păstrarea lor în siguranță este esențială pentru obținerea unui succes durabil. Acest nou program dedicat de la Kaspersky nu implică doar faptul că punem la dispoziția laboratoarelor de cercetare instrumentele de care au nevoie pentru a detecta amenințările, ci și că împărtășim expertiza noastră formată în decenii de activitate, astfel încât instituțiile să își poată califica și instrui cercetătorii pentru a deveni specialiști în securitate cibernetică. Acest lucru face ca toate cunoștințele bazate pe soluții de securitate cibernetică, machine learning și expertiză umană, să poată funcționa în armonie și să poată ajuta organizațiile industriale să rămână protejate în fața atacurilor avansate, bine țintite, ale atacatorilor cibernetici,” spune Anton Shipulin, Solution Business Lead, Kaspersky Industrial CyberSecurity la Kaspersky.

Kaspersky a colaborat deja cu o serie de instituții de învățământ, cum ar fi Universitatea de Stat Gubkin pentru Petrol și Gaze din Rusia, campusul Savona, din cadrul Universității din Genoa, Italia, precum și Universitatea de Design și Tehnologie din Singapore, pentru a le ajuta în proiectele lor de cercetare.

Pentru a afla mai multe informații despre beneficiile și criteriile de colaborare pentru parteneri, precum și mai multe detalii despre cum vă puteți alătura programului, vizitați pagina oficială Kaspersky.