Esential — June 14, 2021 at 4:11 pm

Noi departamente importante apar în firme

by

cyber security, digital crime conceptEfectele pandemiei sanitare, în special cel generat de lucrul la distanţă, au dus la conştientizarea tot mai largă a problemelor legate de confidenţialitatea datelor.

Un recent raport publicat de TrustArc, o firmă de consultanţă tehnologică, arată că, la nivel global, numărul firmelor care au înfiinţat oficial departamente de confidenţialitate date a crescut cu 17% anul trecut de la doar câteva procente cu un an înainte.

Aproape jumătate din respondenţi au declarat că se ocupă acum în majoritatea timpului de iniţiative legate de confidenţialitatea datelor. O astfel de situaţie a fost alimentată parţial de nevoia de a adresa provocările lansate de lucrul la distanţă al angajaţilor. Ca atare, multe firme au recurs la soluţii software de asigurare a confidenţialităţii construite special de departamentele IT şi au alcătuit echipe dedicate pentru rezolvarea provocărilor de acest gen.

Atunci când prioritizează confidenţialitatea datelor ca direcţie de acţiune prezentă şi de viitor, mulţi conducători de firme se arată îngrijoraţi mai ales de securitatea cibernetică şi de scurgerile potenţiale de date. Cu toate astea, în ciuda îmbunătăţirilor remarcabile legate de confidenţialitate, cei mai mulţi respondenţi declară actualmente că firmele pe care le conduc ar trebui să ducă problema asigurării confidenţialităţii datelor la un nivel şi mai ridicat.