Securitate — May 21, 2021 at 12:53 pm

Certificări, audituri și conformitate simplificate

by

RSAAuditul este un proces complex care consumă mult timp, dar nu trebuie să fie o povară. Soluția SecurID Governance and Lifecycle permite un audit de succes, reduce riscul de identitate și poate oferi certitudinea că organizația respectă un set de reglementări.

Certificarea accesului, în sensul pur, validează toate tipurile de drepturi de acces pentru toate identitățile din întreaga organizație și între sisteme, date și resurse IT. Aceste certificări ar putea permite orice, de la accesul la baza de date a dezvoltatorilor, până la accesul de la distanță la sisteme al partenerilor terți. Multe reglementări cer ca aceste date să fie reevaluate în mod regulat pentru a se asigura că numai persoanele potrivite au dreptul de acces potrivit – nimic mai mult, nimic mai puțin.

SecurID Governance and Lifecycle (G&L) poate face procesul mai rapid, repetabil și fără erori – totul cu un model care are la bază o configurație ușoară, fiind nevoie doar de clicuri. Soluția este ușor de utilizat, asigurând utilizarea corectă de către angajații și managerii dintr-o organizație.

Soluția G&L poate planifica certificări de acces în funcție de tipul de drepturi, precum roluri, grupuri, conturi, acces la resurse de date și proprietate etc. Un exemplu de utilizare a certificării de acces pentru SecurID G&L este o revizuire în mai mulți pași: utilizatorii pot finaliza mai întâi auto-recenzii, apoi managerii lor pot revizui rezultatele și pot lua decizii adecvate pentru a revoca sau menține accesul la aplicații și resurse, împărțind volumul de muncă și îmbunătățind precizia.

Îmbunătățirea, simplificarea și accelerarea recenziilor de acces

Monotonia analizei este una dintre cele mai frecvente cauze ale eșecului auditului: după ce au analizat prea multe recenzii, managerii pot acorda aprobări fără să acorde suficientă atenție, doar pentru a finaliza rapid procesul și a-și continua treaba de zi cu zi.

Soluția SecurID G&L face procesul mai ușor, mai concentrat și mai rapid, oferind analize și îndrumări pe tot parcursul procesului, acordând prioritate articolelor cu risc ridicat pentru a simplifica sarcina. Soluția simplifică procesul, permițând utilizatorilor să acorde prioritate sau să identifice accesul niciodată analizat, neobișnuit și comun, aprobate recent sau nemodificate.

Ce înseamnă toate acestea? La finalul unei certificări de acces, utilizatorul va avea informațiile necesare pentru un audit care să ofere datele necesare pentru deciziile cele mai potrivite pentru telemuncă. SecurID G&L furnizează o gamă largă de rapoarte care se mapează la principalele cadre de conformitate, inclusiv GDPR, FISMA, FIPS, SOX, PCS DSS și multe altele, precum și un set bogat de șabloane de raportare, tablouri de bord și diagrame, facilitând documentarea rezultatelor.

Completarea tuturor certificărilor de acces poate dura luni de zile, indiferent de dimensiunea companiilor, dar, cu SecurID G&L, procesul poate fi finalizat în mai puțin de o zi, oferind informații reale despre comportamentul utilizatorilor. Soluția arată cine ce a făcut, afișează activitatea de schimbare și oferă istoricul modificărilor de la ultimul audit.

Soluțiile de securitate IT, risc si conformitate  RSA, Divizia de Securitate a EMC, sunt distribuite în România de compania SolvIT Networks, ajutand la reusita celor mai importante organizatii din lume prin rezolvarea celor mai complexe si mai sensibile provocari privind securitatea.