Foto-Video-Audio — February 26, 2021 at 1:49 pm

Noul video-proiector portabil cu LED – ViewSonic M2e – echipat cu tehnologie ToF, pentru focalizare automată ultra-rapidă

by

ViewSonic a lansat M2e – cel mai nou video-proiector Instant Smart 1080p cu LED. Acest nou membru al gamei M de video-proiectoare inteligente portabile cu LED folosește tehnologie ToF (Time-of-Flight) pentru a putea focaliza foarte repede și adopta un design ultra-portabil, cu greutate redusă. Tehnologia ToF îi permite modelului M2e să focalizeze automat în numai o secundă, ceea ce reprezintă o viteză de 3-5 ori mai mare decât cea obținută prin metodele utilizate până acum. În acest fel, se asigură o precizie optică ireproșabilă, instalare deosebit de ușoară și portabilitate crescută, ceea ce îl transformă într-o soluție flexibilă pentru divertisment și muncă.

Photo 1_Scenario„ViewSonic este unul dintre cei mai importanți producători de tehnologii vizuale, dedicându-se în permanență inovării și îmbunătățirii video-proiectoarelor cu LED, pe care le face în mod mai inteligent și mai ușor de folosit, pentru a îmbunătăți continuu experiența oferită utilizatorilor”, a spus Dean Tsai, șef al diviziei de video-proiectoare la ViewSonic, completând: „Prin implementarea tehnologiei ToF, am atins un obiectiv istoric odată cu lansarea lui M2e, care îndeplinește astfel cerințele pentru o utilizare lipsită de griji. În condițiile în care oamenii petrec tot mai mult timp acasă, noul M2e le permite să beneficieze de o experiență audio-vizuală fără precedent, putând savura astfel momentele prețioase alături de familie și fără niciun efort.”

Focalizare automată ultra-rapidă cu ajutorul tehnologiei ToF
Senzorii ToF reprezintă un tip de tehnologie LIDAR (light detection and ranging) fără scanare, care măsoară distanțele prin cronometrarea timpului de care au nevoie fotonii pentru a se deplasa între emițător și suprafața țintă. În acest fel, distanța este determinată cu precizie maximă, indiferent de caracteristicile acestei suprafețe. De asemenea, prezintă o liniaritate precisă și rază de detecție de până la 3m cu un câmp vizual complet.

În mod tradițional, atunci când un video-proiector este mutat, acesta necesită o refocalizare, care este posibilă fie printr-o apăsare de buton care declanșează focalizarea automată, fie prin ajustarea manuală a inelului de focalizare. Datorită senzorului G integrat, M2e detectează în mod automat schimbările de poziție și declanșează singur focalizarea automată, care folosește tehnologie ToF. Nu numai că focalizarea este în acest fel mai precisă, dar poate fi realizată în doar o secundă, adică de 3-5 ori mai repede decât în cazul metodei de focalizare automată utilizate de o cameră pentru captură continuă de imagini. Iar avantajele oferite prin comparație cu sistemele de focalizare manuală sunt evidente.

A woman with a passport in her bagUn video-proiector portabil cu LED, ușor de folosit, pentru acasă
M2e a fost proiectat cu precădere pentru conținut de divertisment și muncă de acasă. El este caracterizat de portabilitate ridicată, ușurință în instalare și conectare. Iar datorită greutății de numai 1kg, el este suficient de ușor și de mic pentru a fi transportat într-o geantă de mână sau într-un rucsac și permite amplasarea oriunde în locuință.

Instalarea lui M2e se realizează fără niciun fel de eforturi, acesta fiind prevăzut cu pornire/oprire rapidă, focalizare automată ultra-rapidă, corecție trapezoidală automată și cu un suport care permite ajustarea progresivă a poziției, pentru obținerea unghiului de proiecție dorit. Conectarea dispozitivelor la M2e este, la rândul său, simplă. Beneficiind de un maximum de flexibilitate, utilizatorii pot transmite conținut sau pot duplica ecranul smartphone-ului pe marele ecran prin intermediul Wi-Fi, Bluetooth sau pot reda imagini printr-un singur cablu, prin intermediul interfeței USB Tip-C.

Cea mai bună experiență audio-vizuală
M2e este prevăzut cu mai multe dotări deosebite, care contribuie la obținerea unei experiențe audio-vizuale captivante, fără precedent. Cea de-a doua generație de echipamente ViewSonic cu tehnologie LED oferă imagini la calitate cinematografică, deosebit de clare, la rezoluție Full HD, cu o acoperire de 125% a spectrului Rec.709, pe ecrane de 80”, de la o distanță de numai 2,1m. Iar datorită temperaturilor scăzute la care funcționează sursa de lumină LED și designului termic exclusiv dezvoltat de ViewSonic, utilizatorii se pot cufunda complet în conținut, fără a mai fi deranjați de zgomotul puternic al ventilatorului. Acestor trăsături li se adaugă calitatea excepțională a sunetului redat prin intermediul celor două boxe Harman Kardon integrate, ceea ce face ca M2e să ofere posibilități nelimitate de divertisment.

Photo 5_ProductNu trebuie neglijat nici faptul că ViewSonic acordă o importanță deosebită și sănătății utilizatorilor care beneficiază de conținut de divertisment. Având ca obiectiv protejarea ochilor, M2e a fost proiectat astfel încât să asigure o experiență vizuală fără lumină albastră, ceea ce reduce nivelul de solicitare a ochilor pe durata sesiunilor de vizionare prelungite.