Evenimente, Foto-Video-Audio — January 11, 2021 at 6:44 pm

CES 2021: TCL revoluționează piața televizoarelor cu noua generație de Mini-LED OD ZeroTM

by

TCL-2021-LIVE LA CES_3TCL, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive electronice de consum și printre principalii jucători din industria TV la nivel mondial, prezintă astăzi, 11 ianuarie 2021, în cadrul convenției Consumer Electronic Show 2021, în premieră internațională, noua generație de televizoare Mini-LED OD ZeroTM .

„Noi credem că tehnologia Mini-LED va continua să definească industria TV și în viitor, de aceea am investit și investim în dezvoltarea acesteia. În plus, este o onoare și o bucurie să fim pionieri ai acestei tehnologii prin care reușim, din nou, să creștem calitatea ecranelor existente pe piață, la nivel global”, a explicat Kevin Wang, CEO al TCL Industrial Holdings și Electronice TCL.

TCL_OD Zero_technologyCe este și ce face OD Zero?

Tehnologia OD Zero combină ultima generație de backlight  Mini-LED de la TCL cu un design impresionant realizat printr-o integrare verticală de efect, ultra-slim, ajungând la un produs finit cu un standard care nu a mai fost niciodată realizat la televizoare LED-LCD.  În termeni mai simpli, OD Zero reprezintă distanța optică dintre stratul Mini-LED backlight și stratul ecranului LCD (placă-difuzor), care, datorită investițiilor, cercetării și determinării TCL, a fost redus acum la 0 mm, oferind un modul backlight ultra-subțire și de o calitate excepțională. Astfel, prin luminozitatea impresionantă, culorile pline, bogate, extraordinar de bine definite, contrastul precis și uniformitatea excepțională, OD Zero depășește tehnologia anterioară Mini-LED TCL.

„După ce am ieșit pe piață cu versiuni anterioare de Mini-LED, în 2021 vom lansa, în premieră mondială, primul televizor Mini-LED OD Zero, ca o promisiune și o dovadă a obiectivului TCL de a crea un univers în care oamenii de pe toată Planeta să poată experimenta mai mult”, a adăugat Kevin Wang, CEO al TCL Industrial Holdings și Electronice TCL.

OD0_Zero_Mini_LED_QLED TV1_LIVE LA CES_5Performanță de invidiat

Pe lângă luminanța (strălucirea) nemaipomenită și un nou nivel de High Dynamic Range , OD Zero Mini-LED de la TCL  oferă utilizatorilor mai multă culoare, un strat mai bogat și puternic de nuanțe, luminozitate precisă și mai multă profunzime în materie de detalii, conturând o experiență de vizionare fără rival. În plus, datorită miilor de zone locale de dimming  care fac posibilă ajustarea luminozității în timp real concomitent cu zonele aferente backlight, OD Zero Mini-LED de la TCL oferă o precizie uluitoare a controlului de contrast. Acest lucru îmbunătățește performanța televizorului, dezvăluind imagini remarcabil de clare și oferind nuanțe extraordinare de alb alături de nuanțe profunde de negru. În acest mod, utilizatorii se pot bucura de o imagine cu mult mai realistă și cu detalii cu mult mai clare, accentuate, puternice.

Impresionant de subțire

Tehnologia OD Zero de la TCL folosește LED-uri mai mici și are un sistem și design nou de lentile, cu mai multe surse de lumină, ceea ce a permis micșorarea distanței dintre sursa de lumină și panou la cifra impresionantă de 0 milimetri. Acest lucru îmbunătățește consistența luminozității și, în același timp, atinge un nou nivel de densitate, făcând posibilă apariția, în premieră, a unui profil TV ultra subțire, cu un aspect vizual de impact și o calitate de excepție.
Dezvoltare tehnologică continuă

TCL-2021-LIVE LA CES_1TCL valorifică puterea transformativă a Mini-LED-urilor din 2018, când a prezentat primul produs la IFA, iar de atunci a continuat investițiile în această nouă generație de tehnologii pentru ecrane. În 2019 s-a trecut la producție în masă și a fost lansat primul Mini-Led TV x 10 din lume și 8 Serii (pentru piața din SUA). Investițiile au continuat prin introducerea a 6 Serii de modele Mini-LED (pentru piața din SUA) în 2020.
În ceea ce privește planurile de viitor, TCL își asumă că va continua să dezvolte soluții optice inovatoare cu sisteme backlights și mai mici și cu lentile și mai subțiri, pentru a oferi clienților săi cea mai bună claritate și cea mai performantă imagine de pe piață prin TCL Mini-LED, 8K și Tehnologia Quantum Dot Display.

Expertiza unică a TCL, precum și capacitățile de integrare industrială deosebite, fac ca TCL să fie un adevărat pionier în tehnologia avansată a ecranelor, iar tehnologia Mini-LED OD Zero, extraordinar de precisă și splendid de bine gândită, reconfirmă acest statut.

De reținut că TCL urmează să anunțe data lansării vânzărilor globale pentru televizoare high-tech și ultra-slim care înglobează Tehnologia OD Zero.