NEWS — November 9, 2020 at 1:56 pm

Nou CEO la Telekom Romania

by

Vladan Pekovic_ Telekom Romania CEOGrupul de companii Telekom Romania anunță numirea lui Vladan Pekovic în poziția de CEO, începând cu data de 9.11.2020. Vladan Pekovic, Director Executiv Tehnologie și Informație, Telekom Romania, va prelua conducerea operațiunilor din România, înlocuindu-l pe Miroslav Majoroš care își încheie mandatul cu succes.

Vladan Pekovic (49 de ani) este un profesionist cu o carieră internaţională acumulată pe pieţe din Europa, Africa, America Latina şi Statele Unite ale Americii, având peste 22 ani de experienţă în industria telecomunicaţiilor, în care s-a axat pe integrarea reţelelor şi a sistemelor IT, precum şi pe implementarea, dezvoltarea şi operarea celor mai complexe şi avansate reţele mobile şi fixe. În același timp, pe parcursul carierei sale a demonstrat și competențe de leadership și angajament față de rolul deținut, ghidând și conducând eficient echipe complexe, multiculturale.

Orientat spre client, rezultate și performanță de business, Vladan Pekovic are, de asemenea, experienţă semnificativă în Telekom, cu un portofoliu variat de proiecte pe care le-a gestionat. Înainte de a se alătura echipei Telekom Romania în 2017, Vladan Pekovic a fost Director Executiv Tehnologie şi Informaţie în cadrul Crnogorski Telekom.

Din poziția de Director Executiv Tehnologie și Informație, Telekom Romania, a contribuit în mod semnificativ la digitalizarea și îmbunătățirea proceselor, expansiunea tehnologică și simplificarea ofertelor, iar abordarea inovatoare pe care a adoptat-o a condus la îmbunătățirea calității serviciilor oferite clienților. Astfel, prin proiectele de mare anvergură pe care le-a dezvoltat și gestionat a demonstrat o bună înțelegere a pieței din România, o viziune clară asupra necesarului tehnologic și financiar de care oricare companie are nevoie pentru a-și servi cu succes clienții și, mai ales, o bună capacitate de coordonare și motivare a echipelor.

Michael Tsamaz, Președinte și CEO OTE Group și Președinte al Consiliului de Administrație al Telekom Romania Communications S.A., a declarat: „Doresc să-i mulțumesc domnului Miroslav Majoroš pentru contribuția sa valoroasă din ultimii cinci ani. Concentrat pe digitalizare, convergență și mentalitate de creștere, acesta a obținut o schimbare durabilă a afacerii într-o piață foarte competitivă cum este România. Efortul constant și angajamentul întregii echipe Telekom Romania au dus la transformarea semnificativă a companiei și la performanțe îmbunătățite. În același timp, mă bucur că domnul Vladan Pekovic va coordona operațiunile din România și sunt convins că va dezvolta în continuare operațiunile fixe și mobile ale companiei. Îi urez succes în noul său mandat de a conduce Telekom Romania, în beneficiul clienților, angajaților și acționarilor companiei.”