Data Center / Storage — June 23, 2021 at 5:38 pm

Schneider Electric anunță centrul de date modular EcoStruxure, All-In-One răcit cu lichid, primul în industrie

by

Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei, a anunțat lansarea unui modul multifuncțional EcoStruxure Modular Data Center, răcit cu lichid. Integrat de Avnet și conținând răcire prin imersie, noul modul  prefabricat va permite majoritătii aplicațiilor edge de înaltă performanță (HPC), care solicită cel mai mult procesorul și GPU, să fie implementate cu mai multă fiabilitate în medii dure și la distanță. De la fabrici la site-urile de producție auto, de la telecomunicații la domeniul militar, minerit, petrol și gaze, această premieră pe piață permite prelucrarea mai rapidă a datelor în timp real cu o eficiență mai bună și o latență mai redusă.

Schneider ElectricIntegrată într-un container standard de 20’, conform standardului ISO, noua soluție multifuncțională găzduiește o încărcare IT standard de 60kW, cu o capacitate IT de până la 336kW, disponibilă ca soluție personalizată. Sistemul include, de asemenea, un UPS trifazat Galaxy VS de 80kW, back-up complet al bateriei, protecție împotriva incendiilor, respingerea completă a căldurii și răcire redundantă. Monitorizarea și gestionarea de la distanță, atât a mediului fizic, cât și a echipamentelor IT, se pot face cu software-ul EcoStruxure IT.

Ca parte a gamei de centre de date modulare EcoStruxure, modulul prefabricat all-in-one răcit cu lichid, oferă o soluție rapidă, flexibilă și previzibilă, oferind aceeași calitate și funcționalitate ca o instalație tradițională. Permite proiectarea, construirea și instalarea noilor capacități ale centrelor de date într-o fracțiune din timpul necesar pentru achiziționarea și dezvoltarea mediilor tradiționale ale centrelor de date. Toate echipamentele sunt instalate din fabrică și testate pentru a oferi performanțe previzibile, cu riscuri scăzute, încă din prima zi.

Utilizarea răcirii cu lichid reduce cerința pentru echipamentele de tratare a aerului, simplificând infrastructura de răcire și eliminând necesitatea ventilatoarelor. Acest lucru oferă un dublu efect: reducerea consumului de energie în infrastructură, având la dispoziție mai multă energie pentru încărcătura IT și îmbunătățirea fiabilitatii mediului cat și reducerea nevoii de lucrări de întreținere, prin excluderea dispozitivelor electromecanice, care necesită actualizări și înlocuiri regulate.

Utilizând carcasele de șasiu răcite cu lichid Iceotope’s Ku:l integrate cu sistemul rack NetShelter Schneider Electric, echipamentele IT critice sunt complet izolate de mediul înconjurător și răcite prin imersiune de precizie într-o carcasă etanșă care este impermeabilă la praf, gaze și umiditate.    Echipamentele de calcul, stocare și rețea sigure și rezistente, sunt prevăzute cu un nivel suplimentar de securitate fizică și de conectivitate I/O.

„Astăzi, cererea pentru cele mai puternice procesoare și GPU-uri a crescut practic în fiecare aplicație IT, în timp ce concurența pentru spațiu a devenit rapid acută”, a declarat Robert Bunger, Program    Director, CTO Office, Schneider Electric. „Noul modul de centru de date prefabricat, răcit cu lichid   All-In-One permite implementarea unei puteri de procesare intensive într-un mediu compact, sigur și dedicat, aproape oriunde, în doar șase săptămâni.”

Pentru a afla mai multe despre noul centru Schneider Electric All-In-One Prefabricated Liquid Cooled Data Center, vă invităm să vizitați site-ul.