Evenimente — August 9, 2021 at 5:38 pm

Recital Mădălina Pașol – pe 12 august la Vara Magică 2021

by

Vara Magica Afis_MadalinaPasol-800x1200-px-2021-08-12_1-1

Aflat la ediția a X-a, Festivalul “Vara magică” continuă în data de 12 august cu recitalul pianistei Mădălina Pașol, începând cu ora 19:30, la Ateneul Român. Programul serii va cuprinde selecții din Chopin, Beethoven și Rachmaninov.

Provenind dintr-o familie de muzicieni, pianista Mădălina Pașol a primit primele lecții de pian de la bunicul său, solist al Orchestrei Radio din România, iar la vârsta de 9 ani a debutat cu Orchestra de Camera Sinfonietta, la Ateneul Român, cu Concertul pentru pian în Fa minor de Johann Sebastian Bach. După absolvirea liceului George Enescu, își urmează studiile, începând cu 1994, la Universitatea de Arte din Berlin, Germania, la clasa prof. Georg Sava și apoi la clasa prof. Pascal Devoyon.

Activitatea artistică a pianistei Mădălinei Pașol a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naționale și internaționale: bursa NaFög a Senatului Cultural German, bursa Fundației Paul Hindemith, bursa Universității de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universității de Muzică din București. Artista a fost una dintre finalistele Concursului Internațional pentru pian Busoni din Italia, a Concursului Internațional ARD de la Munchen și a primit premiul trei la Concursul Artur Schnabel. În 2003, este laureată a Concursului Regina Elisabeta de la Bruxelles și în 2004 a participat la Concursul Internațional de pian din Sendai, Japonia.

Din anul 2014 Mădălina Pașol se dedică promovării tinerelor talente, a artiștilor români și valorilor culturale naționale, pe plan regional și internațional în cadrul Institutul de Arte, având rolul de președinte al acestei Instituții. Compozitoare și dirijoare română, Carmen Cârneci-Cavassi, asistând la reprezentația pianistei, a afirmat:

„În cele trei preludii (selectate din Caietul I.) de Claude Debussy: „Ce qu’a vu le vent de l’ouest” – „La fille aux cheveux de lin” – „Minstrels”) – piese devenite în timp relevante (și aproape obligatorii) pentru un prag înalt de măiestrie pianistică – Mădălina Pașol a realizat o coregrafiere bine diferențiată a unei complexități de stări – de la eterică reverie la agitație pasională –, parcurgând o largă scală coloristică într-o perfectă stăpânire a ritmurilor, mereu în impresionistă remodelare.”

Tot în această săptămână, înaintea concertului pianistei Mădălina Pașol, vă reamintim că miercuri, 11 august, de la ora 19:30 va avea loc concertul susținut de Croitoru String Virtuosi Orchestra, având ca solişti pe violoniștii Simina şi Gabriel Croitoru. Maestrul Gabriel Croitoru, cu peste 1.000 de apariții scenice, are  privilegiul  de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu ce i-a aparținut marelui George Enescu. Festivalul Vara Magică, aflat la a X-a ediție, se va încheia săptămâna viitoare, cu concertele Ansamblului PlaCello pe data de 18 august și Romanian Chamber Orchestra – 19 august despre care vom reveni cu detalii.

Biletele sunt disponibile pe www.lanto.ro, www.bilete.ro şi la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până joi, între orele 14:00 şi 19:00.

Biletele sunt disponibile pe www.lanto.rowww.bilete.ro şi la casa de bilete a festivalului deschisa la Ateneul Roman, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni pana joi, intre orele 14:00 şi 19:00.